ماهان شبکه ایرانیان

یکی از مخاطبان نوشته‌است: «آیا مقصر این وضعیت اقتصادی تنها دولت است و اگر نیست دیگر عوامل کدامند؟»

صریح و بی‌پرده؛ مردم چه می‌خواستند و روحانی چه گفت؟

اغلب مخاطبان خبرآنلاین تمایل داشتند تا در گفت‌و‌گوی تلویزیونی دیشب، رییس‌جمهوری با صراحت از دست‌های پشت پرده سخن بگوید و توضیح دهد که چرا برخی دائما می گویند همه شرایط اقتصادی امروز در دست دولت نیست. دغدغه مهم بعدی روابط خارجی ایران و آمریکا و درخواست مذاکره ترامپ بود. روحانی گرچه چندان شفاف صحبت نکرد اما به درخواست مذاکره آمریکا پاسخ داد.

صریح و بی‌پرده؛ مردم چه می‌خواستند و روحانی چه گفت؟

همه مشتاق پشت‌پرده‌ها هستند. همه آنچه شاید به اصطلاح رازهای «مگو» است و انتظار دارند به احترام رایی که به نام حسن روحانی به صندوق انداخته‌اند گفته‌شود. به خصوص این روزها که کسی نه به صراحت و نه با شفافیت ازعلل و عوامل این پیشامدهای اقتصادی صحبت نمی کند. دوشنبه 15 مرداد خبرآنلاین از مخاطبان خود خواست تا به این سوال پاسخ دهند که انتظار دارند حسن روحانی در گفت‌وگوی تلویزیونی به چه سوالاتی پاسخ دهد؟ (اینجا بخوانید) ؛ اغلب نظراتی که مخاطبان خبرآنلاین ذیل این نظرسنجی ثبت کرده‌اند درخواست بیان پشت پرده‌ها است. اغلب پاسخ‌ها به این پرسش طرح شده حول محور مسائل اقتصادی و معیشتی است و خواست مردم بیان صریح و شفاف در مورد چرایی وضعیت موجود.

به گزارش خبرآنلاین یکی از مخاطبان نوشته‌است: «آیا مقصر این وضعیت اقتصادی تنها دولت است و اگر نیست دیگر عوامل کدامند؟» یا مخاطب دیگر خواسته‌است «با سلام به عنوان حامی اقای روحانی توقع دارم کاملا شفاف در مورد تمامی مسائلی که باعث شده وضع به این صورت در بیاد صحبت کنند.» همچنین مخاطب دیگری نیز نوشته‌است « در مورد علت این گرانی های وحشتناک با مردم فقط با صداقت و روراستی صحبت کنه.»

« باعث و بانی آشفتگی‌های اخیر بازار ارز چه گروه‌ها یا جریان‌هایی بودند؟ چرا با آنها برخورد نمی‌شود؟ شفاف پاسخ دهند.» نیز خواست مخاطب دیگری است که باز هم معطوف به شفافیت است و از رییس جمهوری صراحت در بیان دست و جریانات پشت پرده را می‌خواهد.

حسن روحانی

مخاطب دیگری نیز از روحانی خواسته‌است دست کم از بخش تحت مدیریت خود بخواهد بدون ذره‌ای ملاحظه‌کاری و مماشات دست‌های پشت‌پرده را رو کنند. این مخاطب نوشته‌است «  بنده به عنوان کسی که در هر دو دوره دولت یازدهم و دوازدهم به آقای روحانی رأی دادم از ایشان انتظار دارم با شهامت و صداقت، هم با پذیرفتن ناکارآمدی آن بخش از مجموعه تحت مدیریت خود که به روشنی در معرض قضاوت مردم قرار دارد قول ایجاد تغییرات بدهد و هم بدون ذره ای ملاحظه کاری و مماشات، دست های پشت پرده کسانی که ناجوانمردانه به وحدت شکنی پرداخته و با هدف دستیابی به منافع جناحی و گروهی و شخصی و برخلاف مصالح و منافع ملی سعی در تخریب و ناکارآمد نشان دادن دولت دارند، به ملت معرفی کند.»

مخاطب دیگری نیز در چند بند به گزاره همیشگی مصلحت با کنایه اشاره کرده و توضیح داده‌است « 1پشت پرده موسسات غیر مجاز 2 چرا شعار انتخاباتی ما مخالف تحریم ایرانیم و ما مخالف حصریم رو فراموش کردن 3 علت تغییر مواضع دولت در سیاست های داخلی و خارجی چیه؟ 4 علت افزایش نرخ ارز و سکه چیه؟ 5 مسولیت سیاست خارجی با چه شخص و ارگانیه؟اگه با دولته پس چرا همه اشخاص و ارگانهای دیگه اظهار نظر میکنن؟ من دوست دارم مسائلی رو که همش میگن مصلحت نیست بگیم رو به مردم بگن مردم رو غریبه ندونند وشجاعت این رو داشته باشند که مسائل پشت پرده رو بگویند براشون آرزوی شجاعت می کنم.»

