ماهان شبکه ایرانیان

آغاز مسابقات جهانی کشتی از فردا در بوداپست؛ انتقام و غول‌کشی گوش شکسته‌ها در سرزمین دانوب!

رقابت های جهانی مجارستان در حالی از فردا(شنبه) با مصاف مدعیان نامدار کشتی جهان آغاز می شود که ۱۰ آزادکار جوان و باتجربه ایران نیز امید زیادی برای جبران ناکامی دوره قبل دارند.

آغاز مسابقات جهانی کشتی از فردا در بوداپست؛			انتقام و غول‌کشی گوش شکسته‌ها در سرزمین دانوب!

به گزارش ایسنا، رقابت های کشتی آزاد قهرمانی جهان 2018 از فردا(شنبه) با حضور برترین عنوان داران جهان و المپیک به میزبانی بوداپست پایتخت مجارستان آغاز می شود.

تیم ملی کشتی آزاد ایران با ترکیبی کامل در 10 وزن بامداد پنج شنبه و با سرمربیگری رسول خادم و به امید کسب نتیجه ای به مراتب بهتر نسبت به دوره قبل عازم مجارستان شد.

ایران دوره قبل این رقابت ها که در سال 2017 در پاریس برگزار شد را کابوس وار پشت سر گذاشت چرا که حاصل کار 8 آزادکار ایران در این رقابت ها تک مدال طلای حسن یزدانی و حذف 7 نماینده دیگر ایران بود.

آزادکاران ایران امسال نیز با ترکیبی از نفرات با تجربه و جوان کار سختی در رقابت های قهرمانی جهان در پیش دارند. رضا اطری در وزن 57 کیلوگرم، باقر یخکشی در 61، امیرحسین مقصودی در 65، یونس امامی در 70، مصطفی حسین خانی در 74، عزت الله اکبری در79، حسن یزدانی در 86، علیرضا کریمی در 92، مجتبی گلیج در 97 و پرویز هادی در 125 کیلوگرم 10 آزادکار ایران در این رقابت ها هستند که از میان این نفرات یخکشی، مقصودی و امامی برای نخستین بار است که در این رقابت ها به روی تشک می روند.

در ادامه به بررسی حضور شاخص ترین چهره های کشتی جهان در اوزان دهگانه رقابت های جهانی مجارستان 2018 و عناوین آن ها پرداختیم، کشتی گیران و نامدارانی که هر کدام برای کسب بهترین نتیجه پا به آوردگاه بوداپست می گذارند و شاگردان رسول خادم نیز پس از ماه ها زحمت و تلاش با انگیزه و توانایی فنی بالا بدنبال افتخارآفرینی و اهتزاز پرچم ایران در جهان هستند.

وزن 57 کیلوگرم: اطری بدنبال جبران

پس از کنار رفتن حسن رحیمی از تیم ملی بیش از پیش خلاء یک کشتی گیر تمام عیار در سبک وزن احساس می شود. اطری تجربه زیادی از حضور در رویدادهای بین المللی دارد که حاصل آن فقط 2 برنز قهرمانی آسیا و بازی های آسیایی بوده است.

رضا اطری

این کشتی گیر مازندرانی تیم ملی سال 2017 برای نخستین بار در رقابت های جهانی پاریس به روی تشک رفت که در رده سیزهم قرار گرفت. سه ماه بعد از پاریس در رقابت های قهرمانی زیر 23 سال  جهان در لهستان نیز ناکام ماند و در رده چهاردهم قرار گرفت. اطری چندی پیش با برنز بازی های آسیایی نشان داد بدنبال این است اینبار در بوداپست جواب اعتماد چندباره خادم را بدهد و به روی سکو برود.

