به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان به نقل از سی جی تی ان نیوز، دوستین خان جمالدینی رئیس بندرگاه گوادر پاکستان اعلام کرد: فاز نخست کریدور اقتصادی مشترک چین و پاکستان موسوم به «سی پیک» به بهره برداری رسیده است.
وی تصریح کرد:بیش از 30 شرکت خارجی در بخشهای مختلفی چون ایجاد هتل و مراکز اقامتی و تفریحی، صید ماهی، بانکداری و... اقدام به سرمایه گذاری کردهاند.
جمالدینی گفت: در نخستین مرحله پیش بینی میشود بیش از یک میلیارد دلار سود عائد این شرکتهای سرمایهگذار شود.
رئیس بندرگاه گوادر افزود: با جدیتی که دولت چین برای ساخت و توسعه این بندرگاه به خرج داده است اینک شاهد حضور بزرگترین کشتیهای تجاری جهان در این منطقه هستیم که به صورت منظم از طریق گوادر محموله های خود را جابجا میکنند.
این مقام مسئول ابراز امیدواری کرد که به زودی و با افتتاح بخشهای دیگر سی پیک میزان حضور کشتیهای کشورهای مختلف در این بندرگاه به سرعت افزایش یابد.
وی اضافه کرد: پیش بینی ما این است که بندرگاه گوادر تبدیل به قلب اقتصادی پاکستان شود و چین با استفاده از فرصت خوبی که به دست آورده است مسیر خود را به سمت کشورهای عربی و آفریقایی نزدیک کند.
جمالدینی تاکید کرد: تکمیل سی پیک اوضاع اقتصادی را در پاکستان دگرگون میکند و فرصت های شغلی بسیاری را برای مردم ایجاد خواهد کرد.
گفتنی است بندرگاه گوادر طبق قرار داد سی پیک به مدت 43 سال به چین اجاره داده شده است و دولت پکن تلاش می کند با استفاده از مسیر پاکستان، از طریق شهرهای غربی خود به آبهای آزاد جهانی متصل شود.
تکمیل این پروژه مسیر چین به کشورهای نفت خیز حاشیه خلیج فارس را 7هزار کیلومتر نزدیک میکند و همین باعث شده تا چین در فاز نخست این پروژه بیش از 46 میلیارد دلار سرمایه گذاری کند.
اخیرا عربستان نیز در بخشهایی از کریدور اقتصادی چین و پاکستان سرمایه گذاری کرده که با مخالفت برخی نمایندگان پارلمان پاکستان همراه شده است.