البته حسن روحانی در خلال صحبت‌های شب گذشته نه مصلحت را کنار گذاشت، نه از دست‌های پشت پرده‌ها گفت و نه دقیقا توضیح داد که علل و عوامل بهم ریختگی التهابات بازار و آشفتگی اقتصادی چیست که برخی در مصاحبه‌ها و گفت‌و‌گوهایشان اشاره می‌کنند تمام اقتصاد در دست دولت نیست که نسبت به همه اتفاقات پاسخگو باشد.

روحانی تنها در بخشی از سخنان دیشب خود گفت  «گاهی برخی مباحث را نمی‌توان در مصاحبه‌ها مطرح کرد، من گاهی برخی بحث‌ها را نمی‌توانم در مصاحبه‌ها مطرح کنم و در واقع سختم است که از آنان سخن بگویم اما در مجلس و زمانی که نماینده‌ای از من پرسشی داشته باشد راحت‌تر می‌توانم مسائل را مطرح کنم.» او البته در بخش‌های دیگری نیز به بسته جدید ارزی، ارز 4200 تومانی، فهرست کالاهای اساسی و ... که در وضعیت تاثیرگذار اقتصادی موثر است نیز پرداخت.

سیاست خارجی دومین دغدغه مردم پس از اقتصاد

«نظر شما در رابطه با مذاکره با آمریکا چیست؟آیا آماده مذاکره با ترامپ هستید؟» این سوال و مشابه آن بعد از درخواست شفافیت در توضیح شرایط اقتصادی شاید یکی از پرتعدادترین سوالات پرسیده شده بود. بسیاری از مخاطبان خواسته‌بودند تا حسن روحانی، به عنوان عالی‌ترین مقام اجرایی کشور در مورد مذاکره با آمریکا و پیشنهاد ترامپ اعلام نظر کند.

روحانی شب گذشته در پاسخ به سوالاتی از این دست پاسخ داد و گفت: « کسانی که امروز دولت را در ایران در اختیار دارند از ابتدا شعارشان تعامل، گفتگو و میزمذاکره بود. بر همین مبنا با آمریکا و بقیه کشورها در طول دو سال مذاکره کردند و مذاکرات به نتیجه رسید. کم و بیش آمریکایی ها برجام را اجرا می کردند و بقیه کشورها نیز متعهد بودند و ایران هم متعهد بود.کسی که می گوید به مذاکر معتقدم مذاکره مبانی دارد، اولین رکن مذاکره صداقت و دوم به نتیجه رسیدن مذاکرات است. کسی که ادعای مذاکره می کند، کسی است که بدون مذاکره از تمام معاهدات بین المللی از پاریس تا برجام خارج شده است. در واقع آنها از نتیجه مذاکره و پشت میز مذاکره خارج شدند. کسی که ادعای مذاکره می کند باید ابتدا نشان دهد که می خواهد با مذاکره موضوعی حل شود. مذاکره با تحریم چه معنا دارد؟»

او در مورد درخواست مذاکره با ترامپ همزمان با بازگشت تحریم‌ها نیز توضیح داد: «مذاکره با تحریم معنی ندارد. تحریم علیه کودکان،بیماران و مردم ایران است. این دو با هم متناقض است. قسم حضرت عباس را باور کنیم یا دم خروس را. من پیش شرطی برای مذاکره با آمریکا ندارم اگر دولت آمریکا آماده است درباره غرامت هایی که آمریکا باید به ملت ایران از سال 32 تاکنون به دلیل دخالت هایش در امور داخلی کشور ما بدهد حاضریم مذاکره کنیم تا مشخص شود چگونه و در چند قسط می خواهند این غرامت را به ایران بدهند. آمریکا بدهکار ملت ایران است. بدهکار عذرخواهی و غرامت است.»

