نیکنام حسینیپور در گفتوگو با ایسنا، از تلاشهای جدید و جدی موسسه خانه کتاب برای تجلیل و تکریم بیشتر از اهالی قلم و ارائه خدمات بیشتر به آنها سخن گفت و اظهار کرد: اکنون و بر اساس آئیننامههای موجود در بنیاد ملی نخبگان، برگزیدگان ادبی کشور در برخی حوزهها چون شعر، داستان و تخصصهای زبانی و ادبی (ترجمعه، زبانشناسی، ویرایش) در دو رده «سرآمد ادبی» و «مستعد برتر ادبی» به عنوان نخبه شناخته میشوند و میتوانند در ردیف اعضای بنیاد ملی نخبگان قرار گیرند اما این کافی نیست، زیرا بسیاری از کسانی که در حوزههای دیگر صاحب تالیفات مهم و اثرگذار هستند و جزء برگزیدگان جوایز ملی و بینالمللی کتاب بودهاند نمیتوانند مشمول شرایط عضویت در بنیاد ملی نخبگان شوند.
مدیر عامل موسسه خانه کتاب در توضیح این موضوع گفت: هرساله در کشور ما جوایز مهم و معتبری در حوزه کتاب برگزار میشود که برخی از آنها در منطقه و سطح جهان نیز دارای اعتبار هستند؛ برای مثال جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، جشنواره کتاب سال دانشجویی، جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و ... . علاوه بر آن برخی از نویسندگان ایرانی در جشنوارهها و جوایز بینالمللی، برگزیده یا تجلیل میشوند. همه این جوایز و جشنوارهها صرفا در حوزه ادبیات نیستند و ضرورت دارد نخبگان اهل قلم که در این جشنوارهها و جوایز در بخشهای گوناگون ادبیات، مجموعه علوم انسانی، (علوم اجتماعی، علوم سیاسی، روانشناسی، کودک و نوجوان، فلسفه و ...) و حتی علوم محض، علوم کاربردی، و پزشکی برگزیده میشوند بر اساس آئیننامه و شرایطی در زمره نخبگان قرار گیرند.
حسینیپور ضمن تاکید بر ضرورت همافزایی و همکاری متقابل همه نهادها و موسساتی که میتوانند در خدمت اهل قلم و بهویژه پیشکسوتان و برگزیدگان اهل قلم باشند، افزود: با حمایت جدی از اهل قلم است که میتوان به افزایش کمی و کیفی تولیدات ملی و بومی حوزه نشر امیدوار بود، بهویژه در سالی که به عنوان سال حمایت از تولید ملی نامگذاری شده است. یقینا موسسه خانه کتاب نیز به عنوان یگانه مرکز و متولی رسمی ارائه خدمات به اهالی قلم کشور، اعم از نویسندگان، مترجمان و حتی کتابفروشان یا ناشران، این آمادگی را دارد که با همکاری سایر موسسات و نهادهای مرتبط، هر چه بیشتر و بهتر در خدمترسانی به اهلی قلم فعال باشد.