ماهان شبکه ایرانیان

حقایقی در مورد نیکی هیلی، زن بدخواه ایران در سازمان ملل

نیکی هیلی (Nikki Haley) یکی از زنان سیاستمدار آمریکایی است که همه او را با شکستن موانع و کلیشه‌های عرصه سیاست جهانی می‌شناسند. وی زمانی که در سال ۲۰۱۰ به عنوان اولین فرماندار زن ایالت کارولینای جنوبی انتخاب شد به تاریخ پیوست.

وب‌سایت روزیاتو - حسین علی پناهی: نیکی هیلی (Nikki Haley) یکی از زنان سیاستمدار آمریکایی است که همه او را با شکستن موانع و کلیشه های عرصه سیاست جهانی می شناسند. وی زمانی که در سال 2010 به عنوان اولین فرماندار زن ایالت کارولینای جنوبی انتخاب شد به تاریخ پیوست.

در سال 2017 نیز وقتی دونالد ترامپ، پیش از هر یک از دیگر اعضای دولتش او را به عنوان اولین زن دولتش معرفی کرده و مسئولیت مهم نمایندگی کشورش در سازمان ملل را به او سپرد، بار دیگر نیکی هیلی تاریخ ساز شد. وی یک بار دیگر و پس از این که به طور غیرمنتظره اعلام کرد در پایان سال جاری میلادی از مقام خود در سازمان ملل کناره گیری خواهد کرد خبرساز شد.

«نیکی هیلی»، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل

جای تعجب ندارد که هیلی همیشه در صف اولین ها و البته جنجال های اخیر سیاست ایالات متحده بوده و همین موضوع با ابهامات و سوال هایی در مورد زندگی شخصی او همراه شده است. او یک جمهوری خواه دو آتشه است که همه او را با صراحت لهجه و رک گویی اش می شناسند. اما چیزهای زیادی در مورد شخصیت این زن سیاستمدار آمریکایی که در کمتر از یک ماه آینده سازمان ملل را ترک خواهد خواهد کرد وجود دارد که بسیاری دوست دارند بدانند و ما در ادامه مطلب این امکان را برای شما فراهم خواهیم کرد.

هیلاری کلینتون الهام بخش او در عرصه سیاست بوده است

«نیکی هیلی»، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل

الهام بخش بودن می تواند از منابعی غیرمنتظره صورت بگیرد و این موضوع در مورد نیکی هیلی نیز صدق می کند. او در مصاحبه ای که در سال 2012 با مجله ووگ انجام داد تایید کرد که هیلاری کلینتون از حزب رقیب دموکرات، الهام بخش او در عرصه فعالیت های سیاسی بوده است. این اظهار نظر با جنجال هایی همراه بود زیرا در ایالات متحده کمتر کسی از شخصی از حزب رقیب به نیکی یاد می کند چه برسد به این که او را الهام بخش خود نیز بداند.

اما این الهام بخشی بسیار قابل درک به نظر می رسد زیرا که هیلی و کلینتون هر دو زنانی هستند که در دنیای سیاست مردانه ایالات متحده سعی در نشان دادن قدرت و اعتبار خود داشته اند و دارند. اما به نظر می رسد که این روزها دیگر هیلی از کلینتون الهام نمی گیرد زیرا پس از حضور هیلاری کلینتون در مراسم گرمی 2018، در پیامی توئیتری ادعا کرد که کلینتون این شو تلویزیونی را با سخنان خود در مورد دونالد ترامپ «نابود» کرده است. او این روزها از مارگارت تاچر به عنوان الگوی خود در دنیای سیاست یاد می کند.


والدین او مهاجرانی هندی هستند

«نیکی هیلی»، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل

در روزگاری که موضوع مهاجرت و مهاجران یکی از بحث های اصلی و میدان های مبارزه دولت دونالد ترامپ به شمار می آید، عقبه خانوادگی نیکی هیلی بسیار جالب است. والدین او، آجیت سینگ و راج کاور راندهاوا، مهاجرانی هندی تبار هستند که یک کسب و کار چندین میلیون دلاری در ایالات متحده ایجاد کرده اند. این دو قبل از اقامت در ایالات متحده، از هند به کانادا نقل مکان کرده تا سینگ بتواند تحصیل خود در مقطع دکترای غیرپزشکی را دنبال کند. پس از به پایان رساندن این دوره تحصیلی در سال 1969، سینگ این فرصت را پیدا کرد که در رشته زیست شناسی در کالج کارولینای شمالی به تدریس بپردازد.

علیرغم علاقه او برای این تجربه اما مشکلات مالی باعث شد که پدر هیلی برای سفر به ایالات متحده با مشکلاتی روبرو شود. سیمران سینگ، خواهر نیکی هیلی در یک پست وبلاگی مدعی شده که والدین او هنگام نقل مکان به کارولینای جنوبی تنها 8 دلار در جیب خود داشته اند. آن ها سرمایه ناچیز 8 دلاری خود را به یک کمپانی قوی و موفق در زمینه پوشاک تبدیل کرده اند که Exotica International نام دارد. بعد از فارغ التحصیلی نیکی هیلی از دانشگاه کلمسون با مدرک حسابداری، خانواده اش او را به عنوان مدیر ارشد بخش تجاری شرکت خود انتخاب کردند.

اگر چه بسیاری از موفقیت خانواده هیلی حیرت زده شده اند اما خود هیلی این موفقیت را غیرمنتظره نمی داند. وی در این باره چنین گفته است: «آن ها این واقعیت را دوست داشتند که تنها در آمریکا می توانیم به آن موفقیتی که می خواهیم دست پیدا کنیم و هیچ چیزی نمی تواند بر سر راه ما مانع ایجاد کند. خانواده من کسب و کارشان را از اتاق پذیرایی خانه شروع کرده و کمی بیش از 30 سال بعد به یک شرکت مولتی میلیون دلاری تبدیل شد».


او همیشه با دونالد ترامپ هم عقیده نیست

«نیکی هیلی»، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل

شاید بتوان گفت که دونالد ترامپ همیشه با مشکل کنار آمدن با اطرافیان و اعضای دولتش مواجه بوده است و یا برعکس! در واقع شاید لازم باشد که رییس جمهور جنجالی ایالات متحده عنوان کتاب خود در سال 1987 با عنوان «هنر معامله» (The Art of the Deal) را به «هنر سوزاندن» تغییر دهد زیرا اکنون در محکوم کردن و انتقاد از مخالفانش در توئیتر به مهارتی خارق العاده دست یافته است. نیکی هیلی نیز قبل از رسیدن به مقام سفیر ایالات متحده در سازمان ملل یکی از هدف های انتقادی دونالد ترامپ بود.

وقتی که هیلی در اکتبر 2016 اعلام کرد که او علاقه چندانی به نامزد آن دوران ریاست جمهوری (دونالد ترامپ) ندارد، ترامپ در یک پیام توئیتری در مارس 2016 چنین گفت: «مردم کارولینای جنوبی از نیکی هیلی ناامید شده اند». مدت کوتاهی بعد از این پیام ترامپ، هیلی نیز با صراحت مثال زدنی مختص کارولینایی های چنین جواب داد: «خدا خیرت بده دونالد ترامپ». هنوز معلوم نیست چطور این دو به یاران و همکاران همدیگر تبدیل شدند اما دستکم در شرایط کنونی این دو در اتحادی قوی به سر می برند.


هیلی ادعا کرده که در دوران کودکی مورد سوء استفاده فیزیکی قرار گرفته است

«نیکی هیلی»، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل

اگر چه نیکی هیلی از خود یک چهره قوی و مستقل به نمایش گذاشته اما در طول زندگی اش با سختی های متعددی مواجه بوده است. وی در طول یک سخنرانی در سال 2013 در مورد کاهش بدرفتاری و سوء استفاده از کودکان در کارولینای جنوبی پرده از برخی سختی ها و لحظه های دردناک خود برداشت. او به حاضران گفت که خود نیز در کودکی قربانی بدرفتاری جسمی بوده است. این بدرفتاری های از زمانی آغاز شد که مادرش از دو همسایه خود خواست در طول مدتی که او به سر کار می رفت از دختربچه اش نگهداری کنند.

هیلی این دوران را چنین به یاد می آورد: «هیچ وقت نمی خواستم بروم. اما او [مادر هیلی] نمی دانست مشکل چیست و حتی فکرش را هم نمی کرد». وی می گوید که اولین نشانه های هشدار دهنده زمانی خود را نشان داد که او یک روز با «کبودی های بسیار و مشکلاتی عدیده» به خانه بازگشت. آن همسایگان قبل از اینکه به پای میز عدالت کشانده شوند «وسایلشان را جمع کرده و از آنجا رفتند». هیلی می گوید که تا به امروز وی هر بار از کنار خانه ان زوج می گذرد احساس بدی به او دست می دهد. او در کتاب زندگینامه خود چنین گفته است: «سال ها بعد، وقتی که از کنار آن خانه سیار می گذشتم هنوز هم حس بدی در درون خود داشتم و حالت تهوع به من دست می داد».


برخی او را به داشتن رابطه بیش از همکاری با دونالد ترامپ متهم کرده اند

«نیکی هیلی»، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل

نیکی هیلی در طول سال های فعالیت سیاسی خود با اتهامات زیادی در مورد زندگی شخصی و خانوادگی اش مواجه شده است اما در ژانویه 2018، او با یکی از سخت ترین شایعات در دوران فعالیت سیاسی اش مواجه شد که پس از انتشار کتاب «آتش و خشم» (Fire and Fury) نوشته مایکل وولف رخ داد. وولف در مصاحبه ای برای تبلیغ این کتاب، بارها به تکرار سخنانی در مورد این که نیکی هیلی مدت زمان زیادی را به «وقت گذراندن خصوصی» در هواپیمای رییس جمهوری با دونالد ترامپ اختصاص می دهد پرداخت. او در کتاب خود چنین نوشته است: «او [هیلی] به کانون توجه خاص ترامپ تبدیل شده و برعکس».

