به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، ناصر عتباتی در دوره آموزشی ضابطین دادگستری محیط بانان استان اردبیل تصریح کرد: نباید اشتغالزایی یا رونق تولید به قیمت تخریب منابع طبیعی و محیط زیست تمام شود و در کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری نیز در تمامی طرحها بر ضرورت جدی انگاشتن پیوستهای زیست محیطی تاکید میشود.
دادستان عمومی و انقلاب استان اردبیل یادآور شد: حساسیتها در قبال محیط زیست باید بیش از پیش افزایش یابد تا از این میراث گرانبها که به عنوان امانتدار نسلهای بعدی هستیم به بهترین شکل ممکن حفاظت گردد.
پروژههای بدون پیوست زیست محیطی اجرایی نمیشوند
عتباتی اضافه کرد: یکی از مهمترین تهدیدهای زیست محیطی که باعث تخریب اراضی طبیعی در قالب اجرای پروژههای مختلف میشود، اجرایی کردن طرحها بدون مطالعه و پیوستهای زیست محیطی بوده و دولتها نباید حامی چنین طرحهایی باشند.
وی بر ضرورت افزایش هوشیاری و آگاهی نیروی انسانی فعال در این قبیل بخشها تاکید کرد و ادامه داد: فعالان زیست محیطی و محیط بانان امانتداران میراث طبیعی هستند که با تلاش خود هجمه و تعرضهای انجام پذیرفته به محیط زیست منطقه را دفع میکنند.
حساسیت محیطبانان افزایش یابد
عتباتی از حساسیت محیط بانان در تبعیت از قوانین قدردانی کرد و ادامه داد: در برخی از مناطق شاهد کمرنگ شدن چنین حساسیتهایی میشویم که زمینهساز قتل عام گونههای مختلف جانوری و پرندگان بیزبانی که میهمانان منطقه هستند میشود.
به گفته وی مماشات در خصوص افرادی که قوانین زیست محیطی و شکار ممنوع را رعایت نمیکنند، جایز نبوده و طبق قوانین باید با چنین افرادی شدیدترین نوع برخوردها انجام پذیرد.
دادستان عمومی و انقلاب استان اردبیل ادامه داد: در فرهنگ و دین ما حمایت از حقوق حیوانات و محیط زیست به عنوان ضرورت تلقی شده و باید با فرهنگسازی مناسب در حفاظت از گونههای مختلف جانوری و گیاهی اقدام شود.
دستگاه قضایی حامی فعالان زیست محیطی است
عتباتی یادآور شد: اجازه نخواهیم داد تا کسانی که با شکار، صید، تخریب و آلودگی غیر مجاز هوا و خاک درصدد ضربه زدن به محیط زیست منطقه هستند به جسارت و قانونشکنیهای خود ادامه دهند.
وی بر حمایت همه جانبه دستگاه قضا از محیطبانان تاکید کرد و افزود: قانون این اجازه را به دستگاه قضایی کشور داده تا در صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست به عنوان مدعیالعموم وارد شده و در احقاق حقوق مردم قوانین را اجرایی نماید.
دادستان عمومی و انقلاب استان اردبیل تصریح کرد: با شناسایی شکارچیان باید جلسات مختلف توجیهی با این گروه برگزار شده و ظلمهایی که با شکار غیرمجاز در حق طبیعت انجام میشود تبیین گردد.
مدارس بهترین مکان برای فرهنگسازی هستند
عتباتی تاکید کرد: آموزش در سنین پایه بهترین مقطع برای نهادینه کردن فرهنگهای مورد تاکید جامعه بوده و باید زمینه بهرهگیری و تعامل هر چه مناسب با مراکز آموزشی استان فراهم شود.
وی ادامه داد: چنانچه برای آموزش در مدارس سرمایهگذاری شود، تاثیرپذیری بسیار بالایی را در نهادینه شدن فرهنگ صیانت از محیط زیست و پیشگیری از آسیبهای رایج شاهد خواهیم شد.
دادستان عمومی و انقلاب استان اردبیل تصریح کرد: جا افتادن طرحهایی همچون همیاران طبیعت و محیط زیست میتواند در فراگیرسازی جامعه در توجه به حقوق محیط زیست مفید واقع گردد.
عتباتی توضیح داد: ماده 66 قانون آیین دادرسی کیفری جهش فوقالعادهای را در حمایت از برنامههای اجرایی دستگاهها از جمله محیط زیست تبیین کرده و در آن برای پیگیری اهداف سازمانی و اجتماعی به سازمانهای مردم نهاد بهای ویژهای قائل شده است.
برنامههای قوی حفاظتی در محیط زیست برنامهریزی شود
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اردبیل بر ضرورت تدوین برنامههای قوی حفاظتی در استان تاکید کرد و یادآور شد: با وجود اینکه استان اردبیل شهر صنعتی نیست، اما باید قوانین به صورت کامل رعایت شده و کارخانهها و واحدهای فعال استانداردهای موجود را به صورت کامل رعایت کنند.
به گفته وی ذهنیتها در موضوع حفاظت از محیط زیست اغلب به حفاظت از گونههای جانوری و گیاهی خلاصه میشود در شرایطی که توجه به حفظ سلامتی آب، خاک و هوا نیز از محورهای فعالیت این مجموعه است.
عتباتی یادآور شد: تبیین اهمیت موضوع حفاظت از محیط زیست باید به شکل عملیاتی انجام پذیرفته و تمامی مردم نسبت به صیانت از این میراث گرانبها احساس مسئولیت اجتماعی داشته باشند.