به گزارش الف؛ عصر امروز سه شنبه جلسه ماهانه دیدهبان شفافیت و عدالت با حضور محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در محل این سازمان برگزار شد.
احمد توکلی رئیس هیئت مدیره دیدهبان شفافیت و عدالت در این جلسه با اشاره به فعالیت های این سازمان گفت: ما در ماههای گذشته علیه نهادهایی که قانون را اجرا نکرده و نمی کنند شکایت کردیم از جمله شکایت علیه بانک مرکزی، موسسه فرشتگان و کاسپین که چند بار نام خود را تغییر داد.
تقدیر دیدهبان شفافیت و عدالت از وزیر ارتباطات
وی از شکایت دیدهبان شفافیت و عدالت علیه عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی به دلیل اجرا نکردن قانون سامانه ملی املاک و اسکان کشور خبر داد و افزود: به دلیل اجرا نشدن این قانون در طول یک سال 320 میلیارد تومان به مالیات گیری دولت ضرر وارد شد.
رئیس هیئت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت با بیان اینکه مجازات اجرا نکردن قانون سخت است، افزود: این شکایت ها به بازپرسی ارجاع شد و شکایت نتایج تعیین کننده ای دارد، اگر مسئولین بفهمند که قانون شکنی و اجرا نکردن قانون مجازات دارد، به کار خود ادامه نمی دهد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه صاحبان قدرت باید از چوب قانون بترسند، افزود: روزنامه نگاران باید در این زمینه کمک کنند تا این موضوع نهادینه شود که قانون شکستن مجازات دارد.
توکلی با اشاره به قانونی بودن موضوع شکایت سازمانهای مردم نهاد از مسئولین به دلیل اجرا نکردن قانون، بیان کرد: ما از قوه قضائیه به دلیل استقبال از شکایات سازمان مردم نهاد از مسئولین و اینکه قانون مذکور یک قانون نوپا است و قوه قضائیه به آن توجه می کند، تقدیر و تشکر می کنیم.
رئیس هیئت مدیره دیدهبان شفافیت و عدالت ادامه داد: اگر این موضوع نهادینه شود که قانون شکستن و یا اجرا نکردن قانون برای مسئولین مجازات دارد، یک پیروزی بزرگ برای نظام خواهد بود چون مسئولین به خود اجازه نمی دهند که کاری که نباید بکنند را انجام دهند و یا کاری که باید بکنند، را انجام ندهند.
وی با بیان اینکه هر چه سازمانهای مردم نهاد بیشتر باشد، مبارزه با فساد جدی تر خواهد بود و کارها بهتر پیش می رود، با اشاره به قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات اظهار کرد: هر ایرانی حق دسترسی به اطلاعات عمومی را دارد، اما وقتی این سازمان از بانک مرکزی خواست که اسامی افرادی که ارز دولتی گرفتند را اعلام کند، در جواب گفتند که این اطلاعات شخصی و محرمانه است که این حرف بی ربطی است که مسئولین بانک مرکزی می گویند.
قلب تپنده مبارزه با فساد در کشور را روزنامه رسمی است
در این جلسه محمد حسین خانی عضو سازمان مردم نهاد شفافیت برای ایران، به موضوع ارتقای شفافیت و مبارزه با فساد اشاره و پیشنهادهایی جهت ارتقای شفافیت در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه کرد و گفت: وزارت ارتباطات و شخص وزیر در زمینه شفافیت کارهای خوبی آغاز کرده است و اقدامات وزیر در زمینه ارز دولتی و اطلاع رسانی در این زمینه، پارازیت، ماهواره و همچنین بازدید خبرنگاران از ساختمان وزارتخانه در پی انتشار یک خبر در شبکه های اجتماعی از اقدامات خوب است.
عضو سازمان مردم نهاد شفافیت برای ایران با باین اینکه این کارها شبیه جرقه است که نوری می آید و می رود اما باید تلاش کرد تا این کارها نهادینه شود، اضافه کرد: امیدواریم وزارت ارتباطات سرآمد مبارزه با فساد باشد و حرکت ماندگار و تاریخی انجام دهد.
وی شفافیت در قراردادها و مزایده ها و تعارض منافع را یکی از پیشنهادهای خود برای شفاف سازی در وزارت ارتباطات عنوان و اظهار کرد: بهتر است که فرایندهای این قراردادها و مزایده ها مشخص باشد.
خانی اعلام و انتشار ارزهای تخصیصی دولتی قبل از تخصیص را دومین پیشنهاد خود ذکر کرد و گفت: امکان گزارشگری توسط مردم و اینکه اگر فردی تخلفی مشاهده کرد، بتواند آنرا اعلام کند، سومین پیشنهاد است.
خانی قلب تپنده مبارزه با فساد در کشور را روزنامه رسمی دانست و تصریح کرد: برای مبارزه با فساد داده های این روزنامه باید اصلاح شود.
وی انتشار مستمر را از دیگر پیشنهادهای خود ذکر کرد و گفت: مجوزهایی که وزارتخانه برای کارها صادر می کند هم باید شفاف باشد؛ همچنین پیشنهاد می شود تا بودجه وزارتخانه، بودجه ای که مجلس مصوب می کند و هزینه های آن شفاف باشد.
پایانی این مراسم احمد توکلی از محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به دلیل شفاف سازی در خصوص ارز دولتی و اعلام اسامی افراد و شرکت هایی که ارز 4200 تومانی گرفته بودند، با اهدای لوح یادبودی تقدیر و تشکر شد.