ماهان شبکه ایرانیان

اقتصاد آنلاین گزارش می‌دهد؛

توسعه شتاب‌زده کشت زعفران؛ اقدامی از پیش شکست خورده/ محصول بی‌مشتری ما را از پای درمی‌آورد

کشت جدید زعفران از مرداد ماه آغاز شده و اکنون در روزهای پایانی آن هستیم. برآورد اولیه فعالان این حوزه نشان می‌دهد در سال رزاعی جدید سطح توسعه کشت زعفران سرعت بیشتری به خود گرفته و پیش بینی ها از افزایش ۱۵ درصد آن نسبت به سال گذشته خبر می‌دهد. اما، توسعه شتاب زده سطح زیر کشت زعفران در استان‌های مختلف کشور چه تهدیدها و منافعی را به همراه دارد؟

توسعه شتاب‌زده کشت زعفران؛ اقدامی از پیش شکست خورده/ محصول بی‌مشتری ما را از پای درمی‌آورد

اقتصادآنلاین - سپیده قاسمی؛ بر اساس برنامه ریزی های انجام شده به طور معمول هر ساله باید 10 درصد به سطح زیر کشت زعفران افزوده شود اما، امسال این رقم با شتاب بیشتری به 15 درصد رسیده است.

آمار وزارت جهاد کشاورزی نشان می دهد سال گذشته 105 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور به زیر کشت زعفران رفته است .  پیش بینی ها نشان می دهد این سطح امسال به 130 هزار هکتار برسد، بر همین اساس انتظار می رود میزان تولید زعفران در کشور از 300 تن به 400 تن افزایش داشته باشد.

این میزان تولید بیش از گذشته همچنان ایران را در جایگاه بزرگترین تولیدکننده زعفران جهان قرار می دهد، اما، این اتفاق چه تهدیدها و منافعی را به همراه دارد؟ آیا باقی ماندن ایران در جایگاه بزرگترین تولیدکننده زعفران به معنای موفقت بیشتر ما در بازار جهانی است؟

سوالاتی که علی حسینی، عضو شورای ملی زعفران به آن ها اینگونه پاسخ می دهد.

وی در گفت و گو با اقتصاد آنلاین با تاکید بر اینکه بزرگترین تولیدکننده الزاما به معنای موفق ترین آن ها نیست، اظهار کرد: موفقیت در بازار یک محصول مولفه های دیگری نیز دارد که باید به آن ها توجه کرد.

حسینی توسعه شتاب زده سطح زیرکشت بدون توجه به بازارمصرف را اقدامی از پیش شکست خورده دانست.

وی گفت: توسعه کشت باید همراه با استفاده بهینه از منابع باشد در غیر این صورت تنها هزینه بدون دستاورد اتفاق افتاده است.

حسینی با اشاره به شرایط سخت اقتصادی و کاهش منابع آبی کشور یادآور شد: با توجه به شرایط کنونی کشور بدون توجه به بازار مصرف این هزینه ها برای ما گزاف تر خواهد بود.

وی ادامه داد: در صورتی توسعه کشت برای کشور منافع به دنبال دارد که پیش از آن آموزش های به موقع و به روز برای کشاورزان انجام گیرد تا بهره وری افزایش و هزینه های تولید کاهش یابد.

حسینی تاکید کرد: با این میزان توسعه سطح زیر کشت حداقل باید 2 برابر میزان پیش ینی شده یعنی 800 تن زعفران با حداقل قیمت در کشور تولید شود.

به گفته وی؛ زمانی توسعه کشت به نفع ما خواهد بود که با کاهش هزینه تولید قیمت های محصولات خود را در بازار جهانی رقابتی کنیم.

حسینی ادامه داد: تنها در این صورت است که ما علاوه بر بزرگترین تولیدکننده زعفران به حاکم بلامنازع بازار جهانی این محصول تبدیل می شویم.

به اعتقاد وی؛ اگر نتوانیم همگام با توسعه کشت بازار را توسعه و خالی از رقیب کنیم به زودی مازاد تولید و محصول بی مشتری ما را از پای درمی آورد.

این عضو شورای ملی زعفران تاکید کرد: باید خیال خام اینکه ما بزرگترین تولیدکننده هستیم پس هر چقدر بخواهیم می توانیم قیمت ها را افزایش دهیم، کنار بگذاریم.

حسینی در پایان یادآور شد: در حال حاضر کشورهای بسیاری هستند که به راحتی می توانند قیمت های بازار جهانی بسیاری از محصولات را تعیین کنند اما، لزوما آن ها بزرگترین تولید کننده نیستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان