به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از بی بی سی، براساس ماده 71 قانون مدنی افغانستان، حداقل سن ازدواج برای دختران در افغانستان 16 سال و برای پسران 18 سال تعیین شده است.
هدف از برنامه ملی کاری بالا بردن سطح آگاهی مردم و همچنین توانمند سازی دختران جوان اعلام شدهاست.
رولا غنی، بانوی اول افغانستان، ازدواج کودکان را پدیدهای غم انگیز خوانده است.
خانم غنی که در مراسم "برنامه ملی کاری برای محو ازدواج زود هنگام" در کابل صحبت میکرد، افزود که ازدواج در کودکی نه تنها دوران شیرین کودکی را از یک دختر میگیرد بلکه آنان را از آموزش ، کار و داشتن درآمد محروم ساخته و زندگیشان را با خطر روبرو میکند.
او گفت کودکان در این مرحله توان بارداری را ندارد و میزان مرگ و میر درمیان این گروه از زنان زیاد است.
براساس اعلام سازمان ملل دختران 10 تا 14 ساله پنج بار بیشتر از زنان 20 تا 24 ساله در معرض خطر مرگ ناشی از بارداری و وضع حمل قرار دارند.
با توجه به اینکه حکومت فقر را عامل اصلی ازدواجهای زود هنگام تشخیص داده، در برنامه ملی کاری بر آموزشهای فنی دختران تاکید شده تا آنان قادر به تامین هزینههای زندگی خود شوند و سربار خانوادهها نباشند.
جنگ و ناامنی عامل دیگر ازدواجهای زود هنگام خوانده شده است. به گفته کارشناسان، بسیاری از خانوادهها به این عقیدهاند که نگهداری از دختران در شرایط ناامن و پر خطر مثل وضعیت افغانستان کاری دشوار است.
قبلا سازمان ملل از دولت افغانستان خواسته بود برای جلوگیری از ازدواجهای زیر سن قانونی دختران اقدامهای عملی انجام دهد.
بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی این سازمان، در حال حاضر بیش از 46 درصد از دختران افغان قبل از سن 18 سالگی و بیشتر از 15 درصد پیش از سن 15 سالگی ازدواج میکنند.