یوکی تاکاهاشی از ژاپن(قهرمان جهان 2017)، زائور اوگویف از روسیه(نقره اروپا2018)، توماس گیلمان از آمریکا(نقره جهان 2017)، اولادیسلاو آندریف از بلاروس(برنز 2018 اروپا)، بخبایار اردنبات از مغولستان(2 برنز جهان 2015 و 2017)، سلیمان آتلی از ترکیه(برنز زیر 23 سال جهان 2017)، رینر اورتگا از کوبا( قهرمان زیر 23 سال جهان 2017)، گئورگی ادیشراشویلی از آذربایجان( قهرمان اروپا 2018)، کوم سونگ کانگ از کره شمالی(قهرمان آسیا و نایب قهرمان بازی های آسیایی2018)، نعیم میکیای از بلغارستان(نقره زیر 23 سال جهان 2017) شاخص ترین های وزن 57 کیلوگرم در رقابت های قهرمانی جهان 2018 هستند.

وزن 61 کیلوگرم:یخکشی بی‌تجربه اما جوان و سختکوش

محمد باقر یخکشی کشتی گیر جوان و با آتیه تیم ملی پس از قهرمانی با ارزش در جام یاشاردوغو توانست اعتماد خادم را برای حضور در این رویداد بزرگ جلب کند و نماینده ایران در وزن دوم شود. یخکشی تجربه حضور در رقابت های جهانی در رده های نوجوانان و جوانان را نیز ندارد و حالا با قهرمانی در مرحله نهایی انتخابی و سپس جام معتبر یاشاردوغو انگیزه زیادی دارد تا با نمایشی خوب نام خود را بر سر زبان ها بیندازد.

 محمدباقر یخکشی

کشتی گیر بی حاشیه و دوست داشتنی تیم ملی که در کنار ورزش حرفه ای برای گذران زندگی بنایی نیز کرده از عزم خود برای نمایشی خوب در بوداپست خبر می دهد. گمنامی این کشتی گیر برای رقبای مطرح خارجی می تواند به سود او تمام شود تا شاید پس از مسعود اسماعیل پور او نیز بتواند بر سکوی جهانی قرار گیرد و جانشین شایسته ای برای اسماعیل پور شود.

یخکشی در آخرین مصاحبه خود  عنوان کرد" با رسول خادم فیلم کشتی حریف آمریکایی‌ام را آنالیز می کردیم، حرف‌هایش خیلی به من انگیزه داد. او می‌گفت فکر نکن چون سال اولت هست رسیدن به مدال سخت است، بقیه حریفانت هم مثل تو با دو دست و دو پا روی تشک می‌آیند و چیزی اضافه ندارند."


گاژی مردا رشیداف از روسیه(نقره جهان 2017 و طلای اروپا2018)،بکا لومتادزه از گرجستان( نقره جهان 2016 و نقره اروپا2018)،جو کالن از آمریکا(قهرمان پان آمریکن2018)،بونه رودریگز از کوبا(برنز جهان 2017)،کوات امیرتایف از قزاقستان(نقره زیر 23 سال جهان2017)، آداما دیاتا از سنگال(8 مرتبه قهرمانی قاره آفریقا)، ولادیمیر دوبوف از بلغارستان(نقره و برنز جهان)،کازویا کویاناگی از ژاپن(نقره آسیا 2018) جدی ترین رقبای کشتی گیر جوان و گمنام تیم ملی در مجارستان هستند.


وزن 65 کیلوگرم:مقصودی 18 ساله و مصاف با بزرگان کشتی جهان

امیر حسین مقصودی جوان ترین کشتی گیر تیم ملی است که فقط با 18 سال سن توانست با تجربه هایی همچون حسن مرادقلی قهرمان انتخابی تیم ملی پس از پنجمی در جام یاشاردوغو و مهران نصیری پس از ناکامی محض در بازی های آسیایی را کنار بزند و بلافاصله پس از کسب مدال نقره جوانان جهان راهی اردوی تیم ملی شود و به عنوان نماینده ایران در وزن 65 کیلوگرم معرفی شود.

نصیری هر چند در جام یاشاردوغو ستاره بود و به عنوان قهرمانی رسید اما در بازی های آسیایی در همان دور نخست و در حالیکه 5 بر صفر از حریف گمنام چینی جلو بود در نهایت 8 بر 7 شکست خورد و حذف شد تا جایگاه خود را در تیم ملی از دست بدهد.

امیر حسین مقصودی

مقصودی جوان و کم تجربه هر چند کار بسیار سختی مقابل نامداران جهان با کوله باری از مدال و تجربه دارد اما از انگیزه بالایش برای درخشش در آوردگاه بوداپست گفت و تاکید کرد ترسی از مبارزه با نامداران جهان ندارد.

حاجی علی اف از آذربایجان( 3 طلای جهان)ولادیمیر خینچگاشویلی از گرجستان(قهرمان المپیک 2016 و قهرمان جهان2015)صلاح الدین کلیچ سالیان از ترکیه(برنز اروپا2018)،باجرانگ پونیا از هند(قهرمان بازی های آسیایی)، آخمد چاکایف از روسیه(برنز جهان2016)، ماگومد مراد گاژیف از لهستان(نقره جهان و اروپا2017)، آلخاندرو توبیر از کوبا(برنز جهان2017)، تاکوتو اوتاگورو از ژاپن( قهرمان نوجوانان جهان2015)، واسیل شوپتار از اوکراین(برنز جهان و اروپا) عنوان داران وزن 65 کیلوگرم در رقابت های جهانی مجارستان هستند.


وزن 70 کیلوگرم: امامی و یک فرصت ارزشمند

یونس امامی دیگر کشتی گیر جوان و با آتیه تیم ملی است که عملکرد پر فراز و نشیبی طی یکی دو سال اخیر داشته.امامی با برنز جوانان و امیدهای جهان حالا یکی از امیدهای ایران برای درخشش در بوداپست محسوب می شود. امامی نشان داده اگر خودش باشد توانایی ایستادن مقابل هر حریفی را دارد.

یونس امامی

او پس از سومی در وزن 65 کیلوگرم انتخابی تیم ملی  برای نخستین بار در وزن 70 کیلوگرم عازم جام یاشاردوغو شد و به عنوان پنجم رسید. نیما اشقاقی قهرمان وزن 70 کیلوگرم انتخابی تیم ملی به عضویت تیم امید درآمد و امامی نیز به عنوان نماینده این وزن در جهانی 2018 انتخاب شد تا در نخستین تجربه جهانی برابر ستاره های کشتی جهان به روی تشک برود.

زورابی یاکوبیشویلی از گرجستان(قهرمان جهان 2017 در وزن 65 کیلوگرم)، جیمز گرین از آمریکا (نقره جهان 2017، برنز جهان2015)، ماگومد رسول گاژی ماگومدوف از روسیه(قهرمان جهان2015)، اختیار نوروزاف از ازبکستان(برنز المپیک2016، قهرمان آسیا2018)، فرانکلین کاستیلو از کوبا(2 طلای رقابت های پان آمریکن)، دیوید سفریان از ارمنستان(قهرمان جهان2013) مهمترین بخت های کسب مدال در این رقابت ها هستند.

وزن 74 کیلوگرم: حسین خانی دیگر نمی‌خواهد اشتباه کند!

جردن باروز آمریکایی و فرانک چامیزو ایتالیایی دو ستاره بی بدیل این وزن هستند که به چیزی جز اضافه کردن یک طلای دیگر جهان به ویترین افتخاراتشان فکر نمی کنند اما در این میان مصطفی حسین خانی کشتی گیر با تجربه و سرد و گرم چشیده تیم ملی نیز این توانایی را دارد تا با مقاومت برابر بزرگان جهان هم ناکامی سال گذشته را جبران کند و هم اشتباهات وحشتناک خود در مبارزه را کنار بگذارد و در میان بزرگان جهان صاحب دومین مدال جهانی اش شود. حسین خانی علی رغم تجربه بالا در رقابت های جهانی سال گذشته و بازی های آسیایی جاکارتا، اشتباهات بدی داشت اما او اینبار با علم به اینکه تکرار این اشتباهات می تواند برای او خیلی گران تمام شود، درصدد جبران و کسب مدالی خوشرنگ در جهان است.

