هوشنگ فلاحتیان روز چهارشنبه در آئین افتتاحیه بیست و دومین کنفرانس ملی شبکه های توزیع نیروی برق در تالار امیرکبیر دانشگاه سمنان با اشاره به اینکه امسال نیز ٤ هزار مگاوات نیروی برق به نیروی توزیعی شبکه های سراسری برق کشور افزوده می شود، گفت: بر این اساس، از ابتدای فعالیت دولت یازدهم تا پایان سال ٩٦، در مجموع حدود ١١ هزار و ٥٠٠ مگاوات به ظرفیت نیروگاه های برق در کشور ایران افزوده می شود.
وی افزود: در سال گذشته ٢٠ هزار میلیارد تومان در صنعت برق کشور سرمایهگذاری شد که بسیار چشمگیر بود و با وجود هدفگذاری افزایش تولید یک هزار و 800 مگاواتی به تولید برق، میزان افزایش تولید برق نیروگاه های کشور در سال گذشته به میزان 2 هزار مگاوات اضافه شد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی یاد آور شد: در سال ٩٤ در بخش توزیع تامین مالی ٢ هزار و ٥٠٠ میلیارد تومان هزینه شد که این مقدار در سال ٩٥ به سه هزار ٥٦٠ میلیارد تومان افزایش یافت و به طور کلی تزریق نقدینگی در بخش توزیع در سال ٩٥ کم نظیر بوده است.
فلاحتیان، یکی از اهداف وزارت نیرو را تمرکز بر افزایش بازدهی عنوان کرد و گفت: امسال اولین نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس اف با بازدهی بالا وارد شبکه می شود و در سال های نه چندان دور، بازدهی نیروگاه های کشور شرایط مطلوبی را در تراز جهانی پیدا خواهند کرد.
وی افزود: در سه سال و نیم گذشته در دولت تدبیر و امید، تلفات توزیع برق در کشور از ١٥ درصد به 10.7 درصد رسیده است و نزدیک به پنج درصد تلفات توزیع کاهش پیدا کرده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی ادامه داد: برق ثروت ملی است و باید از هدررفت آن پیشگیری کرد و با توجه به اقتصاد مقاومتی باید با کار جهادی در صنعت برق پیشرفت بیشتری داشت.
وی ادامه داد: به ازای هر مشترک در هر ٢٤ ساعت شبانه روز ٢.٧ دقیقه قطعی برق در ایران داریم و همواره به دنبال بهبود اوضاع بوده ایم به طوری که هدفگذاری شده است تا در ٤ سال آینده، حداقل این مقدار قطعی برق ٤٠ درصد کاهش پیدا کند.
فلاحتیان ادامه داد: اوج بار مصرف برق در سال 94 به میزان ٥٢ هزار ٧٠٠ مگاوات بود و برای سال ٩٦ برای سه حالت بالاتر از ٥٢ هزار مگاوات، ٥٥ هزار مگاوات و بالاتر از ٥٥ هزار مگاوات برنامهریزیهایی شده است.
وی با اشاره به اینکه انتظارات جامعه و مسوولان برای قطع نشدن برق به شدت افزایش یافته است که این موضوع به یک چالش تبدیل شده است، بر سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه انرژی تاکید کرد و گفت: شرکت های توزیع برق به بنگاه های اقتصادی تبدیل شوند و به دنبال شاخص های مطلوب تری برای عرضه باشند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی راهبردهای لازم در صنعت توزیع برق در بخش بهره برداری را مشخص کردن سهم تجهیز کلیه مشترکین پرمصرف به کنتور هوشمند، کاهش اوج بار مصرف برق و افزایش کنتور هوشمند در کشور عنوان کرد.
بیست و دومین کنفرانس ملی شبکه های توزیع نیروی برق 2 روزه است و با حضور مسوولان کشوری، استان سمنان، استادان دانشگاه و چهره های علمی و سرمایهگذاران بخش خصوصی در دانشگاه سمنان در حال برگزاری است و 77 مقاله برای ارایه به صورت سخنرانی و 73 مقاله برای ارایه به صورت پوستر در این ککنفرانس در نظر گرفته شده است.
نمایشگاهی در 55 غرفه در زمینه تجهیزات شبکه ای برق، طراحی شبکه های برقی، شبکه های هوشمند در توزیع برق، اتوماسیون شبکه برق و تولید انرژی تجدید پذیر برق با حضور شرکت های خصوصی، سرمایه گذار و دانش بنیان در بیست و دومین کنفرانس ملی شبکه های توزیع نیروی برق برپا شده است و تلفات شبکه های توزیع نیروی برق، نقش شبکه های هوشمند در توزیع، تولید پراکنده و انرژی های تجدیدپذیر و کیفیت شبکه های توزیع، بررسی شناسایی چالش های و راهکارهای حقوقی صنعت ، فناوری اطلاعات و جی. آی. اس در سامانه های توزیع، توانمند سازی نیروی انسانی، سلامت و ایمنی محورهای این کنفرانس است.
٩٤،٣ درصد انرژی الکتریکی کشور از سوخت فسیلی تامین می شود و استفاده از دیگر روش های پاک تولید انرژی با کمک از سرمایه گذاری بخش خصوصی، از رویکرهای مهم ایران اسلامی در حوزه انرژی برق است.
حدود 70 درصد از انرژی برق در استان سمنان صرف بخش تولید می شود که شامل 50 درصد در حوزه صنعت و 20 درصد در حوزه کشاورزی است و نرخ متوسط مصرف برق در این استان در بخش خانگی حدود 300 کیلو وات ساعت کمتر از میانگین کشوری است.
7341/6103 خبرنگار: خدیجه سلطانی پور ** انتشاردهنده: مصطفی دهقان
برای آگاهی از تازهترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ کانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه کنید.