کاروانسرای شاه عباسی که مربوط به دوران صفویه است. و در مرکز شهر، ابتئای بلوار امامزاده حسن (ع) قرار که بنایی سنگی-آجری است.
این کاروانسرا متعلق به دوران صفویه بوده و بین سالهای 1078 تا 1109 در زمان شاه سلیمان صفوی ساخته شدهاست.این بنا در بخش مرکزی شهرستان کرج در استان البرز و در سمت جنوب شرقی میدان توحید قرار گرفتهاست.
این کاروانسرا در ابتدای ساخت برای کاروانها و مرکبهایشان به عنوان مکان استراحت بوده و در اوایل دوران قاجاریه تبدیل به پادگان یا قلعه نظامی شد و در اواخر دوران قاجار نیز به عنوان مدرسه (موسوم به فلاحت) از آن استفاده میشدهاست. مساحت کل بنا 3 هزار متر مربع و مساحت حیاط میانی 900 متر مربع است.
ورودی کاروانسرا نیز از ایوان شمالی است. پیرامون حیاط میانی آن 21 حجره ایواندار برای استراحت مسافران و پنج بارانداز برای نگهداری کالا و جایگزینی همراهان و نگهبانان کاروانها در نظر گرفته شدهاست در ساخت این بنا از سنگ، آجر، چوب و کاهگل استفاده شدهاست. کاروانسرای شاهعباسی کرج در 22 فروردین ماه سال 1356 با شماره 1368 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
کاروانسرای شاه عباسی کرج در شاهراه ارتباطی شرق به غرب ایران باستان، یعنی خراسان به قزوین قرار دارد. این بنای صفوی که همچون دیگر کاروانسراها به سبک چهار ایوانی ساخته شده در پیرامون حیاط میانی خود 21 حجره ایواندار برای استراحت مسافران و پنج بارانداز برای نگهداری کالا و جایگزینی همراهان و نگهبانان کاروانها داشته است. پس از ساخت این کاروانسرا تا چندی برای کاروانها و مرکبهایشان به عنوان مکان استراحت استفاده می شد اما در اوایل دوران قاجاریه تبدیل به پادگان یا قلعه نظامی شد و در اواخر دوران قاجار نیز به عنوان مدرسه برزگران (موسوم به فلاحت) مورد بهره برداری قرار گرفت. و در زمان انقلاب اسلامی به اداره میراث سپرده شد تا مرمت های لازم انجام پذیرفته و در معرض دید عموم قرار گیرد.اکنون همه ساله نمایشگاه بزرگی از صنایع دستی در این محل برگزار می شود که آثار ارزنده ای از صنایع دستی کشور عزیز در آن در معرض دید بازدید کنندگان قرار می گیرد.