به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وزارت علوم، دکتروحید احمدی با اشاره به ظرفیتهای ایجاد شده در کشور در زمینه سیستمهای محاسباتی کلانداده، افزود: به منظور افزایش توان محاسباتی کشور به ایجاد شبکهای از مراکزی که توان محاسباتی کلان دارند، اقدام کردهایم.
به گفته وی، این شبکه متشکل از مراکز دارای توان محاسباتی کلانداده چون پژوهشگاه دانشهای بنیادی و دانشگاههایی چون صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف و علم و صنعت ایران است که فعالیت آن موجب تقویت زیرساختها و توان محاسباتی کشور خواهد شد.
احمدی درخصوص وضعیت فعلی این پروژه توضیح داد: در اجرای فاز 1 پروژه HPC که مراحل پایانی را طی میکند، نرمافزارهای مورد نیاز در محاسبات کلان در پژوهشگاه دانشهای بنیادی و با همکاری دانشگاههای کشور طراحی شده است.
وی یادآور شد: در فاز نخست این پروژه درصدد هستیم تا هم نرمافزارهای مورد نیاز و هم ظرفیتهایی که باید به شبکه محاسباتی کشور اضافه کنیم.
معاون وزیرعلوم با بیان اینکه اکنون دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در حوزه سیستمهای محاسباتی کلان داده به صورت جزیرهای عمل میکنند، تصریح کرد: هر یک از این مراکز ظرفیتهایی دارند و در تلاش هستیم این ظرفیتها را در یک شبکه واحد وارد کنیم تا سرویس هماهنگی به مراکز تحقیقاتی ارائه دهیم.
وی خاطرنشان کرد: پروژه ملی HPC تکمیل کننده پروژه کلان «گرید ملی» است و ردیف بودجه ای برای آن با موافقت سازمان مدیریت و برنامهریزی در نظر گرفته شده است.
احمدی میزان اعتبارات برای این پروژه را در سال 94 حدود 10 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این اعتبار تاکنون محقق نشده ولی اساس پیشنهاد ما که باید به این پروژه بودجهای اختصاص داده شود، از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی پذیرفته شده است.
علمی**1055**1440
دریافت کننده : زینب کارگر **انتشار: گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:irnaelm@https://telegram.me