به گزارش فارس، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی در جمع روسای دانشگاهها گفت: مقام معظم رهبری تابلویی را در محل کارشان نصب کردهاند که حدیثی از حضرت علی(ع) است.
وی ادامه داد: در این حدیث آمده «کسی که خود را پیشوای دیگران میبیند حتماً قبل از آموزش و تربیت دیگران باید خود را بسازد و تربیت کند و کسی که خودش را ساخته بسیار مورد تجلیل است.
وی افزود: عزیزانی که ریاست دانشگاهها را برعهده دارند باید به این موضوع توجه کنند. نباید هیچگاه از مسئولیت اصلیمان غافل شویم.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: ما نباید غبطه روسای دانشگاههای جهان را بخوریم بلکه آنها باید حسرت ما را داشته باشند چرا که یک رئیس دانشگاه در ایران مسئولیت پرورش جوانان از سن 18 سالگی را برعهده دارد و این مسئولیت کمی نیست.
حجتالاسلام والمسلمین رستمی گفت: رئیس دانشگاه هاروارد که 30 سال مسئولیت این دانشگاه را برعهده داشت پس از بازنشستگی کتاب نگاه انتقادی به هاروارد را نوشت. او در این کتاب آورده است ما در هاروارد به دانشجویان درس میدهیم اما آنها را خردمند تربیت نمیکنیم.
وی ادامه داد: امروز دانشگاهها مهمترین بار پیشرفت کشور را به دوش میکشند و دانشگاهها موتور محرک و عامل پیشرفت کشور هستند. هر جا توفیقی به دست آمده دانشگاهها اثرگذار بودهاند، بدون دانشگاهها پیشرفت ایجاد نمیشود. هر جا که دانشگاهها مسئولیت پذیرفتهاند موفق بودهاند.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها بیان کرد: در مقایسه با دانشگاههای جهان در اخلاق وضعیت بهتری داریم البته بین نقطه موجود و مطلوب فاصله است. البته این فاصله طبیعی است و باید باشد ولی در مجموع وضع دانشگاهها در این زمینه خوب است. بعد از امامزادهها و برخی از اماکن مقدس بیشترین نماز جماعت در دانشگاهها برگزار میشود. مثلاً در دانشگاه شریف در دو نوبت برگزار میشود. در دانشگاهی که 12 هزار دانشجو دارد، هزار و پانصد نفر در روز نماز جماعت میخوانند.
حجتالاسلام والمسلمین رستمی اضافه کرد: همچنین دانشجویان در مناسکی که مخصوص خواص دینی بود مانند اعتکاف دانشگاهها همراه شدند. این اتفاق از دانشگاه تهران شروع شد و بقیه دانشگاهها را نیز فراگرفت.
وی با اشاره به مهارتافزایی دانشجویان گفت: متاسفانه دانشجویان برای ورود به بازار کار مهارت کافی ندارند. این مشکل هم به ارتباط صنعت و دانشگاه و هم به آموزش برمیگردد. آن قسمت که مربوط به دانشگاهها است باید سریعتر برطرف شود.
رستمی با اشاره به سخنان معاون اول رئیس جمهوری مبنیبر عدم اختلاف در بین جریانهای سیاسی، گفت: واقعاً امروز بین جریانهای سیاسی اختلافی وجود ندارد چرا که همانطور که معاون اول رئیس جمهور گفت اکنون در جنگ اقتصادی هستیم. زمانی که مقام معظم رهبری سخن از قرارگاههای تخریب جمهوری اسلامی ایران به میان آوردند شاید در آن زمان کمی دور از ذهن به نظر میرسید ولی اکنون همه به این نتیجه رسیدهاند که این قرارگاهها وجود دارد. این قرارگاهها در وزارت خزانهداری آمریکا شکل گرفته است.
وی افزود: سخنانی که امروز درباره حقوق بشر، اشکالات حقوق بشری یا موارد نظیر آن به میان میآید بهانه است. دلیل اصلی این است که جمهوری اسلامی ایران برای به چالش کشیدن نظام لیبرال دموکراتیک مدلی ارائه داده که همه آنها احساس خطر کردهاند. اگر جمهوری اسلامی بتواند این مدل را حفظ کند حتماً آنها با چالش جدی روبهرو خواهند شد. به همین خاطر برای مقابله با این مدل هزینه میپردازند.
حجتالاسلام والمسلمین رستمی ادامه داد: در اقدامی تعجب برانگیز عربستان رئیس کمیسیون حقوق بشر شده است. اگر زمانی کسی این موضوع را به عنوان دروغ 13 بیان میکرد شاید خندهدار بود، ولی امروز میبینیم که چنین اتفاقی افتاده است و قرار است در ادامه بحرین عضو کمیسیون حقوق بشر شود.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: بسیاری از این دست کشورها امروز حتی ابایی از این ندارند که چهره خشن نظامشان را نشان دهند. امروز ما در سختترین شرایط هستیم و دانشگاهها باید مسائل کشور را حل کنند. جایی غیر از دانشگاه توان حل مشکلات کشور را ندارد.
حجتالاسلام والمسلمین رستمی اضافه کرد: یکی از بهترین قالبها این است که در اکثر دانشگاهها کانون استادان تشکیل شود تا بتوانند فارغ از مسئولیتها راهحل ارائه دهند.
وی گفت: امروز با مشکلات اقتصادی زیادی نظیر ارز، نقدینگی و تورم مواجهیم که باید دانشگاهها برای آنها راهحل ارائه دهند. همچنین آسیبهای جدی در حوزه اجتماعی داریم که باید دانشگاهها به آنها ورود کنند. اخلاق و دینگریزی نیز باید مورد توجه قرار گیرد. متاسفانه امروز شبهات جدی در فضای مجازی مطرح میشود که به دلیل عدم حضور همگان آسیبهای زیادی را وارد کرده است.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تاکید کرد: وحدت ملی و آسیبهای آن موضوع دیگری است که دانشگاهها باید به آن بپردازند. امروز دینداری مهمترین عامل وحدت ملی است و همه اقوام ایرانی را میتوان با دینداری، فرهنگ ایرانی و زبان فارسی در کنار هم حفظ کرد، آن وقت نقشه دشمن عملیاتی نمیشود.
حجتالاسلام والمسلمین رستمی بیان کرد: تجزیهطلبی بحث جدی نظام است که باید برای آن هم فکری شود. دفاتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها آماده همکاری با دانشگاهها در زمینههای مختلف هستند. دانشگاهها در انباشت مشکلات اقتصادی نباید موضوعات فرهنگی را نادیده بگیرند. برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و فعالیتهای جریانهای دانشجویی و مجال ندادن به ایجاد مسئله در فضای دانشگاهها از اهمیت ویژهای برخوردار است که باید به آنها نیز توجه شود.