امینی: مجالس‌مان آلوده به مسائل سیاسی نباشد ؛ علم‌الهدی: با محافظه‌کاری حرف‌هایتان را نزنید

واکنش روحانیت به ورود سیاست در عزاداری‌ها

نسبت میان مداحان و روحانیت از موضوعاتی است که طی سال‌های اخیر همواره مورد بحث و نظر بوده است. طی سال‌های اخیر و با گسترش سبک‌های جدید در مداحی و ورود مداحان جوان، همواره از طرف روحانیت اصیل هشدارهایی درخصوص مجالس روضه و عزاداری داده شده است تا با خرافات و مسائل غیرشرعی آلوده نشوند.

واکنش روحانیت به ورود سیاست در عزاداری‌ها

به گزارش خبرآنلاین یکی از مواردی که همواره مورد توجه روحانیت بوده حفظ حرمت مجالس عزاداری است و برخی از مراجع معظم تقلید و روحانیون با سابقه معتقدند که ورود مداحان به مصادیق مسائل سیاسی افتی برای این مجالس است. در زیر نگاهی داریم بر برخی از مواضع اتخاذ شده در این خصوص.

آیت‌الله ناصر مکارم‌شیرازی:
غلطیدن در جناحها به صلاح مجالس عزاداری نیست
غلطیدن در جناحها و به نفع آنها در مجالس سخنرانی کردن به صلاح مجالس عزاداری نمی‌باشد.

نباید خطیبان و واعظان اهل بیت(ع) در مراسم‌های عزاداری خودبه نفع فلان کاندیدا تبلیغات کنند که این مسئله باعث ضایع شدن مجلس و فروپاشی ارزشهای عزاداری خواهد شد...

ایت الله مکارم شیرازی

آیت‌الله ابراهیم امینی:
شعارهای تند زیبنده مجالس اباعبدالله نیست

تقاضای من از همین عزیزان{مداحان و منبریها} این است که مردم را به وحدت دعوت کنند. به کنار گذاشتن اختلافات دعوت کنند. مردم را خوش بین به یکدیگر کنند. کاری نکنند که به اختلافات دامن زده شود و زیادتر شود و نشود دیگر جلوی آن را گرفت. تلاش کنند هر چه می‌توانند بین مردم الفت و محبت ایجاد کنند.

جناح های سیاسی و هیئت ها سعی کنند که در این مراسم اباعبدالله این مراسم مقدس را به یک حرکاتی که زیبنده نیست آلوده نکنند. از شعارهای تند و تفرقه انگیز جدا اجتناب کنند. و این ها غیر از تفرقه چیز دیگری نیست. نکشید مجالس مقدس اباعبدلله را به شعارها و مجالس اینجوری که زیبنده مجالس اباعبدالله نیست.

قطعا خود اباعبدالله هم راضی نیست... {امیدوارم}حداکثر استفاده را از این مجالس ببریم . مجالسمان آلوده به مسایل سیاسی نباشد. مجالسمان خاص گریه برای اباعبدالله باشد.

حجت‌الاسلام مسعود عالی:
روی مصادیق انگشت گذاشتن ناشی‌گری است

در اینکه مداح نباید از مسائل سیاسی دور باشد، شک نیست؛ چون دیدگاه نابی که امام (ع) ارائه داد و ما آن را دیدگاه اهل بیت (ع) می‌دانیم، چه در مداحی و چه در سخنرانی باید بیاید؛ منتهی گاهی افراط می‌شود. گاهی دیدگاه‌های خاص اعمال می‌شود. گاهی روی مصادیق انگشت گذاشته می‌شود؛ نه معیارها. اینها ناشی‌گری است.

طبیعی ‌است، مردم به مسائل سیاسی حساس هستند، می‌فهمند و واکنش نشان می‌دهند. زبانی است که منطق روی آن نیست. مسائل را احساسی بیان‌کردن، مداحی را تخریب می‌کند؛ وگرنه در اینکه نهضت عاشورا به قول حضرت امام (ره) بعد سیاسی‌اش مهم است، شکی نیست. معیار قراردادن آن عیبی ندارد. اشعاری که ظلم‌ستیز باشد و حتی معیارهای اجتماعی را مطرح کند، خوب است؛ ولی به مصادیق واردشدن، ضربه می‌زند.

آیت الله سیداحمد خاتمی:
دفاع از نظام آری، جناح‌بازی خیر

نمى‌‏گوییم مجالس مذهبى ما همانند کانونهاى حزبى محل جار و جنجالهاى سیاسى باشد، امااینکه در رابطه با اصل نظام اسلامى بى تفاوت باشند این آسیب جدى است. نظامى که با رنجهاى بسیار بدست آمده‏است. جلسات عزادارى اهل بیت کاملاً سیاسى بود هم تولّى داشت و هم تبرى. در شرایط آنچنانى دیدند تبرى کارسختى بود اما داشتند...

... آفت همیشگیِ سیاست، جناح‌بازی بوده است. باید مسائل سیاسی را بدون ورود به مسائل جناحی مطرح کرد. چگونه؟ محور، باید تحلیل‌های رهبر معظم انقلاب باشد. بحمدلله ایشان در مقاطع مختلف، روشن‌ترین مواضع را بیان کرده‌اند. ما همان‌ها را تحلیل کنیم، بگوییم مراد ایشان چیست. ... بر این اساس، معتقدم اگر مباحث بصیرتی در هیئت‌های ما کمرنگ شود، قافیه‌ی تبیین معارف اسلامی را باخته‌ایم.

بگذارید با افتخار صبغهٔ انقلابی و ولایتی هیئت حفظ بشود. می‌گویند حکومتی هستیم؛ بله که حکومتی هستیم. امروز حکومت، حکومت دینی و اسلامی است. حکومت طاغوت نیست که عار باشد. تقویت حکومت اسلامی و تقویت حکومت دینی یک افتخار است. متأسفانه در برخی مجامع آن‌چنان تبلیغ می‌کنند که انگار حکومتی بودن عار است؛ نخیر افتخار است. نظام، اسلامی و یادگار شهیدان است و حمایت از این یادگار، افتخار است.

آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی:
با محافظه‌کاری حرف‌هایتان را نزنید

امروز مقام معظم رهبری در شرایط و مظلومیتی قرار دارند که حضرت مسلم ابن عقیل در کوفه قرار داشت... شما{مداحان} باید به صورت جدی وارد خدمت شوید و اگر حساسیتی درمقابل این جریان ها{ی معارض} نداشته باشید، امام حسین نوکری شما را نمی خواهد.

دشمن همه امکانات خود از قبیل رسانه ها، اینترنت و ماهواره را برای تهاجم بسیج کرده است.  لذا شما مداحان باید حواستان جمع باشد گرفتار جنگ نرم دشمن نشوید و با محافظه کاری حرفهایتان را نزنید.

علم الهدی

حجت‌الاسلام محمدتقی رهبر:
طبیعی است که به مسائل حاضر هم اشاره‌ای بشود

تریبون‌ها متعلق به امام حسین است و تمام گفت وگوها باید پیرامون نهضت امام حسین ودرس‌های عاشورا باشد. اما طبیعی است وقتی سخنرانی، وقایع تاریخی را بیان می‌کند اشاره‌ای به مسایل زمان و عصر حاضر هم می‌کند.

البته نباید از این تریبون‌ها نام افرادی برده شود و به گونه‌ای نباشد که تمام بحث‌های مربوط به نهضت امام حسین(ع) را کنار گذاشته و روی بحث‌های سیاسی متمرکز شوند.

یکی از نکات منفی که ممکن است در استفاده سیاسی از تریبون‌های عزاداری بوجود آید این است که یکی موافق و یکی مخالف صحبت می‌کند و در نتیجه مردم به مقاصد نهضت امام حسین(ع) توجه نمی‌کنند.

از طرفی دینمان همانطور که امام(ره) و شهید مدرس فرمودند از سیاست جدا نیست. از این رو چنانچه بخشی از وقایع عاشورا، منطبق با برخی حوادث زمان باشد، می‌توانیم آنها را مطرح کنیم.

2929

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان