ماهان شبکه ایرانیان

نقد حاشیه نشست‌های خبری؛

وزیر نیرو از سد خرمرود استان همدان بازدید کرد

وزیر نیرو از سد خرمرود استان همدان بازدید کرد
به گزارش ایرنا، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان روز سه شنبه در حاشیه این بازدید گفت: ساخت سد مخزنی خرمرود در شهرستان تویسرکان با 20 درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا است.
منصور ستوده افزود: این سد بر روی رودخانه خرمرود با آورد سالیانه 6 میلیون و 500 هزار متر مکعب در حال ساخت است.
وی عنوان کرد: این سد برای نخستین بار با سرمایه گذاری بخش خصوصی داخلی ساخته می شود و با یک هزار و 750 میلیارد ریال تا پایان سال 99 بهره برداری می شود.
ستوده با اشاره به اینکه عملیات ساخت این سد از خرداد سال 1396 آغاز شده است اظهار داشت: اعتبار اولیه ساخت این سد یک هزار و 380 میلیارد ریال است که طبق ماده 56 در وزارت نیرو، سرمایه گذاری طرح را پیمانکار انجام می‌دهد و بعد از 6 ماه از تکمیل ساخت، دولت در مدت سه سال هزینه و سود سرمایه گذاری را به پیمانکار می پردازد.
وی افزود: حجم مخزن این سد هشت میلیون و 300 هزار متر مکعب است که هشت میلیون و 100 هزار متر مکعب آن مفید است و علاوه بر تامین آب شرب 48 روستا، در بخش کشاورزی و صنعت بسیار کارآمد محسوب می شود.
وی ادامه داد: این سد 9 میلیون و 600 هزار متر مکعب آب قابل تنظیم در سال تامین می کند که 2 میلیون و 800 هزار متر مکعب آن در بخش شرب و صنعت، پنج میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی و یک میلیون و 40 هزار متر مکعب به بخش محیط زیست اختصاص می یابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان با بیان اینکه این سد از نوع خاکی همگن با هسته رسی است عنوان کرد: نزدیک به 2 میلیون و 500 هزار متر مکعب برای بدنه این سد خاکریزی می شود.
ستوده ادامه داد: 100 دستگاه ماشین آلات سنگین و 250تن نیروی انسانی در حال ساخت این سد هستند.
وی با اشاره به اینکه این سد 700 متر طول تاج دارد ادامه داد: ارتفاع این سد از پی 54 متر و ارتفاع از کف آن 46 متر است.
ستوده با اشاره به اینکه نوع سر ریز سد آزاد با دهانه اوجی شکل و 196 متر مکعب بر ثانیه ظرفیت سرریز دارد، افزود: عرض از کف سد این سد 257 متر و عرض تاج آن 9 متر است.
وی تاکید کرد: با بهره برداری از سد خرمرود علاوه بر ماندگاری جمعیت فعلی، شاهد مهاجرت معکوس به این منطقه خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: سد مخزنی خرم رود 120 هکتار وسعت دارد که سطح دریاچه آن 63 هکتار است.
وی ادامه داد: طول سر ریز آن 20 متر و ظرفیت سیستم انحراف تونل بتنی سد 68 متر مکعب بر ثانیه است.
ستوده ابراز امیدواری کرد: عملیات ساخت این سد تا اسفند سال 1399 به پایان برسد.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی نیز در این بازدید گفت: این سد کاربرد فراوانی دارد و علاوه به تامین آب شرب روستاهای اطراف، یک مسیر گردشگری نیز محسوب می شود.
محمد مهدی مفتح افزود: عملیات ساخت این سد پنج درصد از برنامه زمان بندی جلوتر است.
سد خرم رود در 54 کیلومتری جنوب غربی شهر همدان و در منطقه خرمرود بین دو روستای سیستانه و اشتران شهرستان تویسرکان ساخته می شود.
سدهای آبشینه، اکباتان، سرابی تویسرکان، شنجور رزن، شیرین سو، کلان ملایر و گرین نهاوند از سدهای مهم استان همدان به حساب می آیند.
9904**2090
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان