این لایحه در ٥١ ماده و سه فصل تهیه و تدوین شده است. در فصلهای مختلف این لایحه به کلیات و تعاریف حمایت از کودکان و نوجوانان، تحقیق و رسیدگی و همچنین تدابیر حمایتی از این قشر پرداخته شده است.
فاطمه حسینی، نماینده مجلس و عضو کمیسیون اقتصادی هم بلافاصله بعد از رای آوری این طرح در صحن مجلس در حساب توییتریاش نوشت: «هماکنون کلیات لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان با رای نمایندگان مجلس دهم به تصویب رسید. گامی موثر در راستای تامین امنیت آیندهسازان ایران، که با حمایت دولت، تلاش بیوقفه اعضای کمیسیون قضایی و همه نمایندگانی که دلسوزانه این مطالبه عمومی را پیگیری کردند، عملی شد.»
همچنین محمدرضا بادامچی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و نایبرییس کمیسیون اجتماعی هم درباره این لایجه در حساب توییتریاش نوشت: «سرانجام پس از یکدهه تاخیر، کلیات لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان تصویب شد. این اولین گام است.
این لایحه همه مسائل مربوط به حقوق کودکان را تضمین نمیکند. پس از بررسی و تصویب جزییات این لایحه، باید طرحها و لوایح دیگری نیز درباره حقوق کودکان به صحن مجلس بیاید.
از مدتها پیش، در جلسات متوالی با پژوهشگران و فعالان حوزه کودکان به دنبال بررسی و رفع کاستیهای لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان هستیم تا به بهترین نحو ممکن به تصویب رسیده و بیشترین نفع را برای کودکان داشته باشد. با تصویب کلیات، در جزییات لایحه، نظرات کارشناسان اعمال خواهد شد.»
طیبه سیاوشی، نماینده مجلس دهم شورای اسلامی درباره مهمترین تاثیر رای امروز نمایندگان به لایحه حمایت از کودکان به «اعتماد» گفت: «اینکه به خواست بخش مهمی از جامعه مدنی، مجلس بله گفت و بحث دیگر اینکه با تصویب کلیات این لایحه ما نشان دادیم که درباره بحث کودکان، کودک آزاری و مسائل دیگری که در حوزه کودکان وجود دارد، حداقل در بخش حاکمیتی به درک مشترکی رسیدهایم.
چون میدانید که معمولا این معیارها خیلی راحت از یک دستگاه به دستگاهی دیگر و در جامعه از یک خانواده به خانوادهای دیگر تغییر میکند و معیار واحدی برای اینکه تا کجا این حقوق رعایت شده وجود ندارد. حتی برخی افراد بعضی از خشونتها را اعمال خشونت نمیدانند. این لایحه یک اجماعی در بخش حاکمیتی بود برپایه اینکه ما به درک مشترکی در حوزه حقوق کودک و نوجوان رسیدیم.»
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به مهمترین تغییری که با این قانون انتظار میرود اتفاق بیفتد، ادامه داد: «قاعدتا من نمیتوانم بگویم این قانون بسیار بسیار موثر خواهد بود اما به این لحاظ بسیار موثر و مهم است که ما درحوزه کودکان و نوجوانان سند بالادستی که در این حد و اندازه باشد، نداشتیم.
ما صرفا ١٠ ماده که سال ٨١ یا ٨٣ در حوزه کودکان نوشته شده، داریم و استنادمان به همان مواد بوده است. در واقع این لایحه کم و کاستیهایی که در حوزه کودک و نوجوانان هست را میتواند تا حد زیادی پوشش دهد اما اینکه در حوزه اجرا، تا چه مقدار بتواند قابلیت اجرا پیدا کند، بحث مهمی است که بعدا باید به آن رسیدگی کرد.»