خبرگزاری تسنیم: «تاریکترین ساعت» داستان استعفای نخستوزیر بریتانیا؛ به کارگردانی جو رایت، پنجشنبه هفدهم آبانماه ساعت 22 از شبکه یک سیما پخش خواهد شد.
داستان فیلم با بازی گری اولدمن، بن مندلسون، رانلد پیکاپ و لیلی جیمز در آغاز دوران جنگ جهانی دوم در سال 1940 رخ میدهد. یعنی جایی که نویل چمبرلین از مقام نخست وزیری بریتانیا استعفا میدهد و وینستون چرچیل به جای او به مقام نخست وزیری میرسد. فردی سرسخت و مرموز که برخلاف سیاستهای چمبرلین، خیال مماشات با آلمان را ندارد، اما در این راه مخالفانی در پارلمان دارد که باید آنها را راضی به حمایت از سیاستهایش نماید.
مذاکره با حیوان درنده
به بهانه پخش فیلم سینمایی "تاریکترین ساعت" از شبکه اول سیما شاید بسیاری این سوال را داشته باشند چرا چنین فیلمی با موضوع زندگی چرچیل روی آنتن برود. بی شک نام چرچیل هر ذهنی را معظوف به سیاستمدار کهنه کار انگلیسی که حامی فاشیسم بود و در طول زندگی اش زندگی بسیاری از مردم کشورهای مختلف را گرفت ودر این کشتار به مردم کشور انگلیس رحم نکرد.
چرچیل فرزند مادری میلیونر آمریکایی و پدری سیاستمدار انگیسی بود، زندگی او با استعمار و سرکوب آمیخته بود و این خوی استکباری را در کشتار مردم هندوستان و سودان، در سال 1899 در جنگ آفریقای جنوبی و در سال 1911 به عنوان وزیر کشور انگلیس اعتصاب همگانی و سراسری ملوانان و کارگران را به شدت سرکوب کرد و فاجعه کشتار 1914 کالیپولی را راسا به عهده داشت و در سال 1942 دستور دستگیری گاندی و نهرو را صادر کرد.
او در طول زندگی خود فقط به استعمار و سرکوب و کشتار مردم کشورهای مختلف فکر میکرد و در این خوی سرکوب گری مردم کشور خود را بی نصیب نمیگذاشت.
با نگاهی به بالا شاید این سوال را در ذهن بوجود میآورد که پس چرا شبکه یک اقدام به پخش این فیلم کرده است؟ آیا این تبلیغ فاشیسم و استعمار انگلیس با نماد چرچیل نیست؟
برای دریافت پاسخ این سوال و درک صحیح از علت انتخاب چنین فیلمی باید موضوع و زمان تاریخی زندگی چرچیل در این فیلم را با نگاهی متفاوت دید.
نمیتوانیم در طول زندگی چرچیل لحظهای روشن را ببینیم، اما در زمان جنگ جهانی دوم یک تصمیم بزرگ گرفت و خدمتی بزرگ به مردم کشورش کرد، این فیلم روایت گر این لحظه تاریخی است.
انتخاب درست این فیلم برای پخش از شبکه اول به لحاظ شباهتهای تاریخی و موضوعی با وضعیت فعلی کشور عزیزمان بسیار هوشمندانه است.
زمانی که هیتلر با ارتش آلمان نازی کشورهای اروپایی را یکی پس از دیگری فتح میکرد دولت و پارلمان انگلیس از ترس جنگ وعافیت طلبی تقاضای مذاکره و صلح با هیتلر را داشتند و تنها کسی که فریاد زد: چگونه وقتی سر ما در دهان ببر درنده است با او در باره صلح مذاکره کنیم.