ماهان شبکه ایرانیان

وصیت بر زمین مانده داود رشیدی برای «سنگلج»

۵۴ سال از تاسیس تماشاخانه سنگلج می‌گذرد ولی آنچه در سال‌های اخیر برای توسعه این تماشاخانه مطرح شد و همچنین درخواست داود رشیدی برای این امر، هنوز محقق نشده است.

وصیت بر زمین مانده داود رشیدی برای «سنگلج»

به گزارش ایسنا،  18 مهرماه سالروز افتتاح «سنگلج»، قدیمی‌ترین تماشاخانه تهران عنوان شده و در این تالار نمایشی مدتی است تعمیر و بازسازی‌هایی در حال انجام است تا پس از آن سالن با اجرای نمایش «آهسته با گل سرخ» هادی مرزبان پس از وقفه‌ای کوتاه، پذیرای مخاطبان خود باشد.

تماشاخانه سنگلج با توجه به قدمتی که دارد از جمله سالن‌هایی است که نیازمند تعمیر و بازسازی است و مدیر پیشین اداره نظارت بر طرح‌های عمرانی وزارت ارشاد، حدود یک سال و نیم قبل برخی فضاهای این تماشاخانه را اسفناک توصیف کرده بود و وضعیت آن را در شأن هنرمندان تئاتر ایران نمی‌دانست.

براین اساس در راستای تکمیل طرح بازسازی تماشاخانه سنگلج، همزمان با نصب سیستم اعلام حریق و به روز رسانی و بهسازی سیستم گرمایشی و سرمایشی تماشاخانه از ابتدای امسال، صندلی‌های این تماشاخانه تعویض و سیستم نور آن با تعویض میز نور، افزودن خطوط نوری و نصب پروژکتورهای پیشرفته تجهیز و به روزرسانی شد.

با این حال آنچه هنوز در این تالار نمایشی قدیمی حل نشده باقی مانده، طرح توسعه آن است که پس از نامه‌نگاری‌های تعدادی از هنرمندان، حتی زنده یاد داود رشیدی هم برای پیگیری این ماجرا به شهردار وقت تهران (محمدباقر قالیباف) نامه‌ای نوشت و درخواستی را «برای تحقق آرزوی 40 ساله» خود و همکارانش مطرح کرد.

این بازیگر در نامه خود از آرزوی نشدنی، آرزوی گره خورده‌ خانواده تئاتر برای ایجاد یک مکان تئاتر در جنب تئاتر سنگلج، تئاتری که همپای نسل بازیگرانی همچون رشیدی پیر شده است و نیاز دارد توسعه یافته و احیا شود و چندین و چند هدف دیگر که در طرح توسعه دیده شده است، سخن گفته بود.

البته شهردار وقت تهران یک دستور کتبی برای اجرایی شدن این مسئله و الحاق ساختمان مجاور تالار سنگلج به آن را صادر کرد اما هیچ اتفاقی رخ نداد و وصیت داود رشیدی برای این تماشاخانه تاکنون اجابت نشده است.

در این چند سال مدیران مختلفی به تالار سنگلج آمده و رفته‌اند و مدتی است پس از علی عابدی، پریسا مقتدی مدیریت این تماشاخانه را که قبلا هم سابقه مدیریتش را داشته، برعهده گرفته است.

او درباره آخرین وضعیت طرح توسعه تماشاخانه «سنگلج» به ایسنا می‌گوید: شهردار منطقه‌ای که تالار سنگلج در آن قرار دارد، به تازگی تغییر کرده و هنوز فرصتی پیش نیامده تا دراین باره پیگیری شوم. با این حال یک قرار شفاهی با شهردار منطقه در مراسم مرحوم عزت‌الله انتظامی که در سنگلج برگزار شد گذاشتیم و قطعا یکی از مهم‌ترین مسائلی که در جلسه مطرح خواهم کرد، همین موضوع طرح توسعه تالار سنگلج و اضافه شدن ساختمان مجاور است.

به گزارش ایسنا، علی عابدی ـ مدیر پیشین این مجموعه ـ پیش از این با اشاره به شروع پیگیری‌های برای توسعه طرح سنگلج از زمان مدیریت اتابک نادری و بعد امضای نامه‌ای توسط هنرمندان و ارسال آن برای شهردار وقت تهران توضیح داده بود: در این باره کمیسیون فرهنگی مجلس قول پیگیری طرح را داده بود تا موضوع را از طریق شهردار دنبال کند اما از آن کمیسیون خبری نشد و ما تلاش کردیم با همکاری نمایندگان دیگر پیام خود را به آقای قالیباف برسانیم که در این بین آقای داود رشیدی فوت کردند و همان زمان شهردار تهران در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد که به وصیت ایشان عمل می‌کند. یک روز پس از مراسم تشییع مرحوم رشیدی جلسه‌ای با مسئولان شهرداری منطقه 12 در اینجا برگزار شد و آن‌ها رفتند که خبر بدهند.

درباره لزوم عملی شدن این طرح داود فتحعلی بیگی به ایسنا گفته بود: یکی از ویژگی‌های ساختمان هم‌جوار تالار سنگلج، حیاط ان است که پس از اضافه شدن به تالار می‌تواند به یک تماشاخانه سنتی تبدیل شود چون متأسفانه بیشتر سالن‌های ما به شکل فرنگی هستند و در حال حاضر سالنی برای نمایش ایرانی که در میان حلقه تماشاگران اجرا می‌شود، وجود ندارد.

همچنین بهزاد فراهانی بیان کرده بود: در تالار سنگلج هنرمندان زیادی از زنده‌یاد ساعدی و مفید گرفته تا بهرام بیضایی، جوانمرد، رادی، والی، جمشید مشایخی و علی نصریان کار کرده‌اند و این تالار مثل یک موزه رفتاری تاریخ هنر ایران است که باید به آن توجه شود.

این اظهارات در حالی است که عزت‌الله انتظامی هم که هنوز سه ماه از درگذشت او نمی‌گذرد، خود را همواره بچه سنگلج می‌نامید و خاطرات متعددی از او در این تماشاخانه قدیمی ثبت شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان