ماهان شبکه ایرانیان

جزییات بودجه ٩٨ شهرداری/ استارت دو تحقیق و تفحص از شهرداری

رییس کمیته بودجه شورای شهر تهران لایحه بودجه٩٨ شهرداری تهران را تشریح کرد.

جزییات بودجه ٩٨ شهرداری/ استارت دو تحقیق و تفحص از شهرداری

به گزارش ایسنا، مجید فراهانی امروز در یک نشست خبری که به منظور تشریح جزئیات لایحه بودجه 98 شهرداری تهران برگزار شد، در مورد بندها و تبصره‌های لایحه پیشنهادی شهرداری برای سال٩٨،  با بیان اینکه بودجه شهرداری در سال آینده نسبت به سال ٩٧، ٨درصد رشد داشته است گفت: کاهش١٣ درصدی بودجه شهرداری در حوزه فر هنگی و اجتماعی را برای سال آینده شاهد هستیم، به گونه‌ای که بودجه پیشنهادی ٩٧٩٢ میلیارد تومان پیشنهاد شده است.

وی با اشاره به کاهش یک درصدی بودجه معاونت حمل و نقل و عمران در لایحه بودجه ٩٨شهرداری گفت: بودجه حمل و نقل 5٧٣٧ میلیارد تومان پیش بینی شده است.

فراهانی با بیان اینکه بودجه خدمات شهری و نگهداشت شهر حدود4 درصد رشد داشته و این در حالی است که برای اولین بار بود که ایمنی و مدیریت بحران شهر تهران، ٢٢/٨ درصد رشد داشته است ادامه داد: در حوزه شهرسازی نیز شاهد رشد ٧ درصدی بودجه برای سال آینده هستیم به گونه‌ای که بودجه این معاونت6٠5٠ میلیارد تومان خواهد بود.

وی با بیان اینکه بررسی تبصره‌های بودجه در کمیسیون تلفیق از امروز آغاز شده است گفت: براساس برنامه تا١6 اسفندماه امسال بودجه بررسی و تصویب می‌شود.

فراهانی با بیان اینکه هفته گذشته استارت دو تحقیق و تفحص در شورا زده شد افزود: تحقیق و تفحص از جزییات بدهی‌های شهرداری تهران  و واگذاری املاک و تخلفات بودجه‌ای با امضای اعضا آغاز شده است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد  ابهام در تخلفات احتمالی بانک شهر و شرکت جهان گفت: در این تحقیق و تفحص به این مسایل توجه شده و گزارش را در اختیار مردم قرار خواهیم داد.

فراهانی در ادامه نشست خبری با انتقاد از تاخیر دو هفته‌ای ارائه لایحه شهرداری به شورا گفت: با وجود آنکه شاهد تاخیر در ارائه لایحه بودجه بودیم اما بلافاصله بررسی تبصره‌ها، منابع و درآمدها، بررسی هزینه و ردیف‌ها و بررسی بودجه شرکت‌ها و سازمان‌ها در کمیته‌ها و کمیسیون‌های مربوطه بررسی شد.

وی با بیان اینکه بودجه در پنج مرحله بررسی می‌شود و شهرداری می‌تواند نظرات خود را در این مراحل اعلام کند، گفت: در ابتدا بودجه در کمیته‌ها و بعد در کمیسیون برنامه و بودجه، کمیسیون تلفیق و در آخر در صحن شورای شهر بررسی می‌شود.

به گفته فراهانی، لایحه بودجه 98 شهرداری تهران با 8 درصد رشد 18 هزار و 900 میلیارد تومان است که برای اولین بار بودجه شرکت‌ها و سازمان‌ها نیز به صورت جزئی در شورا بررسی می‌شود.

رییس کمیته بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه خوشبختانه گام اول بررسی لایحه بودجه 98 شهرداری به اتمام رسیده و تبصره‌ها در کمیسیون‌ها بررسی شده‌اند و صبح امروز اولین جلسه کمیسیون تلفیق برگزار شد، گفت: در 9 ماهه سال 97 شاهد تحقق حدود 56 درصد بودجه سال جاری بودیم و با توجه به پیش بینی‌های انجام شده به نظر می‌رسد، حداقل شاهد کسری بودجه 1000 میلیاردی و حداکثر 4000 میلیارد تومانی در بودجه 97 شهرداری باشیم.

وی با بیان اینکه سال آینده سال سختی برای شهرداری خواهد بود و با این حال شاهدیم که به جای آنکه بودجه انقباضی بسته شود، انبساطی بوده است، گفت: به نظر می‌رسد باید در ارقام بودجه تجدیدنظر کنیم.

رییس کمیته بودجه شورای شهر تهران در تشریح ردیف‌های بودجه گفت: در بودجه 98 شهرداری رشد 15 درصدی را در حوزه درآمد پیش بینی کرده است و شهرداری در حوزه واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای رشد 10 درصد را اعلام کرده است.

وی با بیان اینکه یکی از نکات مثبت بودجه 98 کاهش 23.5 درصدی وابستگی شهرداری به وام است گفت: با این تصمیم شاهد کاهش جدی در استقراض خواهیم بود.

وی با بیان اینکه رشد 8 درصدی را در اعتبارات هزینه‌ای اعم از حقوق، دستمزد، برنامه جاری و ... شاهد هستیم، گفت: در مورد اعتبارات عمرانی و نگهداشت شهر رشد 3.27 درصد را شاهد هستیم.

فراهانی با بیان اینکه در مورد اعتبارات پرداخت بدهی و ایفای تعهدات مالی شهرداری برای سال 98 شاهد افزایش 23 درصدی اعتبارات هستیم، گفت: این نشان می‌دهد که پرداخت دیون با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد.

وی در مورد منابع و مصارف سازمان‌ها و شرکت‌ها نیز با بیان اینکه رشد 11 درصدی را شاهد هستیم، گفت: برای اولین بار  بودجه شرکت‌ها و سازمان‌ها در شورا بررسی شده است.

فرهانی در مورد بودجه معاونت‌ها نیز با بیان اینکه بودجه معاونت فرهنگی و اجتماعی حدود 13 درصد کاهش یافته است، گفت: بودجه معاونت حمل و نقل و عمران نیز یک درصد کاهش داشته است.

وی در مورد نقاط ضعف لایحه بودجه 98 نیز با بیان اینکه متاسفانه برخی مواد قانونی رعایت نشده است، گفت: بر اساس ماده 68 قانون شهرداری‌ها حداقل 40 درصد بودجه باید برای تملک دارایی سرمایه‌ای، عمران و حمل و نقل پرداخت شود که این درصد در بودجه 98، 37 درصد است که به نظر می‌رسد در اصلاحیه‌های شورای شهر باید به این مهم توجه شود.

وی با بیان اینکه در مصوبه ابلاغ سیاست‌های اجرایی و الزامات بودجه 98، بارها تاکید کردیم که باید جدول بهای خدمات شهرداری در قالب تبصره‌ها همراه با بودجه بیاید اما نیامده، گفت: در این زمینه به شهردار تذکر دادیم و امیدواریم طی هفته آینده این مهم به شورای شهر برسد.

رییس کمیته بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه متاسفانه بودجه 98 ادامه بودجه 97 است، گفت: شهرداری می‌بایست پیشنهادی برای تغییر نظام درآمدی می‌داد تا از این نظام سنتی شهرفروشی عبور کنیم اما متاسفانه تحول جدی در این زمینه نمی‌بینیم.

فراهانی با بیان اینکه جهت گیری بودجه می‌بایست بر تمرکز مطالبات اصلی مردم می‌بود که مهمترین آنها حل آلودگی هوا و ترافیک است، گفت: باید تمرکز جدی بر حل آلودگی هوا و اتمام پروژه‌های نیمه تمام می‌داشتیم اما می‌بینیم که نه تنها بودجه افزایش پیدا نکرد، بلکه یک درصد هم کاهش نشان می‌دهد.

وی با اشاره به جلسه کمیسیون بودجه با معاونت حمل و نقل گفت: البته معاونت حمل و نقل قول داده است که در صورت تامین اعتبارات ایستگاه‌های خط 6 و 7 مترو را تا پایان سال آینده افتتاح کند و قرار شده است که لیست ایستگاه‌ها در لایحه بودجه قید شود تا افتتاح آنها الزام آور شود.

رییس کمیته بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه باید پروژه‌های نیمه تمام را هر چه سریعتر به سرانجام برسانیم، گفت: سال 98 باید سال اتمام پروژه‌های نیمه تمام باشد.

