ماهان شبکه ایرانیان

مشاورمعاون علمی و فن آوری رئیس جمهوری:

دسترسی سریع به اطلاعات سطحی آفت دانشگاه‌ها وجوانان است

دسترسی سریع به اطلاعات سطحی آفت دانشگاه‌ها وجوانان است
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید کمال خرازی عصر سه شنبه در نشست هم اندیشی توسعه نشر در علوم شناختی در کتابخانه ملی اظهار داشت: کتاب بخصوص در جامعه ما امروز نسبت به گذشته ها مظلوم تر است و آنگونه که باید و شاید اقتصاد کتاب نمی چرخد.
وی استقبال کمتر جامعه از کتاب اشاره کرد و افزود: عوامل مختلفی در این قضیه دخیل هستند از جمله وضع اقتصادی که بخشی از آن را کتابخانه ها رفع می کنند.
خرازی گفت: فراتر از این مساله مشکل دیگری است که فناوری اطلاعات، دسترسی جوانان به منابع را وسعت داده، امروز هرچه بخواهیم از طریق اینترنت بدست می آوریم که این امر ضرورت وقت گذاشتن و رجوع به کتابخانه را کاهش داده و این یک مزیت است اما آفاتی را هم به همراه که جوانان و دانشگاه ها گرفتار آن شده اند و این آفت دسترسی سریع و راحت به اطلاعات سطحی است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی افزود: جوانان ما هر مطلبی می خواهند در اینترنت جستجو می کنند و چون اینترنت پشت آن است مقبولیت عام می یابد، در حالیکه اینترنت فقط براساس کلیدواژه مطلب می آورد.
خرازی گفت: جوانان ما به دنبال ما سطحی نگری شده اند و این یک آفت است، خطر جانبی دیگری که بوجود آورده عجله و شتاب است، نسل جوان امروز با یک سرعت فوق العاده ای روبرو هستند و دید انسان گذشته به سرعت دیگر وجود ندارد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی افزود: این یک تحول شناختی عمیقی ایجاد کرده برای ما، فناوری های نوین هم به این سرعت و سطحی نگری کمک می کند.
خرازی با طرح این سوال که در برابر این پدیده باید چکار کرد، گفت: اینجاست که علوم شناختی باید راه حل دهند.
وزیر اسبق امور خارجه اظهارداشت: این مساله با ذهن مرتبط است بنابراین مطالعه شناختی برای شناخت ریشه های این مطلب نیاز است و محققان باید به جد به این مطلب بپردازند چون نتایج آن جبران ناپدیر خواهد بود، نتایجی چون شتاب زدگی، عدم تعمق و تامل و سطحی نگری در همه مسایل.
وی افزود: دانشگاه های ما هم دارند تلاش می کنند ولی متاسفانه در حوزه های اجتماعی، کاربردی و علوم شناختی در آغاز حرکت هستیم و جا دارد به طور جدی تر حرکت کنیم.
خرازی تاکید کرد: نباید تنها به نظریه ها بپردازیم بلکه به صورت عمده تر به این مساله بنگریم که این علوم و کدام بخش آن چه گرفتاری از ما را می تواند حل کند.
مدیر عامل اسبق ایرنا، گفت: در علوم انسانی این مشکل هست که فقط حرف می زنیم و نظریه می دهیم و مراجعه می کنیم به نظریات بیگانگان ، جامعه ما امروز تلاش روزافزونی برای جبران این عقب ماندگی چگونگی استفاده از علوم شناختی برای رفع مشکلات می طلبد.
فراهنگ ** 3009 ** 1355 **
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان