سیدحسین نقوی حسینی در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر فعال شدن موضوع دیپلماسی اقتصادی برای مقابله با تحریمها، اظهار داشت: واقعیت این است که استقرار معاونت دیپلماسی اقتصادی در وزارت امور خارجه که مطالبه مجلس نیز بوده است، تاکنون در عمل موفق نبوده و ارزیابی ما این است که وزارت خارجه چندان نتوانسته از عهده وظایفی که در این حوزه دارد، بربیاید.
وی ادامه داد: در حال حاضر مشکل اصلی کشور ما اقتصاد است و ما در یک جنگ اقتصادی قرار داریم؛ لذا همه امکانات از جمله حوزه دیپلماسی باید در خدمت جنگ اقتصادی قرار بگیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: در حال حاضر مراودات ما با کشورهای مختلف باید بر پایه دیپلماسی اقتصادی باشد، اما وزارت امور خارجه چون ساختار لَخت و کهنهای دارد و تغییر در آن بسیار سخت است، همچنان در قالب پروتکلهای قدیمی حرکت میکند.
نقوی حسینی خاطرنشان کرد: طبق جمعبندی که در کمیسیون امنیت ملی نیز انجام شده، معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه تاکنون مؤثر و فعال نبوده و تأثیرات آن در عمل مشاهده نشده است.
وی تأکید کرد: چارهای جز این وجود ندارد که همه اجزای وزارت خارجه سرخطِ دیپلماسی اقتصادی بیایند؛ از جمله اینکه سفرا پروتکلهای سنتی را بشکنند و به میدان مقابله با جنگ اقتصادی وارد شوند. ستاد وزارت امور خارجه نیز باید دائماً به دنبال گزارشگیری از سفارتخانههای ایران در خارج از کشور و فعال کردن روند دیپلماسی اقتصادی باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص مهمترین مناطق هدف برای فعال شدن و بهرهبرداری از دیپلماسی اقتصادی گفت: در این رابطه همسایگان اولویت نخست را باید داشته باشند و در گام بعدی کشورهای آسیای میانه و قفقاز، فرصتهای خوبی برای توسعه دیپلماسی اقتصادی و بهرهبرداری از آن به نفع مردم کشورمان هستند. اولویت بعدی باید کشورهای اروپایی و آمریکایی باشند.