ناامید از دولت

تعداد دیگری از مخاطبان خبرآنلاین اما آنچنان از شرایط ایجاد شده ناامید هستند که شاید از رای دهندگان به روحانی باشند اما حالا معتقدند تفاوتی میان روحانی و رییسی وجود ندارد. آنها در خلال صحبت‌هایشان به وعده‌های انتخاباتی روحانی اشاره و اردیبهشت 96 را یادآوری کرده‌اند. چه آنکه یکی از مخاطبان نوشته‌است:‌ « والا فکر میکنم منی که به ایشون رای دادم چون این ذهنیت رو داشتم با امثال آقای رئیسی فرق میکنه متاسفانه الان دارم کوتاهی ها و مصلحت اندیشی هایی ازشون میبینم که بر خلاف رای منه ،در زمینه اقتصاد که فاجعه رخ داده ایشون در مصاحبه قبلی گفتن قیمت دلار از 4200 هم پایینتر میاد که رسید به نزدیکای 11 هزارتومن،بعد طبعا سایر اقلام همه چیز گرانتر شد ماشین و خونه و شیر و ... حقوق من کارمند بخش خصوصی ثابت مونده در این سه چهارماهه و امنیت شغلیم هم به شدت کم شده چون شرکت نمیتونه تامین هزینه کنه،طبعا امنیت روانی من نوعی هم بهم خورده ،در زمینه ازادی های اجتماعی هم ایشون منفعل عمل کردن نمونه فیلترتلگرام که میگفتن دستمون روی دکمه ش نمیره ولی در برابر فشار تسلیم شدن،ایشون اگر کاری از دستش برنمیاد ...» یا مخاطب دیگری در مقام مقایسه نوشته‌:‌« اگر رئیسی رئیس جمهور شده بود و کشور در چنین شرایطی گرفتار میشد شما چه موضع گیری میکردید؟»

یکی از مخاطبان پرسیده‌است: « رئیس جمهور محترم اولا در باره وعده‌های انتخاباتی توضیح بدهند که هیچ کدام را عملی نکردند.ثانیا در مورد هرج و مرج بازار توضیح بدهند که فروشنده ها یا نمیفروشند و یا با قیمت بالا میفروشند و از هیچکس هراسی ندارند.»

مخاطب دیگری نیز با کنایه نوشته‌ که «وقتی پول خرید یک کیلو برنج نداری چرا اصلا با رییس جمهور حرف میزنی با برنج فروش حرف بزن مسایل معیشتی ما ربطی به اون بالایی ها نداره به بقال و چقال ربط داره اونا یک کشور دیگن و برای ورود به اونا ویزا باید بگیری. » و البته یکی از مخاطبان هم کوتاه  و مختصر تنها به نوشتن همین یک جمله اکتفا کرده که « دیگه نه توقعی هست و نه انتظاری. ....»

روحانی گرچه در خلال مصاحبه دیشب البته تاکید کرد که نظرات مردم را در فضای مجازی می‌بیند و در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند از محبوبیتش کاسته شود گفت: «محبوبیت من چیز مهمی نیست، مهم این است که خدمتگزار مردم باشیم. اگر مردم ببینند که ما واقعا خدمت می‌کنیم همیشه قدردان خدمتگزارشان بوده و هستند.» او البته به یکی از مهم‌ترین نقدهایی که در دولت دوازدهم نسبت به حسن روحانی مطرح است نیز واکنش نشان داد؛ همان نقدی که در میان نظرات مخاطبان نیز به چشم می‌خورد «تغییر روحانی»

 او توضیح داد «اینکه می‌گویید من با سال 96 فرق کرده‌ام باید بگویم که در سیاست خارجی چنین نیست، من هنوز هم معتقد به روابط سازنده و صمیمی با دنیا و کشورهای منطقه هستم. حال اگر در این میان کسی برخلاف منطق عمل کرد و میز مذاکره را ترک نمود نمی‌شود کسی بگوید چرا روحانی رفتارش عوض شده است.مثل این است که کسی بگوید روحانی چرا در تابستان لباس تابستانی می‌پوشد و در زمستان لباس زمستانی تن می‌کند. کسی که در برابر مردم ایران یاوه‌گویی می‌کند، اسلام به ما می‌گوید در برابرش بایستیم و این تقاضای اسلام است که در برابر متکبر ایستادگی کنیم پس لحن من با سال 95 و 96 نمی‌تواند یکسان باشد آن هم در برابر کسی که آغازگر تحریم‌ها بوده، او بوده که تحریم‌ها را به مردم ما وارد کرده است و دوباره راه تقابل با ما را پیش گرفته است.»

در میان برخی مخاطبان هم دولت را از حاکمیت جدا نداسته و خواسته‌اند همه در مورد شرایط ایجاد شده فعلی پاسخگو باشند. یکی از مخاطبان در این مورد نوشته که « فقط روحانی مقصر نیست تمامی مسولین مقصرن وباید همه جواب پس بدن.اینقد وعده توخالی دادن که جدیدا وقتی یه حرفی میزنن ...»

29215

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان