به گزارش ایسنا، نعمت الله ترکی در جمع خبرنگاران از نهایی شدن سند آمایش استان تهران خبر داد و گفت: در دومین جلسه کارگروه آمایش استان تهران، فصول نهایی ( 7 و 8) سند آمایش تشریح و مقرر شد تا زمان بررسی سند در شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران، تمام مدیران کل دستگاههای اجرایی سند را مطالعه کنند.
وی افزود: بعد از سال 1350 که آغاز تفکر آمایشی در برنامههای عمرانی کشور بوده، سند آمایش در حال متولد شدن است.
ترکی با بیان اینکه چشم انداز سند آمایش استان تهران 20 ساله است، اظهار کرد: گام اول آمایش 5 ساله و اجرای آن از سال 98 همگام و متقارن با اجرای برنامه ششم توسعه استان تهران است و از این نظر اتفاق بسیار خوبی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران افزود: سند آمایش روز شنبه در صحن شورای برنامهریزی و توسعه استان بررسی و در صورت تایید و رای مدیران کل دستگاه های اجرایی عضو شورا تصویب می شود، پس از آن در تاریخ 16 مهر به سازمان برنامه و بودجه کشور و در نهایت شورای عالی آمایش سرزمینی ارسال میشود.
وی درباره محتوای فصول نهایی سند آمایش اظهار کرد: فصل هفت سند، درباره طراحی و برنامه ریزی و فصل هشتم نظام اجرایی و مدیریت است. در سه فصل انتهایی آمایش، نحوه عملیاتی شدن برنامهها در آینده تشریح شده و 4 برنامه با راهبرد، سیاست و پلانهای اجرایی، مشخص شده است.
وی ادامه داد: این برنامهها از ساماندهی آغاز شده و تا مداخله جدی ادامه می یابد، به این معنا که در چالشهایی که نیاز به ساماندهی باشد باید روندهای موجود را مدیریت کنیم تا به وضعیت انطباق پذیر با شرایط مطلوب برسیم و گاهی شرایط به گونهای چالش برانگیز است که باید در آن مداخله جدی کرد و از همه مهمتر ما برای مدیریت تهران نیازمند زیرساختهای قانونی و حقوقی مشخص هستیم در غیر این صورت بی تردید با چالشهای جدید دیگری روبه رو خواهیم شد.
ترکی تاکید کرد: در سند آمایش، براساس آزمون پابرجایی راهبردها، تکالیف دستگاه ها، ماموریتها و نظام اجرایی آن اولویت بندی شده است. همچنین سازو کار نحوه رصد و پایش برنامههای سند هم پیش بینی شده و در طول 20 سال، هر 5 سال یک بار سناریوها و راهبردها با توجه به شرایط روز استان تهران به هنگام و به روز رسانی میشود.