خبرگزاری ایسنا: جزئیات کامل تفاهمنامه همکاری سهجانبه سازمان برنامه و بودجه، وزارت صنعت، معدن و تجارت و صندوق توسعه ملی به منظور اجرای برنامه تولید و اشتغال در سال 1397 با تاکید بر ایجاد و تثبیت اشتغال و با تمرکز بر تامین مالی خوشههای صنعتی و خدمات کلینیکی اعلام شد.
بر اساس اطلاعاتی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ، در ماده 1 این تفاهمنامه اجرایی شدن برنامه تولید و اشتغال در حوزه کسب و کارهای صنعتی و معدنی در چهار بند "برنامه تکمیل طرحهای نیمه تمام صنعتی و معدنی"، "برنامه توسعه واحدهای موجود (بازسازی و نوسازی) "، "تامین سرمایه در گردش برای واحدهای فعال صنعتی و معدنی موجود" و "کمکهای فنی و اعتباری در راستای توسعه خوشههای صنعتی و خدمات کلینیکی" در دستور کار قرار خواهد گرفت.
در ماده 2 این تفاهمنامه نحوه تامین منابع مالی لحاظ شده است تا بر این اساس در بخش برنامه تکمیل طرحهای نیمه تمام صنعتی و معدنی 40 هزار و 218 میلیارد ریال تسهیلات از محل ترکیب منابع صندوق توسعه ملی و نظام بانکی به نسبت مساوی و 3184 میلیارد ریال یارانه نرخ سود تسهیلات در نظر گرفته شود.
در خصوص برنامه توسعه واحدهای موجود (بازسازی و نوسازی) نیز 70 هزار و 435 میلیارد ریال تسهیلات از محل ترکیب منابع صندوق توسعه ملی و نظام بانکی به نسبت مساوی و 5577 میلیارد ریال یارانه نرخ سود تسهیلات مدنظر قرار گرفته است. این در حالی است که به منظور تامین سرمایه در گردش برای واحدهای فعال صنعتی و معدنی موجود 90 هزار و 646 میلیارد ریال تسهیلات از محل ترکیب منابع صندوق توسعه ملی و نظام بانکی به نسبت مساوی و 1450 میلیارد ریال یارانه نرخ سود تسهیلات اختصاص یافته است.
همچنین در زمینه کمکهای فنی و اعتباری در راستای توسعه خوشههای صنعتی و خدمات کلینیکی مرتبط با برنامه فوق 466 میلیارد ریال کمک بلاعوض برای توسعه خوشههای صنعتی و خدمات کلینیکی طبق این تفاهمنامه سهجانبه در نظر گرفته شده است.
گفتنی است که براساس این تفاهمنامه چنانچه تا پایان مهلت مقرر جذب اعتبارات در هر یک از استانهای کشور کمتر از مقدار اعتبار مصوب و تخصیص یافته باشد، با رعایت مفاد تبصره 2 ماده 7 آیین اجرایی بند الف. تبصره 18 قانون بودجه سال 1397 کل کشور، امکان توزیع مجدد اعتبارات جذب نشده با پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و تایید سازمان برنامه و بودجه کشور تا سقف 20 درصد از اعتبارت مصوب بین استانها وجود دارد.
تعهدات سازمان برنامه و بودجه
تامین منابع مالی و تخصیص اعتبار مورد نیاز کمکهای فنی و اعتباری در قالب یارانه سود تسهیلات و کمکهای بلاعوض پیشبینی شده در ماده 2 برای اجرای پروژههای برنامه تولید و اشتغال در بخشهای صنعت و معدن براساس آییننامه بند (الف) قانون بودجه سال 1397 کل کشور متناسب با تعداد شغل ایجاد شده و پیشرفت عملیاتی برنامه و نظارت عالی بر حسن اجرای پروژههای برنامه تولید و اشتغال در حوزه فعالیتهای صنعتی و معدنی موضوع برنامه از جمله تعهدات سازمان برنامه و بودجه کشور است.
تعهدات وزارت صنعت معدن و تجارت
تهیه دستورالعمل اجرایی و نظارتی برنامههای موضوع ماده 1 این تفاهمنامه ظرف مدت دو هفته بعد از امضای این تفاهم نامه در همکاری با سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی، اجرای برنامههای تولید و اشتغال موضوع ماده 1 این تفاهم نامه، نظارت بر اجرای پروژه برنامه تولید و اشتغال در حوزه فعالیتهای صنعتی و معدنی با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور، ارائه اطلاعات مورد نیاز برای نظارت بر حسن اجرای برنامه موضوع ماده 1 این تفاهم نامه به سازمان برنامه و بودجه و ارایه گزارش پیشرفت برنامه به صورت ماهانه به سازمان برنامه و بودجه نیز از جمله تعهدات وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای تحقق این تفاهمنامه است.
تعهدات صندوق توسعه ملی
سپردهگذاری منابع لازم برای تامین اعتبارات مورد نیاز اجرای برنامه، موضوع بندهای (الف) و (ب) ماده (52) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) در چارچوب مصوبات هیات امناء، ضوابط، مقررات و اساسنامه صندوق نزد بانکهای عامل هم تعهد صندوق توسعه ملی در راستای انجام این تفاهمنامه است.
در خصوص برنامههای حوزه صنعت و معدن در این تفاهمنامه باید به ایجاد 270 هزار فرصت شغلی جدید اشاره کرد. این درحالی است که جمع منابع تجهیز شده 21 هزار میلیارد تومان، نرخ سود تسهیلات در مناطق محروم 12 درصد و نرخ سود تسهیلات در مناطق غیرمحروم 14 درصد لحاظ شده است.
در مورد نحوه تجهیز منابع مالی کل برنامههای تولید و اشتغال حوزه صنعت و معدن نیز باید خاطرنشان کرد که تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی 10 هزار میلیارد تومان، تسهیلات از محل منابع نظام بانکی 10 هزار میلیارد تومان، یارانه سود تسهیلات به طور یکسان برای تمام برنامهها به میزان سه درصد در مجموع معادل یک هزار میلیارد تومان و کمکهای فنی و اعتباری برای توسعه خوشهها و خدمات کلینیکی کسب و کار 46 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
در زمینه تولید و اشتغال حوزه صنعت صنعت و معدن تکمیل طرحهای نیمه تمام صنعتی و معدنی (با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد)، تکمیل 2066 واحد نیمه تمام صنعتی و معدنی و ایجاد فرصتهای شغلی جدید به میزان 130 هزار نفر برنامهریزی شده است.
همچنین در زمینه توسعه واحدهای موجود (بازسازی و نوسازی) به منظور بازسازی و نوسازی 2165 واحد صنعتی و معدنی کشور و ایجاد فرصتهای شغلی جدید به میزان 52 هزار نفر و در راستای تامین سرمایه در گردش برای واحدهای فعال صنعتی و معدنی موجود ایجاد فرصتهای شغلی جدید به میزان 87 هزار نفر هدفگذاری شده است و در بخش کمکهای فنی و اعتباری برای توسعه خوشههای صنعتی و خدمات کلینیکی ایجاد فرصتهای شغلی جدید به میزان 1000 نفر پیشبینی شده است.