اگر چه وولف هیچگاه به طور شفاف در مورد رابطه نامشروع بین هیلی و ترامپ اشاره نکرده اما بسیاری بر این باورند که او به طور ضمنی در برنامه «زمان واقعی با بیل ماهر» (Real Time with Bill Maher) به این روابط اشاره کرده است. وقتی که در این برنامه از وولف پرسیده شده که دونالد ترامپ با چه زنی رابطه دارد، پاسخ وولف چنین بود: «فقط لازم است که از بین خطوط کتاب به جواب برسید… به پاسخ خواهید رسید. اکنون که به شما گفتم وقتی که به پارگراف مذکور برسید به خود خواهید گفت، ایناهاش».

هیلی نیز در طی یک برنامه تلویزیونی این شایعات را محکوم کرده و گفته است: « حکومت زنان مطلقاً صحت ندارد. من متوجه شده ام که اگر چیزی که در ذهنتان است را به زبان بیاورید و قویاً پای آن بایستید و باورهای خود را در صحبت هایتان ادا کنید، درصد بسیار کمی از مردم از آن عصبانی خواهند شد. و روشی که آن ها برای مقابله در پیش می گیرند این است که سعی کنند شما را هدف قرار دهند- چه دروغ باشد چه نباشد- تا از شأن شما بکاهند».


هیلی طبق آیین مذهبی سیک ها بزرگ شده است

«نیکی هیلی»، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل

شاید برخی باور نکنند که نیکی هیلی تا سن 24 سالگی یک سیک بوده و پس از آن دین خود را به مسیحیت تغییر داده است. سیکیسیم یا سیخیسم یک دین هندی است و پنجمین دین پرطرفدار جهان به شمار می آید. با این وجود هیلی ارتباط خود با این دین را از دست نداده است. وقتی که هیلی با همسرش، مایکل هیلی، آشنا شد همراه او به کلیسا می رفت. او در این باره چنین گفته است:«من دینم [سیکیسم] را حس می کردم و این احساسات را در درون خود می دیدم اما نمی توانستم زبان آن را درک کنم».

وی ادعا می کند که رفتن او به کلیسا باعث شد که به وجود خداوند ایمان آورده و زبان دین جدیدش را درک نماید. نباید فکر کنید که هیلی به طور کامل با سیکیسم قطع ارتباط کرده است. نه تنها وی هرازگاهی در سنت های سیک ها شرکت می کند بلکه به سبک بزرگ شدنش توسط والدین خود افتخار نیز می کند. وی می گوید که پدر و مادرش «هر روز به ما یادآوری می کنند که ما چقدر خوشبخت هستیم که در این کشور زندگی می کنیم».


هیلی را به خاطر هندی تبار بودن از یک مسابقه زیبایی اخراج کردند

«نیکی هیلی»، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل

به عنوان یک زن هندی آمریکایی، هیلی در طول زندگی خود با نژاد پرستی روبرو شده است، حتی در دوران کودکی. وی در مصاحبه ای در سال 2011 در این باره گفت زمانی که او و خواهرش به ترتیب 4 و 8 سال سن داشتند از یک مسابقه زیبایی در شهر محل زندگی شان بیرون انداخته شدند زیرا داوران نمی دانستند با دو دختر هندی آمریکایی چکار کنند. در این مسابقات معمولاً یک دختر سفید پوست و یک دختر سیاهپوست به عنوان برگزیده انتخاب می شوند. ماجرا از این قرار بود که در میان پرده مسابقه تمامی دختران حاضر در رقابت به روی صحنه فرا خوانده شده و خواسته شد که دختران سفیدپوست در یک طرف و دختران سیاه پوست در طرف دیگر بایستند.

در نهایت تنها هیلی و خواهرش در وسط صحنه باقی ماندند. در نهایت داوران رأی به کنار گذاشته شدن این دو خواهر کرده و با دادن مداد رنگی و کتاب نقاشی این دو را بدرقه کردند. قبل از خارج شدن از صحنه، آن ها به هیلی اجازه دادند آهنگی که آماده کرده بود را اجرا کند. هیلی بار دیگر در سال 2004 با تعصبات نژادی روبرو شد زمانی که قصد داشت برای انتخاب شدن به عنوان نماینده کارولینای جنوبی در مجلس نمایندگان ایالات متحده با لری کوون جمهوری خواه رقابت کند. در طی این رقابت تلخ انتخاباتی، جزوه هایی چاپ شد که روی آن ها هیلی را یک زن هندی، بودایی و خانه دار توصیف می کردند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان