بنابر یافتههای کمیسیون، مشکل تامین منابع مالی باعث شده تا خانوادهها به سوی غذاهای ارزانقیمت پرکالری سوق داده شوند که همین مطلب، بروز سوءتغذیه و اضافهوزن را سبب شده است.
این گزارش 56 صفحهای توسط کمیسیونی مرکب از نمایندگان حزب محافظهکار حاکم و حزب مخالف کارگر تهیه شده است و به دولت پیشنهاد میکند برای رفع مشکل، تاسیس وزارتخانهای مجزا برای حل معضل گرسنگی را تدارک ببیند.
به گزارش یورونیوز، مری کرگ، دبیر کمیسیون بازرسی شرایط زیستی مجلس در این باره گفت: دولت به جای جستجوی دلایل فقر در خارج از مرزها، باید در سال جدید بر اقدام فوری در خصوص حل مشکل گرسنگی و سوءتغذیه تمرکز کند.
به گفته وی، هزینه گران زندگی، رکود میزان دستمزدها و نظام جدید خدمات درمانی سبب شده است تا مردم با گرسنگی مواجه شوند.
یک تحقیق مشابه صورت گرفته از سوی سازمان ملل در سال گذشته نیز نشان میداد از هر سه کودک در بریتانیا یک کودک در شرایط فقر بزرگ میشود.
نگرانیها در خصوص وضعیت فقر در بریتانیا در شرایطی ابراز میشود که برآوردهای بانک مرکزی این کشور نشان میدهد با خروج احتمالی از اتحادیه اروپا اقتصاد بریتانیا تا 8 درصد کوچکتر خواهد شد.
دانشآموزان گرسنه در سطل آشغال دنبال غذا میگردند
همچنین بنابر گزارش شبکه خبری بیبیسی در همین رابطه مدیر یک مدرسه در مورکم در لانکاشر واقع در شمال غربی انگلیس میگوید که دانشآموزان مدرسه او به حدی گرسنه هستند که پس از ورود به مدرسه در سطل آشغالها دنبال غذا میگردند.
شیوون کالینگوود، مدیر این مدرسه میگوید: از هر 10 دانشآموز این مدرسه، یکی از آنها از خانوادهای است که نیازهای غذایی خود را از بانک غذایی (جایی که به نیازمندان کمک میکند) تامین میکند.
یونیسف (صندوق کودکان ملل متحد) در سال 2017 میلادی در گزارشی گفته بود که 19 درصد کودکان زیر 15 سال بریتانیا در خانوادههایی زندگی میکنند که با مشکل تامین غذا مواجه هستند.
شیوون کالینگوود گفته است در حال حاضر در مدرسه او 35 دانشآموز وجود دارند که خانوادههایشان از بانک غذایی استفاده میکنند. او میگوید احتمالا تعداد چنین خانوادههایی بیشتر است و آمار موجود تنها در باره خانوادههایی است که مدرسه از آن با خبر است.
کالینگوود میگوید: وقتی کودکان از غذا محروم میشوند، روی رفتار آنها اثر میگذارد و فقط درباره غذا فکر میکنند و ما کودکانی داریم که هستههای میوهها را از سطل آشغالها بر میدارند.
او تاکید کرد: ما بچههایی داریم که چیزی برای خوردن ندارند و بچههایی هستند که تنها فکر و ذکرشان غذا است.
مدیر این مدرسه گفته است از این که پدر و مادر این بچهها وقتی به مدرسه میروند و با گفتن این که چیزی برای تامین غذای بچههایشان ندارند به گریه میافتند، دچار اندوه میشود.
او میگوید خانوادههایی هستند که مرتب به همدیگر مواد غذایی قرض میدهند و این مشکلی است که رو به افزایش است.
این در حالی است که یک سخنگوی وزارت کار و تامین اجتماعی این کشور میگوید از سال 2010 به این سو یک میلیون نفر از جمله 300 هزار کودک از فقر مطلق خارج شدهاند.