ماهان شبکه ایرانیان

رقیبان نفتی ایران برای بازار اروپایی دندان تیز کردند

عربستان سعودی و عراق که دو رقیب بزرگ ایران در اوپک هستند با افزایش تولید گریدهای مشابه تلاش می‌کنند سهم بازار اروپایی را پیش از آغاز مجدد تحریم‌های آمریکا علیه صادرات نفت ایران تصاحب کنند.

رقیبان نفتی ایران برای بازار اروپایی دندان تیز کردند

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، بخش انرژی ایران پس از اینکه دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، در ماه مه از توافق هسته‌ای سال 2015 با ایران خارج شد، از اوایل نوامبر هدف تحریم قرار می‌گیرد.

نفت ایران عمدتا توسط پالایشگاه‌ها در چین، هند، ژاپن و کره جنوبی خریداری می‌شود با این حال مشتریانی در ترکیه و اتحادیه اروپا نیز دارد. خریدارانی که بدنبال منبع تامین جایگزین هستند، نمی‌توانند به سادگی هر نفتی را در بازار انتخاب کنند.

آژانس بین‌المللی انرژی اخیرا هشدار داد با اجرای تحریم‌های نفتی علیه ایران و همچنین مشکلات تولید در نقاط دیگر، حفظ تامین بازار جهانی بسیار چالش برانگیز خواهد بود و به بهای کاهش ظرفیت تولید شناور صورت خواهد گرفت. به این ترتیب دورنمای بازار آرامش کمتری نسبت به مقطع کنونی خواهد داشت.

ایران بدنبال پیشنهاد عربستان برای تولید بیشتر به منظور پوشش هر گونه کمبود عرضه از جانب ایران، اخیرا به اوپک اعلام کرد هیچ کشور عضوی نباید اجازه پیدا کند سهم صادرات نفت دیگری را بگیرد.

اما نگاهی به آمارهای صادرات نشان می‌دهد که حداقل در اروپا چنین اتفاقی روی داده و عربستان سعودی و عراق به این اقدام موفق شده‌اند.

بر پایه آمار رهگیری کشتی و آمار رویترز، از آغاز سال صادرات ایران به اروپا 35 درصد کاهش یافته و به حدود 415 هزار بشکه در روز رسیده در حالی که صادرات عربستان سعودی دو برابر شده و صادرات عراق 30 درصد رشد کرده است.

یک پالایشگاه در پاسخ به اینکه کدام گریدها جایگزین می‌شوند پاسخ داد: سعودی، بصره و اورال که گریدهای نفتی عربستان، عراق و روسیه هستند.

عراق و عربستان تولیدشان را مجموعا 245 هزار بشکه در روز از ابتدای امسال بالا بردند و قیمت فروش رسمی گریدهای نفتی سبک خود را برای مشتریان در آسیا کاهش دادند.

ایران پنجمین صادرکننده بزرگ نفت در جهان است که مشتریانش تحت تهدیدهای آمریکا ممکن است ناچار شوند جایگزین‌های دیگری را پیدا کنند.

گرید "ایران لایت" یک نفت ترش مدیوم است که شیل آمریکا با وجود ارزانی و فراوانی نمی‌تواند جایگزین آن شود. اکثر پالایشگاه‌های جهان برای پالایش نفت با چگالی 32 API مجهز شده‌اند در حالی که میانگین چگالی گریدهای شیل آمریکا 35.7 API است.

تاثیر تحریم‌های آمریکا بر  قیمت گریدهای ترش آشکارتر است. قیمت معاملات فیزیکی نفت طی نیمه دوم امسال عمدتا کاهش یافته اما گریدهای اورال روسیه، بریتیش فورتیز و جیراسول آنگولا که همگی ترش هستند، در حوزه آتلانتیک برترین عملکرد را داشته‌اند و حدود چهار درصد افت کرده‌اند در حالی که گریدهای سبک‌تر و شیرین‌تری مانند اکوفیسک نروژ و بانی لایت نیجریه 5 تا 6 درصد کاهش قیمت داشته‌اند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان