ماهان شبکه ایرانیان

رژیم صهیونیستی با مرموزترین برنامه هسته‌ای جهان

در حالی که بعید است اسراییل به زودی در اختیار داشتن تسلیحات هسته‌ای را تایید کند؛ برنامه جامع اقدام مشترک که سال ۲۰۱۵ میان ایران و قدرت‌های جهانی به دست آمد و عدم ثبات در منطقه خاورمیانه تضمین می‌کند که اسرائیل تنها کشور دارای تسلیحات هسته‌ای در خاورمیانه باقی خواهد ماند.

خبرگزاری ایسنا: نشریه نشنال اینترست آنلاین در گزارشی نوشت: در سپتامبر 2016 ایمیل مربوط به کالین پاول، وزیر خارجه پیشین آمریکا و ژنرال بازنشسته منتشر شده که در آن او به زرادخانه رژیم صهیونیستی با 200 سلاح هسته‌ای اشاره کرده است.

به گزارش این نشریه در حالی که به نظر می‌رسد این رقم درست نباشد، اما شکی وجود ندارد که اسرائیل دارای زرادخانه هسته‌ای کوچک اما قدرتمند است. تسلیحات هسته‌ای اسرائیل کاربردهای گوناگونی مثل محافظت از اسرائیل در مقابل هر چیزی حتی شکست در جنگ‌های نظامی کلاسیک تا وظیفه ایجاد بازدارندگی دارد.

اسرائیل برای نخستین بار در دهه 50 میلادی توانست به سلاح هسته‌ای دست یابد. برای نخستین بار داوید بن گوریون، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل که به طور دیوانه‌وار خواستار دستیابی به سلاح هسته‌ای بود به دیوید برگمان مشاور علمی خود دستور داد تا کمیسیون انرژی اتمی اسرائیل را تشکیل دهد. پس از آن شیمون پرز، که رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر اسرائیل شد، در تماس‌هایی که با فرانسه داشت توانست موافقت آنها را برای فروش یک راکتور آب سنگین جلب کند. هم‌چنین فرانسه یک نیروگاه زیرزمینی بازفرآوری پلوتونیوم در اسرائیل ساخت که سوخت مصرفی این راکتور را به پلوتونیوم مناسب برای ساخت سلاح هسته‌ای تبدیل می‌کرد. این راکتور در دیمونا در صحرای "نگو" ساخته شد.

در اواخر دهه 60 میلادی ارزیابی‌های ‌آمریکا نشان می‌داد که اسرائیل احتمالاً به تسلیحات هسته‌ای دست یافته است. بنابراین سعی کرد که سرعت برنامه هسته‌ای آن را کاهش دهد و از اسرائیل خواست تا به معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (NPT) ملحق شود که البته این تلاش‌ها به نتیجه‌ای نرسید.

سرانجام در سال 1969 نیکسون رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و گلدامایر نخست‌وزیر آن زمان اسرائیل به یک توافق مخفیانه دست یافتند که بنا بر آن آمریکا از خواسته خود برای بازرسی از تسلیحات اسرائیل و لزوم حرکت آن در مسیر عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای می‌گذرد و در عوض ساخت سلاح هسته‌ای را متوقف می‌کند.

اسرائیل تاکنون در اختیار داشتن تسلیحات هسته‌ای را نه تکذیب و نه تایید کرده است.

برخی کارشناسان تخمین می‌زنند که اسرائیل هم اکنون دارای حدود 80 کلاهک هسته‌ای یعنی کمتر از تسلیحات هسته‌ای کشورهایی مثل فرانسه، چین و انگلیس باشد، اما هم‌چنان رقم قابل توجهی است.

این تسلیحات در  سه بخش نظامی اسرائیل یعنی هوایی، زمینی و دریایی به کار گرفته می‌شود تا از بروز حمله هسته‌ای غافلگیرانه جلوگیری کند.

وجود تسلیحات هسته‌ای در همه بخش‌های نظامی اسرائیل نشان می‌دهد که مقامات آن تا چه حد به بازدارندگی هسته‌ای توجه می‌کنند.

بعید است که این کشور به زودی در اختیار داشتن تسلیحات هسته‌ای را تایید کند؛ ایجاد شک و ابهام در این‌باره به نظر می‌رسد نتایج خوبی برای اسرائیل داشته است.

برنامه جامع اقدام مشترک که سال 2015 میان ایران و قدرت‌های جهانی به دست آمد و عدم ثبات در منطقه خاورمیانه تضمین می‌کند که اسرائیل تنها کشور دارای تسلیحات هسته‌ای در خاورمیانه باقی خواهد ماند.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان