به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از روزنامه ایندیپندنت، با این حال محققان تاکید کردند که این سیستم تا حدودی نتیجه بخش است، بطوریکه میزان موفقیت آن در تشخیص اعداد از صفر تا 9 ، 90 درصد و میزان موفقیت آن در تشخیص تک هجاهای زبان ژاپنی 61 درصد بوده است.
اما در بیانیه ای در خصوص این تحقیق که توسط پژوهشگران دانشگاه فناوری 'تویوهاشی' در ژاپن منتشر شده، آمده است که براساس این مطالعه، در اینده نزدیک امکان ساخت یک دستگاه کارآمد برای خواندن افکار افراد و بازتاب آنها به دیگران میسر است.
آنها حتی این احتمال را مطرح کردند که تنها در عرض پنج سال بتوان دستگاهی برای خواندن افکار انسان ساخت که به راحتی توسط یک اپلیکیشن تلفن همراه اداره شود.
محققان دانشگاه تویوهاشی در این تحقیق جدید با استفاده از نوار مغزی (EEG)، امواج مغزی افراد را در حین صحبت کردن کنترل کردند.
سپس آنها با استفاده از 'فراگیری ماشینی' و مطابق با رویه ای که برای ساخت هوش مصنوعی استفاده می شود، امواج مغزی افراد را با هجاها و اعداد مطابقت دادند.
در بیانیه دانشگاه تویوهاشی آمده است که فناوری ابداع شده می تواند اعداد صفر تا 9 را با 90 درصد دقت و با استفاده از امواج مغزی و یا نوار مغزی که در حین شمارش اعداد گرفته می شود، تشخیص دهد.
همچنین این دستگاه در تشخیص 18 تک هجای ژاپنی به دقت 61 درصدی دست یافت که این عملکرد از عملکرد تحقیقات قبلی بهتر بود.
این گروه تحقیقاتی چارچوب پژوهشی متفاوتی ابداع کردند که می تواند در یک سری داده های کوچک به عملکرد بالایی دست یابد.
آنها اکنون برنامه دارند یک ' رابط مغز و کامپیوتر' ابداع کنند که بتواند لغاتی را که تنها تصور می شوند و ادا نمی شوند، شناسایی کند.
این فناوری احتمالا می تواند به افراد معلول که توانایی ارتباط کلامی خود را از دست داده اند، کمک کند که این توانایی را بار دیگر به دست آورند.
علمی**2038**
مترجم: درنا محمدیان* انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me