به گزارش ایسنا، محمدعلی افشانی در مراسم بهره برداری از ساختمان جدید شورای عالی استانها واقع در خیابان بخارست تهران، تصریح کرد: برای حضور در این مراسم دچار تردید بودم چرا که من در هر کجا که کار میکردم پس از اتمام خدمتم تنها در موارد خاص و موضوعات بسیار مهم به سازمان قبلی مراجعه میکردم اما با توجه به درخواست آقای الویری و چندین بار تماس ایشان با بنده با اجازه آقای حناچی در این مراسم حضور پیدا کردم.
وی افزود: برای آقای حناچی در این مسئولیت آرزوی سربلندی و موفقیت دارم و امیدوارم با همکاری همه ذینفعان در ادامه امور شهر موفق باشند. در مورد حمایت من از شورا به معنای خاص و حمایت از شورای عالی استانها به معنای ویژه اعتقاد راسخی دارم که نسبت به شوراها به عنوان یک نهاد اجتماعی نوپا که در کشور ما شکل گرفته است باید همه حمایتی جدی داشته باشیم.
افشانی ادامه داد: از همکارانم برای حمایت در واگذاری این ساختمان جدید به شورای عالی استانها در شورای اسلامی شهر تهران تشکر میکنم و همچنین از همکارانم در مجموعه شهرداری تهران به جهت کمک برای تجهیز این ساختمان تقدیر میکنم.
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی بدون مشارکت و نقش آفرینی مردم اداره امور جامعه به نحو مطلوب محال خواهد بود. برای اینکه بر مشکلات عدیده امروز جامعه فائق بیاییم باید برای مشارکت عملی مردم راهکارهای موثری داشته باشیم.
شهردار سابق تهران تاکید کرد: آنچه که امروز به عنوان شوراهای شهر و روستا مطرح میشود حاصل سختیهای بسیاری است که بشر در طول تاریخ انجام داده است تا این نهاد عمومی غیر دولتی و اجتماعی که اداره امور جامعه را عهده دار است، بتواند عملکردی مناسب داشته باشد.
وی ادامه داد: در طول تاریخ میلیونها انسان به اسارت رفتهاند و سختیها را تحمل کردهاند تا بدانند که اداره امور با خرد جمعی نتیجهای بهتر خواهد داشت. آنچه که امروز به عنوان شورای شهر شناخته میشود و پیش از این نیز با عنوان انجمن شهر از آن یاد میشد نهاد مدنی است که تاریخچهای 111 ساله دارد و وظیفه انتخاب شهردار نیز به این شورا سپرده شده است.
شهردارسابق تهران تاکید کرد: درباره اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان تلاش بسیاری کردیم؛ اما متاسفانه برخی ما را محکوم کردند که میخواهیم قانون اجرا نشود. در این مسئله متاسفانه شهرداری این نهاد اجتماعی نوپا که قانون آن تقریبا کهن است تضعیف شد و کسانی چنین کردند که مدعی اجرای قانون بودند. در قانون انتخاب شهرداران، شهردار منتخب نمایندگان مردم است و علی رغم اینکه تمام مقامات پست سازمانی دارند اما شهردار اینگونه نیست تا هیچ گاه دولت تصور نکند که شهردار توسط آنها منصوب میشود.
وی تاکید کرد: آنچه که شورای شهر و شورای عالی استانها و من برای پیشگیری از تضعیف جایگاه شهردار باید انجام میدادیم به کار گرفتیم تا این قانون شامل شهرداران نشود؛ اما متاسفانه برخی با ادعای اجرای قانون میگفتند که آنها اصرار میکنند قانون نادیده گرفته شود. هم نمایندگان مجلس، آن دستهای که موافق اجرای این قانون برای شهرداران بودند و هم صدا و سیما به گونهای عمل کردند که گویی این قانون خاص شهردار تهران است. هنگامی که مقرر شد استفساریه مجلس گرفته شود وقتی فوریت آن رأی نیاورد گفتند شهردار تهران رأی نیاورد و در کمیسیون هم با فشار صدا و سیما این موضوع رد شد. لذا من امروز از شما اعضای شورای عالی استانها میخواهم تلاش کنید این قانون به وضعیت قبل باز گردد.
افشانی با تاکید بر اینکه تقویت نهاد شوراها را وظیفه خود میدانم ادامه داد: تقویت نهاد شورا وظیفهای مدنی و ملی است و به این واسطه مردم خود را در اداره امور شهر دخیل میدانند. لذا باید از مدنیت آن دفاع کنیم و این موضوع یکی از مهمترین شاخصهای توسعه یافتگی است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به ارائه گزارش درآمدها و هزینههای شهرداری ظرف مدت شش ماهه فعالیتش در تصدی شهرداری تهران گفت: در ماده 71 قانون شهرداریها شهردار موظف است هر شش ماه یکبار صورتحساب درآمد شهرداری و هزینه طرحهای مختلف را آگهی عمومی کند. برای اولین بار در شش ماه اول فعالیتم این کار را انجام دادم. این موضوع قانون است و اگر انجام نشود جرم است. بی تردید اجرای این قانون در پیشگیری فساد بسیار مهم است. در حقیقت این یک نظارت همگانی را ایجاد میکند و به اندازه هزاران نفر بازرس و ناظر موثر خواهد بود و باید نظارت عمومی محقق شود و مردم این نظارت را انجام دهند چرا که محرمترین این افراد مردمی هستند که ما به آنها خدمت میکنیم.