وی در مورد بررسی تخلفات قبلی در حوزه بودجه و در شهرداری تهران نیز گفت:‌ علاوه بر ابزارهای نظارتی شهرداری همچون بازرسی و حراست چند هفته پیش پیشنهاد دادیم که ساز و کاری اندیشیده شود که اشخاص برای افشای تخلفات تشویق شوند و برای دریافت گزارشات نیز از ایمنی کافی برخوردار باشند که متاسفانه با وجود آنکه امضای زیادی داشت اما به صحن نیامد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود کسری بودجه در سال 97، بودجه 98 انبساطی بسته شده است، گفت: وضعیت فعلی نامناسب است و ما هم انتظار نداشتیم که بودجه پیشنهادی 98 با هشت درصد رشد مواجه باشد و این در حالیست که سال آینده سال سختی خواهد بود و شاهد افول درآمدهای شهرداری خواهیم بود و برای ما هم جای تعجب داشت که چرا بودجه رشد دارد و باید دقت کنیم که در شورای شهر هزینه‌ها را کم کنیم وگرنه با تصویب این بودجه در شورا مهر تاییدی بر عدم تحقق و کسری بودجه 98 زده‌ایم. مگر اینکه شهرداری بتواند ما را قانع کند.

بررسی وضعیت بدهی‌ها و تفاوت ارقام بدهی در شورا و شهرداری

فراهانی در ادامه در مورد مناقشه مدیران فعلی شهر با مدیران قبلی در مورد میزان دقیق بدهی، گفت: در روزهای گذشته موضوعات زیادی در مورد بدهی‌های شهرداری تهران مطرح شده است اما در شهریور ماه سال جاری معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران طی یک گزارش رسمی اعلام کرده است که میزان کل بدهی شهرداری اعم از بدهی پیمانکاران، اشخاص حقیقی و حقوقی، بانک‌ها، تسهیلات و اوراق مشارکت، سود بدهی بانک‌ها و ... جمعا 56 هزار میلیارد تومان است اما کمیته بودجه فهرست بدهی شهرداری در حوزه اوراق مشارکت و پیمانکاران و بانک‌ها را جمع‌آوری کرده و جمعا 42 هزار میلیارد تومان است که این فاصله بین 42 هزار میلیارد تومان تا 56 هزار میلیارد تومان باید بررسی شود که البته این رقم شورا بدون احتساب پول پروژه‌های نیمه تمام است.

وی در مورد درآمدهای شهرسازی شهرداری با بیان اینکه به هیچ وجه برای کسب درآمد از قانون عبور نخواهیم کرد، گفت: دیگر اینطور نخواهد بود که در کوچه پس کوچه‌های 4 و 6 متری مجوز برج بدهیم تا درآمدها افزایش یابد و معتقدیم جهت گیری باید به سمت درآمدهای پایدار و کاهش اتکاء به درآمدهای سنتی باشد.

وی در مورد درآمدهای طرح ترافیک نیز گفت: در سال 96 که آخرین سال اجرای طرح ترافیک قبلی بود در اسفند ماه 400 میلیارد تومان به حساب شهرداری واریز شد اما حالا درآمد محقق شده شهرداری در این زمینه کمتر از 100 میلیارد تومان است و به نظر می‌رسد با پرداخت بدهی‌ها این عدد به کمتر از 200 میلیارد تومان برسد و درآمدهای شهرداری در حوزه طرح ترافیک نصف شده است. اما شاهد آن هستیم که ترافیک و آلودگی هوا کاهش یافته است و شهری پاک‌تر داریم و امسال به لطف شرایط جوی و بارش‌ها و همچنین طرح ترافیک جدید شاهد هستیم که تهران بعد از 10 سال پاک‌تر شده است.

رییس کمیته بودجه شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عمده هزینه‌های شهرداری صرف حقوق و دستمزد پرسنل می‌شود، گفت: هنگامی که ما مدیریت شهری را تحویل گرفتیم شهرداری حدود 68 هزار پرسنل قراردادی داشت و 130 هزار نفر از شهرداری حقوق می‌گرفتند و حالا بر اساس آخرین آمار تعداد پرسنل به 66 هزار نفر رسیده است و امسال نیز الزام کرده‌ایم که شهرداری در سال آینده، 6 درصد از نیروهای خود را کاهش دهد که باید این رقم قطعی و مداوم باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان