به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، طالبان پیشنهاد مذاکرات صلح کابل را _که قرار بود در ماه ژانویه در عربستان برگزار شود_ رد کرد.
یکی از فرماندهان طالبان روز یکشنبه اعلام کرد که این گروه باید نخست به توافقی با آمریکا دست یابد. این گروه آمریکا را نیروی اصلی حاضر در صحنه افغانستان از سال 2001 میداند.
یکی از اعضای شورای فرماندهی طالبان به رویترز میگوید: "ما در ماه ژانویه با مقامات آمریکایی در عربستان دیدار کرده و مذاکرات ناتمام خود در ابوظبی را از سر میگیریم. ما برای همه طرفها روشن کردهایم که با دولت افغانستان مذاکره نمیکنیم. "
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان نیز تاکید کرد که ریاست این گروه با دولت افغانستان مذاکره نمیکند.
اقدامات دیپلماتیک در راستای حل و فصل درگیریها در افغانستان پس از دیدار نمایندگان طالبان با زلمای خلیلزاد، نماینده آمریکا در سال 2018 تشدید شده است. نمایندگان دو طرف دستکم سه بار برای بررسی خروج نیروهای بینالمللی و اعلام آتشبس در سال 2019 دیدار کردهاند.
اما آمریکا همچنان تاکید دارد که هرگونه توافقی باید با نظارت افغانستانیها صورت بگیرد.
براساس اطلاعاتی که کمیته حل اختلافات تحت نظارت ناتو در ماه نوامبر (آبان) منتشر کرد، دولت اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان بر بیش از 65 درصد از جمعیت کشور کنترل یا نفوذ دارد، اما تنها 55.5 درصد از 407 ناحیه افغانستان -کمتر از هر زمان دیگری از سال 2001 - را تحت کنترل دارد.
طالبان ادعا میکند 70 درصد از کشور در کنترل آنها است.
یک مشاور نزدیک به دولت افغانستان گفت: "دولت در تلاش است تا خط ارتباطی مستقیم دیپلماتیکی با طالبان برقرار کند."
وی در ادامه گفت: "مذاکرات باید به ریاست افغانستانیها و متعلق به افغانستان باشد. مهم است که طالبان این واقعیت را درک کند. "
پس از اعلام دولت آمریکا مبنی بر ترک سوریه، گزارشهایی از خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان نیز منتشر شده است.