اگر تاریخچهی زندگی خودمان را زیر و رو کنیم، ممکن است با اهداف زیادی مواجه شویم که روزی تصمیم به عملی کردن آن داشتهایم و به خاطر تنبلی و سستی از آن صرف نظر کردهایم. تنبلی، مشکلیست که افراد بسیاری از آن رنج میبرند و محدود به ملت یا افراد خاصی نیست. همهی ما هرروز با این مشکل دست و پنجه نرم میکنیم و میتوان گفت همهی ما تا اندازهای تنبل هستیم!
هر ملتی برای مقابله با تنبلی، راهکارهای خاصی دارد. ژاپنیها برای مقابله با این مشکل و حل معضل تنبلی، راهحلهای جالبی دارند. با بنیتا همراه باشید.
همهی ما در دوران مختلف زندگیمان، برای خود اهداف جدیدی تعیین میکنیم و شاید مانند بسیاری از اوقات، موفق نمیشویم به هدفمان دست پیدا کنیم و گاهی در دلمان میگوییم: برای انجام این کار آماده نیستم، یا بگذار برای هفتهی بعد، ماه بعد یا اصلا سال بعد!
شاید اول با شور و علاقه کار را شروع کنیم اما کمی که پیش برویم و تلاش کنیم به خودمان خواهیم گفت، به اندازهی کافی تلاش کردهایم و حالا وقت این است که کندتر پیش برویم!
چرا همیشه به این شکل پیش میرویم؟ جواب کاملا مشخص است؛ زیرا ترک عادت موجب مرض است و انجام کارهای جدید برای ما سخت است.
اصل یک دقیقهای کایزن
در فرهنگ ژاپنی، اصلی به نام کایزن وجود دارد که براساس آن میتوان وضعیت خود را ارتقا داد. اصل اساسی این روش، این است که فرد باید هر روز سر ساعت مشخصی به مدت یک دقیقه انجام کار مورد نظر را تمرین کند. حتی تنبلترین افراد هم برای اجرای چنین اصلی بهانهای ندارند، زیرا یک دقیقه، وقت قابل توجهی نیست. با انجام این کار متوجه میشوید که همین یک دقیقهی ناقابل چه شادی و نشاطی به شما می بخشد.
با برداشتن این قدم کوچک و به ظاهر ساده، حرکتی مستدام را به سوی کمال و دستیابی به اهدافتان طی خواهید کرد. غلبه بر کمبود اعتماد به نفس و شکی که ممکن است به تواناییهایتان داشته باشید، در رهایی شما از احساس گناه و بیپناهی موثر است. شما برای داشتن حرکتی رو به جلو، به تجربهی احساس پیروزی و موفقیت نیاز دارید. زمانی که احساس کنید فرد موفقی هستید، خواهید دید حجم کاری که در زمانی مشخص انجام میدادید به مرور زمان افزایش مییابد یا به عبارت دیگر، زمان مورد نیاز برای انجام فعالیت رفته رفته کاهش مییابد و شما قادر خواهید بود از وقتتان استفادهی بهینه داشته باشید. ممکن است در اوایل کار چند دقیقه بیشتر طول بکشد اما پس از مدتی، این زمان کوتاهتر میشود.
کایزن، ریشه در فرهنگ ژاپن دارد. اگر بخواهیم ریشهی این کلمه را بررسی کنیم، این کلمه از دو بخش تشکیل شده؛ بخش اول کای که در ژاپنی به معنی تغییر است و بخش دوم زِن که به معنای عقل است. ماساآکی ایمای، شخصی بود که برای اولینبار این لغت را استفاده کرد. ماساآکی اعتقاد دارد که این اصل، علاوه بر تغییر زندگی شخصی افراد، بر کسب و کار جهان نیز موثر است.
در نگاه اول، این اصل ممکن است برای غربیها عجیب باشد؛ زیرا فرهنگ آنها تاکید میکند که برای رسیدن به هدف باید تلاش زیادی کرد. اما ماساآکی به غربیها توضیح میدهد که برنامههایی که باعث اتلاف وقت و انرژی افراد میشوند اغلب نتایج مطلوبی ندارند و کایزن را هر کسی میتواند به سادگی در هر بخش از زندگیش اجرا کند.
اگر میخواهید پیشرفت کنید، تعلل نکنید و از همین امروز به اصل کایزن پایبند باشید!
میتوانید «مسلمان شدن سلبریتی معروف، شایعه یا واقعیت؟» را نیز بخوانید.
منبع: brightside