به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، چین قصد دارد ایستگاه فضایی "تیانگونگ-2" (Tiangong-2) را در شرایطی کنترلشده به زمین بازگرداند.
تقریبا 6 ماه از نابودی اولین ایستگاه فضایی چین میگذرد.
در فروردین ماه سال جاری، ایستگاه "تیانگونگ-1" در منطقه ای نزدیک به برزیل و در بالای اقیانوس آرام، سوخت.
ایستگاه فضایی "تیانگونگ- 1" در تاریخ 30 سپتامبر سال 2011 در مرکز پرتاب ماهواره "جوی کوآن" چین(JSLC)روی موشک 2F/G به فضا پرتاب شد و 6.5 سال به دور زمین چرخید. در سال 2012 سه فضانورد ماموریت "Shenzhou 9" عازم این ایستگاه شدند که اولین فضانورد چینی زن نیز در میان آنها بود. در ابتدا قرار بود این آزمایشگاه فضایی در سال 2013 نابود شود ولی ماموریت آن چندین بار تمدید شد.
ایستگاه فضایی "تیانگونگ- 1" واحد نشانگر برای ایستگاههای بعدی ساخت چین محسوب میشد و قرار بود که ایستگاه فضایی بزرگتر " تیانگونگ1" در سال 2023 به فضا پرتاب شود. ولی در سال 2016 اوضاع طبق برنامه پیش نرفت و مدیر "اداره فضایی ملی چین" اعلام کرد که ارتباط "تله متری"(دوری سنجی) با " تیانگونگ- 1 " قطع شده است.
"لین زیکوآنگ"(Lin Xiqiang) معاون دفتر مهندسی فضایی چین اظهار کرد، "تیانگونگ-2" پس از دو سال از پرتابش، ماموریتهای خود را انجام داده است و تمامی محمولههای این فضاپیما شرایط خوبی را سپری میکنند.
وی افزود، این فضاپیما تا ژوئیه سال 2019 در مدار زمین قرار خواهد گرفت و پس از آن به زمین بازخواهد گشت.
در سال 2016، دو فضانورد چینی یک ماه را در ایستگاه فضایی "تیانگونگ-2" سپری کردند. حضور این دو فضاورد در این ایستگاه فضایی بخشی از برنامه چین برای طولانیمدتترین حضور فضانوردان چینی در فضا بوده است.
گزارشها حاکی از آن است که این فضانوردان آزمایشاتی در حوزه پزشکی، فیزیک و زیستشناسی انجام دادند.
ایستگاه فضایی "تیانگونگ-2"(Tiangong-2) در 15 سپتامبر 2016 توسط موشک" Long March 2F " پرتاب شد.
طول ایستگاه فضایی تیانگونگ-2، 10.4 متر ، قطر آن 4.2 متر است و وزنی بالغ بر 8600 کیلوگرم دارد.
ایستگاه فضایی تیانگونگ 2 ، یک آزمایشگاه فضایی چینی و بخشی از برنامه پروژه 2-921 ایستگاه فضایی "تیانگونگ" است.
این فضاپیما اخیرا در ارتفاع 95 کیلومتری دور از سطح زمین رؤیت شدهبود که هماکنون به ارتفاع طبیعی خودبازگشته است.
"وو یانهوآ" (Wu Yanhua) معاونت آژانس ملی فضایی چین گفت: هدف کلی ما این است که تا سال 2030 میلادی به عنوان یکی از قدرتمندترین کشورها در حوزه فضا مبدل شویم.
چین امیدوار است که این ایستگاه فضایی به سرنوشت ایستگاه فضایی تیانگونگ-1 دچار نشود.