شما نفسهای دایناسور را تنفس میکنید.
یک لحظه دست نگهدارید! نفس نکشید! ممکن است نفس بعدی که میکشید، بازدم یک دایناسور از میلیونها سال قبل باشد.حالا می توانید هوا را آرم به داخل شش هایتان فرو ببرید… . حس دایناسور بودن ندارید!؟
همراه کارناوال باشید. باورکردنی نیست !
شاید باور کردنش عجیب وسخت باشد اما حقیقت دارد ، چون هوا در حقیقت مخلوطی از چند گاز است. دو تا از این گازها تقریبا تمام هوایی که تنفس میکنیم را تشکیل میدهند ، که نیتروژن و اکسیژن هستند. فقط مقدار خیلی کمی از گاز آرگون در هوا است.
با این حال یک ستارهشناس آمریکایی به نام هارلوشپلی حساب کرده و گفته : هر نفسی که بیرون میدهید یا هر بازدم حاوی 30،000،000،000،000،000،000 (30 زیلیون) اتم آرگون است . (راستش این آن چیزهاییست که دانشمندان دوست دارند حساب کنند).
اتمهای عجیب و غریب
در عرض چند دقیقه اتمهایی که شما بازدم فرمودهاید از طریق همسایگان محترم شما سفر خواهند کرد و در مدت یک سال در تمام زمین پخش خواهند شد و در حدود 15 سال به محل شروع یعنی بینی مبارک باز خواهند گشت!
آرگون همیشه در وجود شما و اطراف شماست و نه تنها فقط در شما ، بلکه در بهترین دوست شما ، خوانندهی مورد علاقهتان ، حاجی لکلک ، مار پیتون ، گل بنفشهی آفریقایی ، کرم خاکی و شمشادهای پارک روبهروی منزلتان هست. همهی ما که تنفس میکنیم در همان اتمهای آرگون شریک هستیم؛ و اینجاست که پای دایناسورها در زندگی ما باز میشود.
یک چیز جالب دربارهی اتم آرگون این است که آنها هرگز تغییر نکرده و نمیکنند، حتی نمیمیرند. آنها برای همیشه وجود دارند. این بدان معنی است که هزاران سال پیش یک بردهی مصری که اهرام مصر را میساخته، همان اتمهای آرگونی را تنفس کرده که بعدها ناپلئون و اسبش تنفس کردهاند و بعضی از آنها اتمهایی بودند که به وسیله جنابان دایناسور در 70میلیون سال پیش میزیستهاند باز فرستاده شدهاند.
فکر میکنم حالا دیگر بیشتر حس دایناسور دارید!
صدای استخوانهای هیولا
میخواهید بیشتر دایناسورها را در زندگی خود احساس کنید؟ باید بگویم شاید آنجایی که زندگی میکنید روح یک دایناسور در حال پرسه زدن باشد. چون شاید خانهی شما روی جسد آن ها بنا شده باشد.
در حال بارگذاری ویدئو ...
و دلیل آن ، حرف دیرینشناسان است که گفتهاند در اینکه در دورهی ژوراسیک (در حدود 200 تا 145 میلیون سال پیش ) ، سرزمین ما ( ایران ) محل زندگی دایناسورها بوده است هیچ شکی وجود ندارد؛ به ویژه که در چند سال اخیر استخوانها و سنگوارهی ردپای آنها در بسیاری از نواحی ایران کشف شده است.
کرمان ، گورستان اسرارآمیز هیولاهای افسانهها
سال 1350 سال دایناسورسازی برای ایران بود. دو دانشمند ایرانی که در روستایی اطراف زرند کرمان مشغول جستوجوهای زمینشناسی بودند ، توانستند اولین مدرک وجود دایناسورها در میلیونها سال قبل در ایران را با یافتن ردپاهای سهانگشتی کشف کنند. و بعد از آن دانشمندان خارجی زیادی برای یافتن دایناسورهای بیشتر به ایران سفر کردند.
کیفیت عکس به این دلیل پایین است که فقط همین یک عکس از دندان اژدها در سال 1350 گرفته شده است.
دندان اژدها
( منطقهی البرز مرکزی سال 81 ) در گروهی از دیرینشناسان محمد پورباغبان تنها کسی بود که آن نقطهی آبی کمرنگ را در دل سنگها دید. کار بسیار ظریفی در پیش داشت. پس از ساعتها عرق ریختن در آفتاب شهریور این سنگوارهی 150میلیون ساله از دل سنگ بیرون آمد. بزرگ بودن و تیز بودنش شبیه دندان اژدهای افسانهها بود اما خب… این شباهت بیدلیل هم نبود، چون متعلق به دایناسوری گوشتخوار است.
این غولتشنِ خشن ( آلوسورس/ Allosaurus ) روزی در ایران زندگی میکرده است.
و این گیاهخوار ( کامپتوسورس/ camptosarurs ) به ظاهر آرام.
همینطور این پرندهی (مایکروراپتور/ Microraptor) متفکر.
منابع
- Stocklin, Lexique stratigr, Internat, Iran, 3, 9b, 1972
- Assereto, Riv, Ital, Paleont, strat, 72, no4, 1966, p. 1133-1182
- K, Seyed Emami, Geol, survey Iran, Report
- خبرگزاری مهر
پیشنهادهای کارناوالی
سفر به روستایی در 105 کیلومتری کرمان و نزدیکی شهر زرند ، به نام دشتخاک است. اولین ردپای دایناسورها را در اینجا از دیوارهی حوض یک خانه روستایی کشف کردهاند. علاوه بر اینکه خانههای خاک رنگی و معماری روستا را میبینید و از دشت زیبای آنجا لذت میبرید، به موزهی دیرینهشناسی دشتخاک بروید و خودتان را در حال و هوای هیولاوار آنجا رها کنید.
photo by Mahdi kalhor
پیشنهاد بعدی رفتن به پارک ژوراسیک تهران واقع در سعادتآباد ، انتهای بلوار پاکنژاد، میدان بهرود، بلوار شقایق ( پایینتر از پارک پرواز )
و پیشنهاد آخر دیدن این پویانمایی تقریبا بانمک است 🙂
در حال بارگذاری ویدئو ...
سخن آخر
حقیقت چیزی آماده و دمدست نیست. حقیقت را نمیتوان در کتابها و فیلمها یافت. حقیقت را باید جستوجو کرد. حقیقتی جز طبیعت وجود ندارد. طبیعت هرچیز! بگذاریم طبیعت الهامبخش ما باشد…