خبرگزاری تسنیم: "دویچه وله" آلمان در مطلبی به بررسی درد و رنج بی پایان خانوادههای یمنی در سایه جنگ طولانی مدت رژیم سعودی علیه این کشور پرداخته و نوشت: در یمن جنگ، گرسنگی و فقر حاکم است. میلیونها نفر فورا به کمکهای پزشکی و غذا نیاز دارند. بخصوص مادران جوان و کودکان آنها در سایه این جنگ آسیب میبینند.
نویسنده در ادامه به وضعیت وخیم یک خانواده یمنی اشاره کرده و نوشت: "فردوس حمران"، در دو ماه گذشته بیش از یک وعده غذا در هر روز نتوانسته به 2 فرزند خود بدهد. وی برای گذران زندگی خود به هدایا و کمکهای دوستان خود نیازمند است. پسر نه ساله و دختر هفت ساله او اغلب تنها نان و ماست میخورند. آنها مرتبا وزن خود را از دست میدهند. حمران میگوید: من نگرانم که فرزندان من کودکان بعدی باشند که به عنوان کودکان دچار سوء تغذیه آنها را در تلویزیون نشان دهند.
"سافیا عبدو" هم مادر پنج فرزند است که روزهایی که فرزندانش را به مدرسه میفرستاد حالا برای او تنها یک خاطره شده است. شوهرش از کارکنان وزارت برق بود. وی از جمله 500 هزار کارمند این اداره بود که مدت 2 سال است دستمزدهای آنها پرداخت نشده. شوهر عبدو همچنین یکی از قربانیان بیماری وبا در یمن است. از این رو دو تن از فرزندان این خانواده از نان آوران اصلی هستند. پسر 15 ساله این خانواده کمتر از 1500 ریال یمن در روز دستمزد دارد و در ازای آن هشت ساعت در اطراف صنعا کارگری میکند.
برادر کوچک او هم که 13 سال سن دارد تمام روز در خیابان و سطلهای زباله قوطیهای پلاستیکی جمع کرده و به کارخانههای بازیافت در شهر میفروشد و به ازای این کار سخت حدود 130 یورو در ماه دریافت میکند. برای مادر این خانواده ترک مدرسه فرزندانش تصمیمی بسیار دشوار بود، اما او میدانست که انتخاب دیگری ندارد. وی همچنین اظهار داشت که 3 فرزند دیگر هم دارد که به غذا نیاز دارند.
دویچه وله در ادامه نوشت: روایت زندگی این دو خانواده تنها موارد در یمن نیست. این شرایط به وضعیتی معمول و روزمره در کشوری تبدیل شده که بر اساس اطلاعات سازمان ملل تحت سختترین فاجعه انسانی رنج میبرد. حدود 22 میلیون یمنی که 75 درصد مردم این کشور را تشکیل میدهند به غذا، آب و امکانات پزشکی فوری نیاز دارند. تقریبا 2 میلیون کودک در یمن دچار سوء تغذیه هستند.
در یمن، عربستان سعودی، امارات و متحدان آنها حدود 4 سال است که جنگی را به راه انداخته اند. این درگیریهای مسلحانه یکی از فقیرترین کشورهای جهان را در یک بحران انسانی بسیار بزرگتر گرفتار کرده است. فشار بر کشورهای غربی برای جلوگیری از فروپاشی این کشور افزایش مییابد.
این رسانه آلمانی در ادامه نوشت: اقتصاد این کشور بخصوص در سایه این جنگ آسیب دیده است. بر اساس اطلاعات بانک جهانی حدود 40 درصد خانوارهای یمنی منبع اصلی درآمد خود را در 4 سال گذشته از دست داده اند. میزان فقر در این کشور به 80 درصد افزایش یافته است. در ماه سپتامبر هم شرایط اقتصادی در این کشور وقتی که ارز ریال این کشور در عرض 2 هفته تقریبا دو سوم ارزش خود را از دست داد بدتر شد.
"مصطفی نصر"، از سازمان غیر دولتی (SEMC) یمن گزارش میدهد که وضعیت اقتصادی در این کشور از زمان آغاز جنگ مرتبا بدتر شده است. کاهش بی سابقه ارزش ریال در ماه سپتامبر تا کنون قدرتمندترین ضربه به اقتصاد این کشور بوده است. با وجود اینکه بیش از 5 میلیارد دلار در سه سال گذشته برای کمکهای بشر دوستانه در این کشور هزینه شده است، اما برای اولین بار گزارشهای مستندی درباره تغذیه یمنیها با برگ درختان برای رفع گرسنگی خود گزارش شده است.
کاهش ارز یمن به افزایش شدید قیمت کالاها در این کشور منجر شده است. دادههای سازمان SEMC از شش شهر یمن از جمله تعز، صنعا و عدن نشان میدهد که غذاهای اصلی مانند آرد، شکر، برنج، روغن و شیر در این کشور نسبت به ماه ژوئن 30 درصد گرانتر شده است. در مقایسه با سپتامبر 2015 هم قیمت این اقلام اساسی 92 درصد گرانتر شده است. در نتیجه بسیاری از مغازه داران از آنجایی که به دلیل بالا رفتن بی سابقه قیمت دلار نمیتوانند کالاهای خود را خرید و فروش کنند مغازههای خود را بستهاند.
دویچه وله در ادامه نوشت: باوجود شرایط انسانی بد در یمن، اما جنگ و درگیریها در این کشور ادامه داشته و شمار قربانیان همچنان افزایش مییابد. در ماه آگوست در یک حمله هوایی ائتلاف جنگی به رهبری عربستان سعودی 40 کودک در بازاری در صعده کشته شدند. در مجموع تا به حال حدود 10 هزار غیر نظامی جان خود را در این درگیریها از دست داده اند. سازمانهای مستقل شمار قربانیان را بیش از این اعلام میکنند. درخواستهای زیادی به کشورهای انگلیس و آمریکا ارائه شده مبنی بر اینکه صادرات سلاح به عربستان سعودی را متوقف کنند چرا که همواره نشانههایی مبنی بر این وجود دارد که این سلاحها از غرب علیه غیر نظامیان در یمن به کار برده میشود.
در بخش پایانی این گزارش آمده است: یمن یک کشور جدا شده است که باوجود تلاشهای سازمان ملل در حال حاضر پایان درگیریها و رنج غیرنظامیان در این کشور پیش بینی نمیشود.