فریتین (Ferritin) یک پروتئین است که آهن را ذخیره می کند و زمانی که بدن شما نیاز دارد، آن را آزاد می کند. فریتین معمولا در سلول های بدن شما زندگی می کند و در گردش کمی در بدن دارد. بدن شما به آهن در گلبول های قرمز خون متکی است تا اکسیژن را به تمام سلول های آن منتقل کند. بدون آهن کافی، گلبول های قرمز خون قادر به تامین اکسیژن کافی نیستند. با این حال، آهن زیاد نیز برای بدن مناسب نیست. هر دو سطح بالا و پایین آهن ممکن است یک مشکل اساسی جدی را نشان دهد. اگر پزشک مشکوک به کمبود آهن یا اضافه بار آهن شود، ممکن است آزمایش فریتین تجویز کند.
![فریتین خون](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/07/11002244.jpg)
هدف از آزمایش فریتین خون
بیشترین غلظت فریتین به طور معمول در سلول های کبدی و سیستم ایمنی بدن است. فریتین در سلول های بدن ذخیره می شود تا زمانی که گلبول قرمز بیشتری تولید شود. سپس بدن به سلول ها علامت خواهد داد تا فریتین را آزاد کنند. دانستن مقدار بیش از حد فریتین در خون یا مقدار کافی آن می تواند اطلاعات خوبی درباره سطح کلی آهن بدن را در اختیار پزشک قرار دهد. فریتین بیشتر در خون به معنی آهن بیشتر ذخیره شده در بدن است.
سطح پایین فریتین خون
سطح پایین فریتین خون می تواند علل مختلفی داشته باشد. اما علل شایعی که می توان نام برد شامل موارد زیر خواهد بود:
- خستگی ناخواسته
- سرگیجه
- سردرد مزمن
- ضعف غیر قابل توضیح
- وزوزکردن گوش
- درد پا
- تنگی نفس
سطح بالای فریتین خون
همچنین می توانید سطوح فریتین بسیار بالا داشته باشید که می تواند علائم ناخوشایندی نیز ایجاد کند. سطح فریتین همچنین می تواند به علت آسیب به اندام های شما، مانند کبد و طحال، افزایش یابد. این آزمایش همچنین می تواند برای نظارت بر سلامت عمومی بدن باشد.نشانه های فریتین بالا عبارتند از:
- دل درد
- ضربان قلب یا درد قفسه سینه
- ضعف غیر قابل توضیح
- درد مفصلی
- خستگی ناخواسته