ماهان شبکه ایرانیان

ضرورت تحقق عدالت اجتماعی در جامعه عشایری

رئیس سازمان امور عشایر ایران، بر تحقق عدالت اجتماعی در جامعه عشایری تاکید کرد.

ضرورت تحقق عدالت اجتماعی در جامعه عشایری

به گزارش اقتصاد آنلاین ، کرمعلی قندالی در نشست خبری به مناسبت روز ملی روستا و عشایر، با تبریک روز ملی روستا و عشایر به دامداران و تولیدکنندکان سختکوش عشایری و روستایی، اظهار داشت: با تلاش‌هایی که در چهار سال پیش از این از سوی سازمان امور عشایر و از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفت، توانستیم 15 مهر ماه را در کنار روز روستا، به عنوان "روز ملی روستا و عشایر" نامگذاری و به عنوان یک روز ملی در تقویم رسمی کشور ثبت کنیم.

وی با بیان این که جامعه عشایری جامعه‌ای مولد، کم‌توقع و با بهره‌وری بالا است، بیان داشت: با توجه به شرایط کشور و نامگذاری سال گذشته به عنوان سال اقتصاد مقاومتی و شعار امسال که حمایت از کالای ایرانی است، عشایر کشور مصداق عینی عمل به این دو شعار هستند.

رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان این که عشایر 1٫8 درصد از جمعیت کشور را شامل می‌شوند، تصریح کرد: این جامعه 25 درصد دام سبک و 4 درصد دام سنگین کشور را در اختیار دارند و 25 درصد گوشت قرمز کشور به میزان 190 هزار تن را در سال تولید و روانه بازار می‌کنند.

وی با اشاره به نقش مهم عشایر در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی، ابراز داشت: سبک زندگی سالم در میان عشایر باعث شده که کمترین ناهنجاری‌های اجتماعی را در جامعه عشایری شاهد باشیم به طوری که کمترین میزان طلاق در جامعه عشایری اتفاق می‌افتد و استحکام کانون خانواده و اعتماد اجتماعی در این جامعه بسیار بالا است.

قندالی با اشاره به حضور تاثیرگذار عشایر در جنگ تحمیلی افزود: در 8 سال دفاع مقدس، جامعه عشایری ده هزار شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است که نسبت به درصد جمعیت آنان از شاخص بالایی برخوردار است.

این مسوول ادامه داد: اکنون نیز عشایر با حضور در اقصی نقاط کشور، به عنوان پدافند غیرعامل عمل کرده و از خاک میهن عزیزمان دفاع می کنند.

وی گفت: هر چادر عشایری بعنوان یک کارگاه تولیدی، خاستگاه فرهنگی و یک پاسگاه انتظامی تلقی می‌شود.

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به این که در سال‌های گذشته تسهیلات خوبی به عشایر اختصاص یافته است، گفت: با اقداماتی که سازمان امور عشایر از چهار سال گذشته انجام داده است سطح تولید گوشت قرمز توسط عشایر 25 هزار تن افزایش پیدا کرده و از 165 هزار تن در سال به 190 هزار تن در سال رسیده است.

وی افزود: ما در سازمان امور عشایر هفت برنامه و طرح را برای ارتقای زندگی، توسعه اشتغال و تنوع درآمد عشایر دنبال می‌کنیم که طرح زنجیره‌ تولید گوشت قرمز، طرح تولید لبنبات و عرضه آن، طرح کشت گیاهان دارویی، طرح گردشگری عشایر، طرح توسعه باغات شیبدار از آن جمله هستند.

وی گفت: سود خالص درآمد سالانه عشایر به ازای هر نفر 69 میلیون ریال در سال افزایش یافته است.

قندالی توجه به اصلاح روش تغذیه دام را مهم برشمرد و افزود: برای تولید یک کیلوگرم گوشت زنده دام، ده کیلوگرم علوفه نیاز است که با تلاش‌های صورت گرفته، این عدد را در دامداران عشایری به 7 کیلوگرم کاهش داده ایم که بر این اساس در پرورش دو میلیون راس دام در زنجیره تولید، 151 هزار تن کاهش مصرف علوفه ایجاد شده است.

رئیس سازمان امور عشایر ایران با تبریک 14 مهر ماه روز دامپزشکی، نقش جامعه دامپزشکی را در ارتقای بهداشت و سلامت دامی کشور بسیار موثر دانست و بر تقویت آن تاکید کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان