خبرگزاری فارس: توئیت «دونالد ترامپ» درباره آفریقای جنوبی که بعد از پخش یک برنامه در شبکه «فاکس نیوز» درباره این کشور انجام شد، با واکنش دفتر ریاست جمهوری آفریقای جنوبی مواجه شده است.
با گذشت ساعاتی پس از پخش برنامهای درباره آفریقای جنوبی در «فاکس نیوز» شبکه مورد علاقه «دونالد ترامپ»، او در توئیتر نام این شبکه را ذکر کرد و فرمانی هم خطاب به وزیر خارجه خود صادر کرد.
رئیسجمهور آمریکا در توئیتر خود نوشت: «من از مایک پامپئو وزیر خارجه خواستم از نزدیک و به دقت موضوع غصب و مصادره اراضی و زمینهای کشاورزی و کشتار گسترده کشاورزان در آفریقای جنوبی را بررسی کند».
ترامپ در بخش دیگری از این توئیت، به شبکه «فاکس نیوز» و یکی از مجریان آن اشاره کرد و به نقل از آنها نوشت: "دولت آفریقای جنوبی حالا دارد اراضی را از کشاورزان سفیدپوست در میآورد"».
به گزارش «اسپوتنیک»، توئیت ترامپ واکنش دفتر ریاست جمهوری آفریقای جنوبی را در پی داشت و این دفتر اعلام کرده که به دنبال توضیحات سفارت آمریکا در آفریقایی جنوبی درباره این توئیت است.
سخنگوی «سیریل رامافوزا» رئیسجمهور آفریقای جنوبی در این باره گفت: «ریاست جمهوری توئیت ترامپ را دیده است؛ تویئتی که از نظر ما کاملا حاوی اطلاعات غلط است. ما این موضوع را از طریق کانالهای دیپلماتیک پیگیری خواهیم کرد».
در گزارشی ادعایی شبکه فاکس نیوز آمده بود که رئیسجمهور آفریقای جنوبی تنها به دلیل رنگ پوست کشاورزان سفیدپوست در این کشور، شروع به غصب اراضی آنها کرده و هیچ پولی برای غرامت به آنها درنظر نگرفته است.
انتشار این گزارش در شرایطی انجام شده که ماه گذشته دولت آفریقای جنوبی از الحاق یک متمم و اصلاحیه به قانون اساسی این کشور خبر داده بود، متممی که اجازه مصادره زمین بدون دادن غرامت را ممکن میکند.
پیشتر برخی رسانهها با انتقاد از چنین متممی، درباره تشدید خشونتها در آفریقای جنوبی هشدار داده اند.
80 درصد جمعیت آفریقای جنوبی، سیاهپوست، 8 درصد سفیدپوست، 8 درصد رنگین پوست و بقیه را نژاد آسیایی تشکیل میدهند.
آفریقای جنوبی از سال 1948 تا 1994 تحت تسلط اقلیت سفیدپوستان و توسط یک نظام آپارتاید اداره میشد؛ نظامی که در آن سیاه پوستان از ابتداییترین حقوقهای انسانی بی بهره بودند.
توئیت ترامپ درباره آفریقای جنوبی در حالی صورت گرفته که او سابقه خوبی در اظهارنظر درباره کشورهای آفریقایی ندارد.
به گزارش «واشنگتن پست»، ترامپ در اولین ماههای ریاست جمهوری، برای توصیف کشورهای مهاجران از هائیتی، السالوادور و برخی از کشورهای آفریقایی، از لفظی توهینآمیز استفاده کرده بود.