ماهان شبکه ایرانیان

روستای آهار ؛ کوچه باغ هایی رویایی در نزدیکی پایتخت

دوباره تعطیلات آخر هفته آمد و به دنبال سفر یا تفریحی آرامش بخش و فرح بخش هستیم که خستگی یک هفته کار و تلاش را از تن بزداید.

دوباره تعطیلات آخر هفته آمد و به دنبال سفر یا تفریحی آرامش بخش و فرح بخش هستیم که خستگی یک هفته کار و تلاش را از تن بزداید.

شاید رفتن به آغوش طبیعت و دل به جاده سپردن، بهترین گزینه باشد؛ اما تهران، شهر  دود و ترافیک است و اغلب جایی را برای یک روز خوش و بدون دغدغه نمی شناسند.

کارناوال برای سفر نیم روزه خود قصد سفر به اطراف تهران را دارد. تهرانی که برخلاف شلوغیش، روستاها و  طبیعت های بکر و دیدنی دارد.

با صرف کمترین هزینه و زمان می توان لحظاتی غرق در آرامش و صفا را تجربه کرد و محو زیبایی های دلنشین طبیعت شد.

روستای آهار در انتهای جاده ی فشم انتخاب خوبی است برای سفری دلنشین در دل طبیعت…

رفتن به روستای آهار چیزی نمی خواهد تنها دل خوش و همراهانی دوست داشتنی تا در پیاده روی ها همراهت شوند…

کارناوال امروز سفری نیم روزه به روستای آهار خواهد داشت. 

پس همراه کارناوال شو در سفری لذت بخش …

روستای آهار
photo by Ali Fakhrzadeh
روستای آهار
photo by Mohammad Reza Bozari

چرا آهار؟


_لمس آرامشی از جنس ساده زیستی و لذت بردن از زیبایی های رویایی آهار

 _قدم زدن در کوچه باغ های باصفا و تجربه یک روز خوب در روستایی خرم و مفرح

_ چشیدن طعم آلبالوهایی ملس در فصل تابستان

روستای آهار
photo by Navid Sajedi
روستای آهار

نگاهی به روستای آهار

در نزدیکی های تهران روستایی باصفا وجود دارد که مقصد بسیاری از طبیعت گردان و عکاسان و حتی دوستداران سفر که وقت کافی برای سفری طولانی را ندارند، می باشد.

بسیار لذت بخش و مفید خواهد بود بعد از یک هفته کار و تلاش، یک روز را به استراحت در منطقه ای خوش آب وهوا سپری کنی و پر انرژی و با نشاط بازگردی.

آهار یکی از روستا های شهرستان شمیرانات است که  23 کیلومتری شمال غرب گلندوکو در میان باغ های وسیع و پربار سیب و آلبالو و… واقع شده است. وجود این باغ ها سبب شده تا اهالی اغلب کشاورز و باغدار باشند.

آهار خود به تنهایی از طبیعتی فوق العاده و هوایی فرح بخش برخوردار است. اغلب گردشگران برای پیکنیک و فرار از خستگی و شلوغی شهر آن را انتخاب می کنند. روستای آهار در واقع محل تلاقی ده تنگه و گردنه زرگاه از سمت شمال غرب و  مزارع و آبشار شکرآب و قله توچال در جنوب غرب است. 

در دو طرف این روستا، دو رودخانه در جریان است که یکی “شکرآب” و دیگری “پیش کنک” نام دارد. شکرآب از اراضی روستای شکراب و دیگری از ارتفاعات گاجره سرچشمه می گیرد و هردو رود در زیر آبادی به هم می رسند.

 از  آهار اغلب به بازدید منطقه شکرآب یا ده تنگه می روند که نیاز به کمی پیاده روی دارد.

روستای آهار
روستای آهار
photo by Tayebeh Nasrollahi

تفریحات در روستای آهار

قدم گذاشتن در طبیعتی زیبا و تنفس در هوایی پاک و خنک، آنقدر لذتبخش است که فقط دلت می خواهد ساعت ها زیر درختی بنشینی و چشمانت را ببندی و ریه هایت را سرشار از اکسیژنی ناب کنی و همین برایت کافی است ؛ اما در آهار تفریحاتی دیگری هست که به جذابیتش می افزاید.

1 ) پیکنیک

اگر صبح زود به سمت آهار بروید، با صرف کمتر از دو ساعت به آن جا می رسید. زیرانداز و بساط صبحانه در این هنگام بهترین چیزی است که می چسبد. 

اغلب گردشگران جایی مناسب در آهار پیدا می کنند و نیمرو یا املت و یا پنیر و گردویی که از شهر با خود آورده اند را نوش جان می کنند. در این هوای فوق العاده، صبحانه با نان تازه و چای خالی از لطف نخواهد بود.

روستای آهار
روستای آهار
photo by Alireza

2 ) عکاسی 

مناظر پاییزی و بهاری آهار آنقدر چشم نواز و دل رباست که وسوسه می شوید؛ حتما تصاویری را برای خود ثبت کنید و به یادگار بیاورید.

عکاسان حرفه ای و عاشق طبیعت نیز در فصل های مختلف به آهار می آیند و از طبیعت فوق العاده ی آن عکاسی می کنند. برخی از مناظر این روستا بسیار رویایی و خیال انگیز است و شاید در قاب تصویر نتوان آن را گنجاند.

روستای آهار
photo by am.heydari

3 ) پیاده روی در کوچه باغ های دلنشین

قدم زدن در کوچه باغ های شکرآب بدون شک بهترین خاطره ای است که می تواند از این سفر به یادگار بماند.

شاید در این مسیر ورزشکاران و کوهنوردان بسیاری را ببینید که از آهار به سمت توچال و یا قلعه دختر می روند و اغلب با مسیر و زیبایی هایش آشنا هستند. در یک سفر یک روزه و بدون تجهیزات نمی توان با آنها همراه شد اما تا شکرآب و کمی آن طرف تر می توانید به مسیرتان ادامه دهید. 

اگر حوصله و توانش را داشته باشید می توانید به سمت منطقه ی شکرآب بروید و از دیدن مناظر بدیع و تماشایی و باغ های بزرگ و پرمیوه و آبشار و امامزاده ی این منطقه لذت ببرید.

روستای آهار
photo by Ashkan Siri
روستای آهار
photo by Tayebeh Nasrollahi

4 ) بازدید از روستای ده تنگه 

در شمال غربی آهار، دهی به نام ده تنگه وجود دارد که طبیعتی فوق العاده و دلنشین آن گردشگران را مجذوب می کند. این ده غیرمسکونی می باشد اما اهالی و باغدارهای روستای آهار به صورت موقتی و فصلی به جهت کشاورزی از زمین های آن استفاده می کنند.

دسترسی

مسیر آهار به سمت ده تنگه، شیب ملایمی دارد و به راحتی می توان از آن گذر کرد. این روستا که در سمت چپ رودخانه قرار گرفته با گذر از پل و حدود دو الی سه ساعت پیاده روی می توان به آن رسید. طبیعت این روستا بسیار بکر و زیباست و برای افراد علاقه مند به طبیعت بسیار جذاب و دوست داشتنی می باشد 

روستای آهار
photo by Tayebeh Nasrollahi
روستای آهار

5 ) ییلاق شکرآب 

در غرب روستای آهار، باغستانی باصفا با چند قنات و چشمه وجود دارد. از آهار به سمت شکرآب که حرکت کنید، سراسر مسیر باغ های گیلاس و آلبالو فرا گرفته و از کنار رودخانه می گذرد و در هر فصل حال و هوایی متفاوت دارد. آهار به شکرآب یکی از مسیرهای جذاب و دیدنی اطراف تهران می باشد. چشم اندازکوه های مرتفع اطراف، درختان و راه  هموار و خاکی از جذابیت های این منطقه است.

روستای شکرآب و مسیرهای غربی آن در گذشته محل سیاحت و شکار پادشاهان قاجار بوده که در فصول مختلف سال برای خوشگذرانی به شکرآب می آمدند. 

در نظر داشته باشید برای آنکه از آهار تا شکرآب که روستاهایی به هم چسبیده اند، بروید باید حدود دو ساعت پیاده روی را کنید.

مسیر آهار به شکرآب

روستای آهار
روستای آهار
photo by Mohammad Reza Boozary

*جذابیت های شکرآب

در روستای شکرآب هم دیدنی هایی وجود دارند که بازدید از آن ها می تواند لذت سفر را دو چندان کنند.

5-1) امامزاده طاهر و زاهد

در میان باغ های شکرآب، مقبره دو تن از بزرگان به نام های طاهر و زاهد قرار دارد که محل مناسبی برای استراحت کوهنوردان و گردشگران است. 

این امامزاده دارای سرویس بهداشتی و امکانات اولیه است و می توان در آنجا اقامتی کوتاه مدت داشت.

