امیر سرتیپ «احمدرضا پوردستان» به تازگی در یک نشست خبری اظهار داشت که مرکز مطالعات راهبردی ارتش به عنوان یک دیدبان به صورت دائمی تهدیدات کنونی و آینده را رصد می کند. پوردستان باور دارد که در آینده رباتهای مسلح در ارتش ایران به خدمت گرفته خواهند شد و میتوانند در ارتش کارکرد مثبتی داشته باشند.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران توضیح داده که یکی از حوزههایی که این مرکز درباره آن مطالعه میکند استفاده از همین رباتهاست:
«تحقیقات صنعتی در این باره انجام شده و تاکنون ارتباط نزدیکی با آن پیدا کردهایم.فعالیت های نرم افزاری و مطالعاتی در این زمینه را مرکز مطالعات راهبردی انجام می دهد و کارهای تکنیکی و فنی را سازمان جهاد خودکفایی ارتش دنبال می کند.»
فرماندهان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران تابستان سال 1394 اعلام کرده بودند: در حوزه رباتیک تاکنون پروژه های مین یابی، مین روبی و دیده بانی کلید خورده و توفیقات خوبی در این زمینه به دست آمده است.
بر اساس اطلاعاتی که در آن زمان اعلام شد، «اتوماسیون ربات پدافندی با دخالت سامانه های رباتیک راکت های ضدهوایی را با فاصله ای تا شعاع 500 متر از خدمه پرتاب می کنند، که این سامانه پدافندی مراحل آزمایشی را طی کرده و تمرین های موفقیت آمیز را پشت سر گذاشته است.» در همان سال هم در رژه روز ارتش بود که ربات مسلح نذیر (ربات مسلح چهار در چهار) رونمایی شد و در کنار دیگر ادوات جنگی رژه رفتند.
این ربات قابلیت حمل دو موشک و 600 کیلو محموله را دارد. ربات نیروی زمینی قابلیت انجام ماموریت براساس برنامه ریزی و کنترل لحظه را داراست. این ربات همچنین قابلیت انجام ماموریت های شناسایی و رزمی و قابلیت نصب یک سلاح اجتماعی متوسط (تیربار 7.62 میلیمتری یا دو موشک پدافند هوایی یا دو موشک ضد زره) را دارد. شعاع عملیاتی این ربات بدون سرنشین در فاز اول 2 کیلومتر است.