مصطفی حسین خانی

جردن باروز از آمریکا(5 طلای جهان و المپیک)، فرانک چامیزو از ایتالیا(2 طلای جهان و برنز المپیک‌2016)، بکزود عبدالرحمانوف از ازبکستان(طلای بازی های آسیایی2018)، سونر دمیرتاش از ترکیه( برنز المپیک 2016 و برنز جهان2017)، یوهی فوجینامی از ژاپن(برنز جهان)، مانداخناران گانزوریج از مغولستان(برنز جهان2013 و 2014)، فرانکلین گومز از پورتوریکو(نقره جهان 2011)، زائوربک سیداکوف از روسیه(قهرمان زیر 23 سال اروپا) نامداران وزن 74 کیلوگرم در رقابت های جهانی 2018 هستند.


وزن 79 کیلوگرم: عزت الله اکبری و خاطره خوش از بوداپست

عزت الله اکبری دیگر چهره با تجربه تیم ملی است که انتظار زیادی از او می رود تا به روی سکوی جهانی برود. او نیز کشتی گیری است که کافی است خودش باشد تا دمار از روزگار هر
کشتی گیری در بیاورد، کشتی گیری با سرعت قابل توجه و زیرگیری های دقیق که هر چند از دوران اوج خود مدتی فاصله گرفته بود اما با این وجود می تواند یکی از بخت های ایران برای رفتن به روی سکو باشد.

اکبری خاطره خوشی از پایتخت مجارستان دارد چرا که مرتبه قبلی و برای نخستین بار در سال 2013 عازم رقابت های جهانی در بوداپست شد و به مدال ارزشمند نقره جهان رسید و با این مدال تیم ملی ایران هم قهرمان جهان شد.

عزت الله اکبری

در جریان رقابت های مرحله نهایی انتخابی تیم ملی اکبری بدلیل آنچه مصدومیت عنوان شد از دور رقابت ها کنار رفت تا امید حسن تبار قهرمان شود اما در نهایت با وجودیکه اکبری پس از انتخابی تیم ملی در هیچ تورنمنتی کشتی نگرفت، به حسن تبار ترجیح داده شد و به دوبنده تیم ملی رسید.

آخمد گاژی ماگمدوف از روسیه( قهرمان اروپا2018)، جبرییل حسن اف از آذربایجان(برنز المپیک2016 و برنز اروپا2018)، رشید قربان اف از ازبکستان(برنز جهان2013 و نقره آسیا2018)، کایل دیک از آمریکا (قهرمان جام یاشاردوغو2018)، گریگور گریگوریان از ارمنستان(برنز اروپا2017)، مارتین اوبست از آلمان(نقره اروپا)، علی شعبان اف از بلاروس(3 برنز جهان)، سونسوکه تاکاتانی از ژاپن(نقره جهان 2014) جدی ترین رقبای عزت الله اکبری در مجارستان هستند.


وزن 86 کیلوگرم: نابغه، تیلور و انتقام!

نیاز چندانی نیست حسن یزدانی و توانایی های خارق العاده این کشتی گیر بر روی تشک‌ مبارزه را توصیف کنیم، اعجوبه ای که شاید سال ها طول بکشد تا کشتی و ورزش ایران مشابه اش را ببیند. یزدانی با صید طلاهای جهان و المپیک اینبار نیز بخت نخست کسب عنوان قهرمانی جهان است.