امکانات امامزاده ؛ رستوران

وقتی به امامزاده می رسید کوهنوردانی را خواهید دید که برای استراحت این جا را انتخاب کرده اند و در سکوه ها و محل های تعبیه شده بساط خود را پهن کرده اند. در محوطه امامزاده رستوران کوچک و محلی وجود دارد که می توانید از آن چای، آب معدنی و … تهیه کنید. همچنین اگر خوش شانس باشید می توانید برای ناهار از دیزی های آن نوش جان کنید البته اگر به موقع برسید و غذا تمام نشده باشد. البته بعد از امام زاده به سمت آبشار که حرکت کنید یک کافه رستوران کوچک دیگر هم وجود دارد که هم می توانید از آن تخت اجاره کنید و از ناهاری که همراه آورده اید نوش جان کنید و هم اگر غذا موجود باشد، دیزی نوش جان کنید.

بنای امامزاده مربوط به زمان قاجاریه می باشد.

دسترسی

از روستا تا امامزاده راه مال روی مشخصی وجود دارد که در دو راهی ها، راهنمایی هایی نصب شده است.

روستای شکرآب

5-2) آبشار شکرآب

 بعد از امام زاده، در دره ای سرسبز و زیبا آبشاری به ارتفاع ده متر وجود دارد که از آهار می توان بعد از طی حدود دو کیلومتر به آن رسید. از امامزاده طاهر و زاهد حدود ده قیقه تا آبشار فاصله است.

آبشار شکرآب
photo by Navid Sajedi
آبشار شکرآب
photo by Navid Sajedi

6 ) چیدن گیاهان دارویی در فصل بهار

در بهار به خصوص اردیبهشت بسیاری از هموطنان علاقه مند به دنیای گیاه پزشکی و جمع آوری گیاهان دارویی به آهار و اطراف آن می روند تا از ریواس های تازه و گل های بهاری سودمند، چیده و از آن استفاده کنند.

روستای آهار

7 ) خرید آلبالو های با طعم متفاوت

در اواخر تابستان، درختان گیلاس و آلبالوی این منطقه به برداشت می رسند و تمام کوچه پس کوچه های روستا پر می شود از شاخه های پربار گیلاس و آلبالو و اهالی که در کنار جاده که مشغول  فروش محصولاتشان هستند. در این فصل بسیاری از تهرانی ها و حتی گردشگران از دیگر شهرها برای خرید میوه هایی خوش طعم و آلبالوهایی بی نظیر به آهار می روند.

روستای آهار
روستای آهار

8 ) کوهنوردی به سمت قلعه دختر

بسیاری از کوهنوردانی که در مسیر می بینید یا قصد صعود به قله توچال را دارند یا قلعه دختر.

از آهار به قلعه دختر برای کسی که بدنی آماده دارد، با حدود 5 ساعتی پیاده روی به مقصد خواهد رسید.

 قلعه دختر

آهار
روستای آهار

8 ) آتشگاه قصران

آتشگاهی از دوره ی پیش از اسلام در روستای رودبار قصران مرز آهار و شکرآب به نام قصران وجود دارد که مرکز دینی و آیینی زرتشتیان این محل در پیش و پس از اسلام بوده است.

دسترسی

راهی مالرو در شمال آهار به سمت آتشگاه می رود که مسیری با شیب تند و صخره های شنی مسیری تقریبا سخت است و در حدود یک ساعت یا بیشتر پیاده زمان می برد.

این تصویر مربوط به آتشگاه قصران نیست.

روستای اهار

9 ) دوچرخه و موتور سواری

در کوچه های باصفا این روستا، گاه دوچرخه سواران و موتور سواران حرفه ای را خواهید دید که با موتور یا دوچرخه ی خود به روستای آهار می آیند و در طبیعت دوست داشتنی و لذت بخش آن، به ورزش مورد علاقه ی خود می پردازند.
البته این تفریح فقط برای ورزشکاران حرفه ای این رشته ها، امکان پذیر است چرا که گذر از این مسیرها نیاز به تبحر و مهارت ویژه ای دارد.

روستای آهار
روستای آهار

وجه تسمیه آهار

نام روستا را امروزه همه به آهار می شناسند؛ اما در اصل “اوهر” می باشد که به مرور زمان تلفظش راحت تر شده، “او” به معنای آب و “هر” به معنای آسیاب که ترکیب این دو کلمه با به معنای روستایی با آب فراوان برای احداث آسیاب است.

روستای آهار

آب و هوا

روستای آهار در شمال شرق تهران واقع شده و یکی از مناطق خوش آب و هوایی است که بهاری خنک، تابستانی با گرمای دلنشین، پاییزی سرد و زمستانی برفی و سرد دارد.

روستای آهار

اقامت 

برای اقامت در آهار چندین راه پیش روی شماست:

می توانید کمی ماجراجویی را تجربه کنید و شب را در چادر بگذارنید.

همچنین اجاره ی خانه و یا ویلاهای روستای آهار می تواند راه حل دیگری باشد.

اگر هم به هر دلیلی نخواستید که در روستای آهار بمانید می توانید در خانه های اجاره ای فشم شب را به صبح برسانید.

اما خوب است بدانید اکثر افرادای که به آهار می روند مسافران تهرانی هستند که سفرشان یک روز بیشتر طول نخواهد کشید. پس می توانید در تهران اقامت کنید و برای گشت و گذاری یک روزه به روستای آهار بروید.

روستای آهار

بهترین فصل سفر

آهار و شکراب از ییلاقات باصفای ایران است که در

فصل بهار: منظره ای بهاری با درختان پر شکوفه و هوایی نسبتا سرد (در مقایسه با شهر) دارد و یکی از بهترین زمان ها به خصوص اردیبهشت ماه برای سفر به این منطقه می باشد. 

فصل تابستان: درختان آلبالو و گیلاس و سیب و…چشم اندازی تابستانی را خلق کرده اند و برای کسانی که به یکی طبیعت سرسبز با هوایی معتدل علاقه مندند، بسار جذاب و دیدنی است.

فصل پاییز:  پاییز و رنگ هایش در هر هر منطقه ای نقشی خیال انگیز ایجاد می کند. در آهار و شکرآب منظره ای رنگارنگ و کم نظیر را پیش رو داریم که برای عکاسان و دوستداران پاییز بهترین انتخاب است.

فصل زمستان: زمستان این منطقه بسیار سرد و برفی است و برای پیکنیک و سفری یک روزه مناسب نیست. در این فصل گردشگران حرفه ای و کوهنوردان گاهی آهار و شکرآب را انتخاب می کنند.

بهار در آهار

بهار در اهار

تابستان آهار

آهار

پاییز آهار

روستای آهار
photo by Mohhamad reza Nasiri
روستای آهار

زمستان در آهار

روستای آهار

دسترسی به آهار

برای رسیدن به روستای آهار دو نوع دسترسی وجود دارد:

با ماشین

خود را به اتوبان بابایی در شمال شرق تهران برسانید و از آنجا وارد جاده ی “لواسان – لشکرک” و از آنجا به سمت فشم بروید، پس از طی حدود ده دقیقه وارد جاده اوشان در دسمت چپ شده تا به روستای آهار برسید. حدود یک ربع از اوشان تا آهار مسیر در پیش دارید. از مرکز تهران تا روستای اهار حدود 65 کیلومتر  و از فشم 13 کیلومتر فاصله دارد.

 در میدان آهار باید ماشین را پارک کرده و بقیه مسیر را پیاده رفت. از اینجا به بعد باید به سمت ده تنگه یا آبشار شکرآب بروید و از پل آهنی آهار که گذر کردید دوراهی وجود دارد که سمت راست به ده تنگه و مستقیم به آبشار شکرآب می رسد.

هر دو مسیر بسیار دیدنی و زیباست و باغ‌های بسیار زیبا و درختان چنار و گردو و جوی‌های آب و آبشارهای کوچک که طول مسیر، فوق العاده است. 

کوهنوردی

برخی از کوهنوردان مسیری زیبا از سمت روستای شهرستانک را برای رسیدن به آهار انتخاب می کند. از شهرستانک به قله توچال و از قله به سمت شکرآب و سپس به روستای آهار می روند.

این مسیر مناسب کوهنوردان و ورزشکارانی است که بدنی آماده دارند.

آهار

موقعیت روستای آهار روی نقشه

پیشنهادات کارناوالی

داخل روستا امکانات رفاهی برای گردشگران وجود ندارد و همچنین موبایل به خوبی آنتن نمی دهد.

در صورت نیاز می توانید  از سرویس ها و امکانات دور میدان آهار که ماشین خود را پارک کرده اید، استفاده کنید.

فراموش نکنید که یک بطری آب به همراه خود ببرید.

کفش مناسب و راحت برای پیاده روی، عینک آفتابی، کلاه و لباس مناسب از ملزومات این سفر کوتاه است. 

آهار

دغدغه های کارناوال

به هیچ وجه از میوه های باغات آهار و شکرآب بدون اجازه ماکان آن برداشت نکنید، شوربختانه برخی از گردشگران بدون توجه به حقوق مالکین در روستاهایی چون آهار، شهرستانک و… وارد باغ ها و زمین های کشاورزی می شوند و باعث رنجش اهالی منطقه شده و همین امر سبب نامهربان بودن اهالی با گردشگران می شود.

زباله های خود را در محیط باقی نگذارید و طبیعت را پاکیزه به دیگران تحویل بدهند.

اهار

سخن آخر

تا به حال به آهار رفته اید؟

از آهار به قله توچال و یا قلعه دختر کوهپیمایی داشته اید؟

تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان