خبرگزاری مهر: محمدجواد حشمتی در خصوص ورود دادستانی کل کشور به موضوع تضییع حقوق مردم در رابطه با مشکلات مربوط به ثبت سفارشات، توزیع و قیمت گذاری خودرو، گفت: برخی شرکتها تعهدی ایجاد میکنند و از مردم پول میگیرند، اما به درستی به تعهد خود عمل نمیکنند، وقتی قرار نیست تحویل بدهند چرا تعهد میکنند. ابتدا 2هزار ثبت نام میکنند و بعد 900 خودرو تحویل میدهند.
وی با بیان اینکه این موارد مصداق تضییع حقوق مردم است، گفت: این مسائل نیاز به پیگیری دارد و باید به آنها ورود کنیم.
ورود ویژه دادستانی کل کشور به موضوع خودرو
معاون دادستان کل کشور در پاسخ به این سوال که تخلفات محرز شده به کجا ارسال میشود و آیا موردی بوده که از سمت شما ارسال شده باشد؟ گفت: تمامی شکایتها به دادگستری ارسال و در دادگاهها پیگیری میشود. تشکیل پرونده در این رابطه شده است، شاکیان زیادی هم مطرح هستند. پروندههای خودرو با این موضوع در حال رسیدگی هستند.
حشمتی با بیان اینکه، موضوع گرانفروشی مشمول تخلفات است، اظهارداشت: در رابطه با خودرو باید کار کارشناسی دقیقی انجام شود، متاسفانه قرارداد با مردم منعقد میشود، اما اجرا نمیشود و این تضییع حقوق مردم است. برخی کالا و خودرویی را متعهد میشوند و پول آن را از مردم میگیرند، اما در نهایت چیز دیگری تحویل میدهند که ما به این موضوع هم در راستای احیای حقوق عامه ورود میکنیم.
معاون دادستان کل کشور با بیان اینکه در رابطه با موضوع واردات خودرو هم تخلفات زیادی مطرح شده است، گفت: در راستای احیای حقوق عامه، در رابطه با موضوعات مرتبط با خودرو به طور خاص ورود میکنیم.
قیمت گذاری خودرو انجام نمیشود/ وقتی با سونامی مواجه میشوند، ورود میکنند
وی در خصوص قیمت گذاری خودروها گفت: مشکل ما این است که قیمت گذاری نمیکنند. پیشتر در شورای رقابت این قیمت گذاری مطرح بود که از آنها گرفته شد. علاوه بر این ما ستاد تنظیم بازار را هم برای کنترل اوضاع داریم. به طور کلی طبق قانون، تکلیفها مشخص است، ولی وقتی با یک سونامی مواجه میشوند، ورود کرده و با عجله کاری را انجام میدهند. تمامی این مسائل نیاز به کار کارشناسی دقیقتر دارد و باید همه ابعاد آن بررسی شود.
حشمتی با بیان اینکه تمامی مسئولان مرتبط با حوزه خودرو باید به وظیفهای که قانون برای آنها تعیین کرده است، عمل کنند، گفت: به طور خاص موضوع خودرو را در معاونت حقوق عامه دادستانی کل کشور پیگیری میکنیم.
چارتر تخلف نیست/ حذف کامل چارتر در برخی مسیرها
معاون دادستان کل کشور در پاسخ به این سوال که ورود دادستانی کل کشور به موضوع چارترها به کجا رسید؟ گفت: چارترها حذف شده است، اما این حذف به طور کامل اتفاق نیفتاده است و در مسیرهای خاصی دیگر هیچ چارتری انجام نمیشود.
وی با بیان اینکه خود موضوع چارتر مشکلی ندارد و غیرقانونی نیست، گفت: در دنیا هم چارتر موضوعیت داشته و وجود دارد. در خیلی از مواقع هم مناسب است و قیمتها را پایین میآورد.
حشمتی با انتقاد از اینکه به بهانه چارتر تخلفاتی انجام میشود، گفت: متاسفانه به بهانه چارتر تخلفاتی انجام میشود که ما به آنها ورود کرده و تا بخشی از مشکلات حل شده است.
اعتراض طرفین در پرونده سقوط آسمان
وی در پاسخ به این سوال که تقریبا پرونده سقوط هواپیمای تهران- یاسوج متعلق به شرکت هواپیمایی آسمان در آستانه یک ساله شدن است، این پرونده به کجا رسید؟، گفت: پرونده از اصفهان به تهران آمد. این پرونده به انتها رسیده بود، اما به تهران منتقل شد و به همین دلیل، تغییراتی را پشت سر گذاشت و فرایند رسیدگی به آن طولانی شد.
حشمتی افزود: با توجه به جابه جایی پرونده، قاضی پرونده هم تغییر کرد و تحقیقات و ارجاع به کارشناسی هم مجدد انجام شد.
معاون دادستان کل کشور با بیان اینکه همه طرفین در این پرونده، به نظر کارشناسی اعتراض کردند، گفت: با توجه به این اعتراض قاضی باید به این موضوع توجه کند.
وی با بیان اینکه این پرونده اکنون در هیات کارشناسی است، گفت: احتمالا تا آخر سال نظر کارشناسی در این پرونده ارسال میشود.