به گزارش ایسنا، سیدحسن موسوی چلک شب گذشته در همایش «مددکاری اجتماعی و مدارای اجتماعی» که در تالار کوثر بیدخت شهرستان گناباد برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: هرگونه سوء استفاده از فقرا برای منافع سیاسی هم ظلم به آن فقیر و هم ظلم به حوزه اجتماعی است و ما نگران این مسئله هستیم.
وی با اشاره به اینکه مهمترین و اساسیترین بخش منشور شهروندی بر مدارا استوار است، ادامه داد: ممکن است کسی از نظر قومیت و ویژگیهای دیگر مثل من و شما نباشد اما ما نسبت به یکدیگر حقوق متقابل داریم و این موضوع باید به رسمیت شناخته و در جامعه نهادینه شود.
وی افزود: مدارای اجتماعی را با بخشنامه و زور نمیتوان محقق کرد، چراکه ما سالها با اعتیاد به شکل انتظامی و امنیتی برخورد کردیم و حتی مجازات اعدام هم برای قاچاقچیان اجرا شد اما با این وجود اکنون شاهد کاهش سن اعتیاد، ورود زنان به حوزه اعتیاد و رفتن به سمت اعتیاد مواد شیمیایی خطرناک هستیم.
موسوی چلک با بیان اینکه باید در جامعه مدارا کردن از کودکی آموزش داده شود، تصریح کرد: همه مردم حقوق کسانی را که قبول هم ندارند و حتی از نظر قومیت و ویژگیها مشترک نباشند، به رسمیت بشناسند.
وی در خصوص دلیل انتخاب نام «مددکار اجتماعی مدارای اجتماعی» برای سال 96 گفت: سالانه در ایران 17هزار نفر بر اساس تصادفات رانندگی فوت میکنند که درصدی زیادی از این تصادفات به دلیل خطای انسانی صورت میگیرد و در این میان سبقت و سرعت غیر مجاز بیشترین خطاهای انسانی را شامل میشود که علت اساسی این خطاها، عدم مدارا و ضعیف شدن استانه تحمل است.
مشاور رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: همچنین وجود 15 میلیون پرونده قضایی در ایران نشان دهنده این است که جامعه در مدارای اجتماعی به عنوان یک فضیلت اجتماعی موفق نبوده است؛ همچنین افزایش آمار طلاق، سالمند آزاری، خشونت و بسیاری از آسیبهای اجتماعی نیز نشان از عدم موفقیت در مدارای اجتماعی دارد.
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران راز موفقیت اقتصاد مقاومتی را سرمایه اجتماعی عنوان کرد و افزود: تقویت سرمایههای اجتماعی باعث شکل دادن به اقتصاد مقاومتی میشود و اگر به این بخش بیتوجهی صورت گیرد، تحقق اقتصاد مقاومتی با مشکل روبرو است.
وی با بیان اینکه ضعف اجتماعی یکی از تهدیدهای جدی کشور است، خاطرنشان کرد: با تفکر انتظامی و امنیتی نمی توان حوزه اجتماعی را مدیریت کرد و تا زمانی که ما نسبت به مسایل امنیتی رویکرد انتظامی داشته باشیم، مشکل برطرف نمیشود بنابراین باید برای تقویت امنیت، قابلیتهای اجتماعی را افزایش داد.
موسوی چلک برگزاری کنفرانس های مددکاری اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی گناباد را مهم و ارزشمند دانست و گفت: من در اولین کنفرانسهای مددکاری ایران در سال 87 در گناباد عنوان کردم نام این شهرستان در تاریخ مددکاری اجتماعی ایران ماندگار خواهد شد؛ آن روز شاید کسانی به این جمله نقد داشتند اما امروز وقتی نتایج 3 کنفرانس برگزار شده در گناباد مورد توجه حوزههای مددکاری قرار میگیرد، آن جمله معنای روشنتری پیدا میکند.
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران تأکید کرد: امروز بیش از 90درصد بخش اجتماعی برنامه ششم توسعه کشور، پژوهشهای سومین کنفرانس مددکاری ایران در گناباد است.