به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، پس از آنکه احزاب سیاسی افغانستان برای مذاکره با طالبان اعلام آمادگی کردند، ریاست اجرایی دولت افغانستان تصریح کرد که هرگونه مذاکره با طالبان باید در هماهنگی با دولت و شورای عالی صلح افغانستان صورت گیرد.
معاون سخنگوی رئیس اجرایی دولت افغانستان گفت: «هر گروهی که توانایی تشویق طالبان به صلح را داشته باشد و در این راستا صادقانه گام بردارد، دولت افغانستان نه تنها مشکلی با آن نخواهد داشت بلکه از آن استقبال خواهد کرد».
«امید میثم» معاون سخنگوی عبدالله تصریح کرد، روند مذاکرات صلح متعلق به شورای عالی صلح است اما جریانهای سیاسی و شخصیتهای ملی که توان برقراری صلح و ثبات را دارند میتوانند با مخالفان مسلح دولت مذاکره کنند.
وی افزود: دولت افغانستان با این مسئله هیچ مشکلی ندارد اما این اقدامات باید در هماهنگی با شورای عالی صلح افغانستان انجام شود.
این در حالی است که شماری از احزاب سیاسی افغانستان برای مذاکره با طالبان اعلام آمادگی کردند.
رهبران ائتلاف بزرگ ملی افغانستان که از 30 حزب سیاسی افغانستان نمایندگی میکنند در نظر دارند تا هیئتی را برای مذاکره با طالبان تعیین کنند.
شماری از رسانهها نیز اعلام کردند که احتمالا مذاکرات احزاب سیاسی با گروه طالبان در حاشیه نشست مسکو صورت خواهد گرفت .
نشست مسکو قرار بود اوایل ماه ستامبر سالجاری برگزار شود اما به دلیل مخالفت دولت افغانستان و تماس اشرف غنی با وزیرخارجه روسیه این نشست به تعویق افتاد.
روسیه در نظر داشت تا نشست مسکو را با محوریت موضوع صلح در افغانستان با حضور 11 کشور دنیا و گروه طالبان برگزار کند.
از سوی دیگر، شماری از اعضای پارلمان افغانستان بر این باورند که به دلیل عضویت مقامات دولتی در ائتلاف بزرگ ملی افغانستان گروه طالبان حاضر به مذاکره با این ائتلاف نخواهد شد.
«خالد پشتون» نماینده قندهار در پارلمان گفت: طالبان از مذاکره با شورای عالی صلح و دولت افغانستان خودداری میکند که احتمالا به دلیل حضور مقامات دولتی و نمایندگان پارلمان از مذاکره با این ائتلاف نیز خودداری خواهند کرد.
وی افزود ائتلاف بزرگ ملی افغانستان باید تعریف مشخصی داشته باشد و پس از آنکه عضویت دولت را ترک کردند باید برای مذاکره با طالبان ارتباط برقرار کند.
این در حالی است که گروه طالبان تا کنون به طور رسمی به درخواست احزاب سیاسی برای آغاز مذاکرات صلح واکنشی نشان نداده است.