یزدانی اما جدا از برنامه اش برای رسیدن به دومین طلای جهان، باید از دیوید تیلور آمریکایی ملقب به"شعبده باز" نیز انتقام ضربه فنی در جام جهانی کرمانشاه را بگیرد، مبارزه ای جانانه که با چاشنی حس انتقام یزدانی در کنار کری خوانی های تیلور باعث شده اتحادیه جهانی از آن به عنوان یکی از حساس ترین مبارزه ها در جهانی بوداپست یاد کند.

حسن یزدانی

دیوید تیلور از آمریکا( قهرمان پان آمریکان و جام یاشاردوغو2018)، فاتح اردین از ترکیه(نقره جام یاریگین و برنز جام یاریگین 2018)، ساندرو آمیناشویلی از گرجستان(برنز جهان2015)، دائورن کوروگلیف از روسیه(قهرمان اروپا2017)، یوتومن اردوگول از مغولستان( نقره آسیا و برنز بازی های آسیایی)، یوریسکی توربلانکا از کوبا(نقره پان آمریکن2018) دیگر عنوان داران این وزن هستند که می دانند باید برای رسیدن به مدالی غیر از طلا برنامه ریزی کنند!


وزن 92 کیلوگرم: کریمی بدنبال انتقام از کاکس آمریکایی

یکی از انتخاب های پرحاشیه در مسابقات جهانی مجارستان انتخاب نماینده وزن 92 کیلوگرم بود، جاییکه پس از انتخابی تیم ملی، کریمی برابر ابراهیمی در تورنمنت های ترکیه و گرجستان شکست خورد اما باز هم خادم و برخی اعضای شورای فنی ترجیح دادند، کریمی برای حضور در این رقابت ها انتخاب شود.

بدون شک خادم وقتی در درستی تصمیم خود مطمئن تر شد که علیرضا کریمی چندی پیش در وزن 97 کیلوگرم بازی های آسیایی و با وجود داشتن حدود 7 تا 8 کیلو کمتر از رقبا به مدال طلا رسید و بزرگانی چون ابراگیموف ازبک را با ضربه فنی شکست داد.

علیرضا کریمی

کریمی دیگر کشتی گیر کم تجربه ای نیست و در سومین تجربه جهانی خود بدنبال کسب مدالی خوشرنگ تر از برنز جهانی 2015 لاس وگاس است. او حالا به پشتوانه طلای بازی های آسیایی آن هم در یک وزن بالاتر آماده است تا بار دیگر درستی تصمیم خادم را به منتقدان نشان بدهد.

کریمی در جریان رقابت های المپیک ریو در یک‌چهارم نهایی مقابل جی دن کاکس از آمریکا 5 بر یک شکست خورد و از دور رقابت ها کنار رفت. او اینبار به چیزی جز انتقام شکست مقابل این سیه چرده آمریکایی و ایستادن بر سکوی نخست جهان فکر نمی کند.

جی دن کاکس از آمریکا(برنز المپیک 2016 و برنز جهان 2017)، سردار بوکه از ترکیه(برنز اروپا2018)، شریف شریف اف از آذربایجان(طلا و برنز المپیک)، داتو مارساگیشویلی از گرجستان(برنز المپیک 2012)، هایاتو ایشیگورو از ژاپن(قهرمان جوانان جهان 2018)، باتیربک ساکولوف از روسیه(برنز زیر 23 سال اروپا)، عزیزبک سولیف از ازبکستان(برنز آسیا2018) جدی ترین رقبای کریمی در این مسابقات هستند.

وزن 97 کیلوگرم:گلیج بدنبال اثبات خود

یکی از اوزان پرچالش کادر فنی برای انتخاب کشتی گیری که بتواند برابر ستاره های بی چون و چرای کشتی جهان قد علم کند همین وزن 97 کیلوگرم بود، جاییکه نه علیرضا گودرزی قهرمان انتخابی تیم ملی و نه مجتبی گلیج نفر دوم انتخابی نتوانستند در تورنمنت های بین المللی نظر کادر فنی را جلب کنند تا در نهایت علیرضا کریمی دوبنده این وزن را در بازی های آسیایی بر تن کند.

گلیج در جام یاشاردوغو نایب قهرمان شد و گودرزی هم در  تورنمنت‌های گرجستان و یاشاردوغو از دور مسابقات کنار رفت تا در نهایت کادر فنی به این جمع بندی برسد که گلیج را عازم مجارستان کند.

مجتبی گلیج

گلیج کشتی گیر توانمندی است که می تواند با روحیه و انگیزه بالا باز هم جایگاه خود را در تیم ملی بدست بیاورد. او با پشتوانه طلای امیدهای جهان می خواهد در نخستین تجربه جهانی خود بار دیگر اوج بگیرد و با مدالی خوشرنگ جواب اعتماد کادر فنی را بدهد.

مصاف عبدالرشید سعدالله یف ملقب به تانک روس با 3 طلای جهان و المپیک و کایل اسنایدر از آمریکا با 3 طلای جهان و المپیک یکی دیگر از مبارزات حساس این دوره از رقابت هاست، جایی‌که تانک روس بدنبال گرفتن انتقام شکست در دیدار فینال جهانی پاریس 2017 است.

عبدالرشید سعدالله یف از روسیه(3طلای جهان و المپیک)، کایل اسنایدر از آمریکا(3 طلای جهان و المپیک)، اصلانبک آلبوروف از آذربایجان(برنز جهان2017)، ماگومد ابراگیموف از ازبکستان(برنز المپیک 2016 و طلای آسیا2018)، مورازی چزیلیدزه از اوکراین(برنز زیر 23 سال جهان2017)، الکساندر هوشتین از بلاروس(طلای جام مدوید و نقره اروپا2018)، الیزبار اودیکادزه از گرجستان(3 برنز اروپا) عنوان داران وزن 97 کیلوگرم در رقابت های جهانی مجارستان هستند.

وزن 125 کیلوگرم: هادی بدنبال غول کشی در بوداپست!

در حالیک‌ه پیش از این یدالله محبی بخت نخست حضور در این مسابقات بود اما پرویز هادی پس از بازگشت دوباره به تیم ملی به حدی خوب کار کرد و با قهرمانی در انتخابی تیم ملی و درخشش در بازی های آسیایی دومین مدال طلای خود را در این رقابت ها گرفت، که خادم باز هم ترجیح داد از هادی در رقابت های جهانی استفاده کند.

هادی در فینال انتخابی تیم ملی نیز با شکست محبی قهرمان شد و در ادامه نیز مقتدرانه بر سکوی نخست بازی های آسیایی ایستاد. وی در نخستین تجربه خود در رقابت های جهانی در سال 2015 به عنوانی بهتر از نهمی نرسید اما اینبار با روحیه و انگیزه بالا بدنبال کسب خوشرنگ ترین مدال جهان و پر کردن جای کمیل قاسمی است.

پرویز هادی

طاها آکگول ترک با 3 طلای جهان و المپیک بیشترین بخت برای قهرمانی جهان را دارد و پس از او نیز پتریاشویلی گرج قرار دارد اما هادی نیز بدنبال اینست برابر قدرت های جهان قد علم کند و با دست پر به ایران بازگردد.

طاها آکگول از ترکیه(3 طلای جهان و المپیک)، گنو پتریاشویلی از گرجستان(قهرمان جهان 2017 و برنز المپیک2016)، نیکولاس گوایزادوفسکی از آمریکا (برنز جهان2017، طلای پان آمریکن2018)، الکساندر خودزیانیفسکی از اوکراین(طلای جام یاشاردوغو2018)، جمال الدین ماگومدوف از آذربایجان(برنز اروپا2018)، ابراهیم سعیدوف از بلاروس(برنز المپیک2016) ستاره های سنگین وزن در رقابت های جهانی مجارستان هستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان