ماهان شبکه ایرانیان

در گزارش کمیسیون سلامت شورای شهر تهران مطرح شد

جریمه ۸۱میلیاردی برای قطع درختان

دیروز دو عضو کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای شهر تهران در نشستی خبری در جمع خبرنگاران حاضر شدند تا از عملکرد یکساله این کمیسیون در شورای پنجم گزارش دهند.

جریمه 81میلیاردی برای قطع درختان

دیروز دو عضو کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای شهر تهران در نشستی خبری در جمع خبرنگاران حاضر شدند تا از عملکرد یکساله این کمیسیون در شورای پنجم گزارش دهند.

به گزارش به نقل از اعتماد ،زهرا صدراعظم نوری در این نشست با بیان اینکه در حال حاضر روند بررسی پرونده‌های باغات در کمیسیون ماده 7 به‌روز شده، درحالی‌که پیش از این متوسط بررسی هر پرونده 160 تا 180 روز بود، این زمان را به 18 روز کاهش داده‌ایم، گفت: در حال حاضر پرونده‌ای وجود ندارد که ما به آن رسیدگی نکرده باشیم.

صدراعظم نوری در خصوص مصوبه برج باغ‌ها نیز توضیح داد: برخی می‌گویند لغو مصوبه برج باغ‌ها به درآمدهای شهر ضرر زده درحالی‌که طی این مدت 128 هکتار باغ از این محل تخریب شده و تنها یک درصد درآمد 10 ساله شهرداری از این محل کسب شده است.

وی به جرایمی که شهرداری از محل جرایم باغات طی پنج ماهه ابتدایی سال کسب کرده، اشاره کرد و گفت: در این مدت 81 میلیارد درآمد از محل تخریب باغات به دست آمده که صرف خرید دو باغ در مناطق 7 و 10 شده است.

صدراعظم نوری، حذف سفید بالک‌ها از سطح شهر را نیز حاصل پیگیری مستمر این کمیسیون و رصد دایمی فعالیت‌های شهرداری در این زمینه دانست.

تاکید بر سلامت و کیفیت آب، یکی دیگر از موضوعاتی بود که این عضو شورای شهر تهران به آن اشاره کرد و گفت: آب تهران کیفیت خوبی دارد اما ممکن است در برخی مناطق آلودگی‌هایی وجود داشته باشد که این آلودگی‌ها موردی است و ربطی به شبکه آبرسانی تهران ندارد.

همچنین میلانی در خصوص اینکه چرا مدیریت شهری حساسیت لازم را نسبت به موضوع پسماند نشان نمی‌دهد؟ گفت: در قانون جامع پسماند، وظیفه هر نهاد نسبت به این موضوع مشخص است؛ پسماندهای عادی و پسماندهای ویژه وجود دارد که طبق قانون حمل و دفن پسماندهای عادی بر عهده مدیریت شهری است و پسماندهای ویژه مانند پسماندهای صنعتی، کشاورزی و بیمارستانی، مسوولیتش با تولیدکننده است و پس از بی‌خطر شدن، حمل و نقل آن مانند پسماندهای عادی، با مدیریت شهری است اما به دلیل آنکه طی یک دهه گذشته شهرداری به موضوعاتی ورود کرده که در مسوولیتش نبوده، همه فکر می‌کنند شهرداری در خصوص پسماندهای بیمارستانی وظیفه دارد درحالی‌که در قانون مشخص است که بی‌خطرسازی این نوع زباله‌ها با واحدهای درمانی است.

آب تهران، نفت دارد؟ سوالی که یکی از خبرنگاران مطرح کرد و میلانی در خصوص وجود نفت در آبی که مزارع جنوبی پایتخت را آبیاری می‌کند، گفت: نشت نفت در بخش جنوبی پایتخت، موضوعی است که محیط‌زیست شهرستان تهران آن را تایید کرده است. 15 سال است که ما نشت نفت در این بخش داریم اما گاهی میزان نشت از حد استاندارد بالاتر می‌رود؛ اینکه این نشت نفت به محصولات کشاورزی نیز رسیده، در حال بررسی است و تا زمانی که جواب پایش محصولات نیاید، نمی‌توان در خصوص آن اظهارنظر کرد. گاهی‌اوقات موضوعاتی در فضای مجازی مطرح می‌شود که مبنایی ندارد مانند نصب شنود بر درختان.

در این جلسه نیز دوباره موضوع باغ‌های تحت تملک بنیاد مستضعفان مطرح شد . در همین زمینه نوری در پاسخ به سوالی در رابطه با ادامه تعامل شهرداری با بنیاد مستضعفان در خصوص 15 باغی که در تملک این بنیاد است، تاکید کرد: املاکی که در اختیار بنیاد مستضعفان قرار دارد بخشی واگذاری‌های مسکونی، تجاری و اداری شده و ارزش‌های طبیعی آن از بین رفته است اما در این دوره پس از پیگیری‌هایی که شورا در خصوص حفظ باغات انجام داد تعامل و همکاری خوبی بین شورا، شهرداری و بنیاد مستضعفان ایجاد شد و بنیاد اعلام کرد مدیریت شهری در خصوص 15 پلاکی که به عنوان باغ دارد تعیین تکلیف کند که مساحت این 15 پلاک نزدیک به 15 هکتار است اما پس از تکمیل شناسنامه باغات متوجه شدیم بنیاد 4٠ پلاک باغ دارد نه 15 پلاک که باید این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.

خبرنگاران دیروز از چمن‌کاری شهرداری نیز به رییس کمیسیون شکایت کردند که صدراعظم نوری در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه چرا با وجود بخشنامه‌ها و تاکیدات شورا همچنان برخی از مناطق چمن می‌کارند و در ساعاتی که آبیاری ممنوع است فضای سبز خود را آبیاری می‌کنند، توضیح داد: برخی مناطق اعلام کردند آبیاری همزمان در یک ساعت برای آنها امکانپذیر نیست و توان سیستم‌ها و موتورهای آنها پاسخگوی آبیاری همزمان کل سطح فضای سبز نیست بنابراین مجبورند در ساعت خارج از ساعت ابلاغ شده بخشی از فضای سبز خود را آبیاری کنند.

نوری همچنین در خصوص مصوبه برج باغ‌ها توضیح داد: این موضوع در 96/12/22 به تصویب شورا رسید اما تا زمان ابلاغ دو ماه اجرای آن به تعویق افتاد که مورد اعتراض کمیسیون سلامت و کمیسیون معماری و شهرسازی شورا قرار گرفت. قبل از این تاریخ، 268 پلاک پرونده شهرسازی‌شان تشکیل شده بود از 22 اسفند تا 9 اردیبهشت 25 پرونده دیگر تشکیل شده و از 9 اردیبهشت تا یک هفته پیش 22 پرونده دیگر در این رابطه تشکیل شده و شهردار تهران درخواست کرده در خصوص آن تعیین تکلیف شود. طی 10 سال گذشته 493 پروانه از این محل صادر شده که 128 هکتار اراضی ارزشمند شهر را نابود کرده که این میزان تنها یک درصد درآمد شهرداری طی 10 سال گذشته را تامین کرده. یعنی مجموع پروانه‌ها یک میلیون و 148 هزار و 475 میلیارد ریال درآمد داشته است که در برابر تخریب عظیمی که انجام شده درآمدی نیست. برخی از این پلاک‌ها از سه طبقه تا بیش از 7 طبقه زیر زمین پروانه داشتند و در این عمق، چیزی از ریشه درختان باقی نمی‌ماند.

جانمایی بهشت زهرای جدید موضوع بعدی این جلسه بود . نوری در پاسخ به پرسشی در خصوص طرح توسعه بهشت زهرا افزود: در حال بررسی برای ایجاد گورستان‌های شرق و غرب تهران هستیم.

وی همچنین در خصوص مصوبه مجلس در خصوص منع به کارگیری بازنشستگان نیز توضیح داد: شورا به عنوان یک نهاد مردمی خود را موظف به اجرا و احترام به قانون می‌داند. اگر شهردار تهران مشمول این قانون شود، حتما به آن عمل می‌کنیم اما باید دید با توجه به اینکه شهردار تهران از صندوق بازنشستگی دولت استفاده نکرده و حقوق بگیر دولت نیست باز هم این مصوبه شامل حالش می‌شود یا خیر.

رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در خصوص روند کند صدور شناسنامه باغات یادآور شد: تاکنون 6 هزار قطعه ارسال شده که باید تک‌تک این باغات، گونه‌های مختلف گیاهی در آن شناخته شود، بن درخت شناخته شود همچنین 2600 باغ متعلق به نهادهایی است که حکم ورود به آن را نداریم و هر هفته به تدریج 20 تا 25 باغ اجازه ورود داده می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی