ماهان شبکه ایرانیان

زنان خود ساخته: سوزان وویچیتسکی، بهترین مدیر و بهترین مادر

تا چه حد با وبسایت پربازدید یوتیوب آشنایی دارید؟ کمتر کسی است که این وبسایت را نشناسد، آیا می‌دانستید که مدیرعامل این وبسایت یک بانو است؟ خانم سوزان دایان وویچیتسکی این جایگاه را در اختیار دارد و یوتیوب اکثر موفقیت‌های خود را مدیون خلاقیت‌های این بانوی کارآفرین است. در ادامه با بنیتا همراه باشید.

تا چه حد با وبسایت پربازدید یوتیوب آشنایی دارید؟ کمتر کسی است که این وبسایت را نشناسد، آیا می‌دانستید که مدیرعامل این وبسایت یک بانو است؟ خانم سوزان دایان وویچیتسکی این جایگاه را در اختیار دارد و یوتیوب اکثر موفقیت‌های خود را مدیون خلاقیت‌های این بانوی کارآفرین است. در ادامه با بنیتا همراه باشید.

سوزان دایان وویچیتسکی (زاده 5 ژوئیه 1968  لهستان) یکی از مدیران لهستانی - آمریکایی پیشرو در صنعت تکنولوژی است. او مدیر فعلی یوتیوب است. مدیرعامل شرکت یوتیوب، سوزان وویچیتسکی از سال 1998 با کمپانی گوگل کار می‌کرد تا اینکه در سال 2014 به‌عنوان رئیس شرکت یوتیوب منسوب شد. با تغییر و تحولات اخیر گوگل همچنان یوتیوب به‌عنوان بخشی از امکانات گوگل به‌حساب می‌آید ولی هنوز سکان هدایت آن بر عهده‌ی وویچیتسکی است. او دائماً اعضای شرکت را به چالش می‌کشد تا آن‌ها را مجبور به تولید نوآوری کند تا همچنان درزمینه‌ی محتوای ویدیویی آنلاین، تک و بی‌رقیب باقی بماند.

 

جوانی و تحصیل

او دختر استر وویچیتسکی، یک مربی روسی‌تبار و استنلی وویچیتسکی، استاد فیزیک آمریکایی لهستانی در دانشگاه استنفورد است. او دو خواهر دارد، جانت وویچیتسکی (دکترا، انسان‌شناس و متخصص اپیدمیولوژی) و آنه وویچیتسکی بنیانگزار شرکت  23andme، دو خواهر او هستند. او در نزدیکی دانشگاه استنفورد در همسایگی جورج دنتزیگ بزرگ‌شده است. او با حضور در مدرسه گان در پالو آلتو، کالیفرنیا برای روزنامه مدرسه مطلب می‌نوشت.

زنان موفق

وویچیتسکی در رشته تاریخ و ادبیات در سال 1990 از دانشگاه هاروارد باافتخار فارغ‌التحصیل شد. او ابتدا برنامه گرفتن دکترا اقتصاد و یا یافتن حرفه‌ای در دانشگاه را در سر داشت، اما زمانی که با تکنولوژی آشنا شد برنامه‌هایش تغییر کرد.

او مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته اقتصاد از دانشگاه کالیفرنیا، سانتا کروز در سال 1993 دریافت کرد و باز مدرک کارشناسی ارشد دگیری را در رشته مدیریت بازرگانی از دانشکده مدیریت دانشگاه UCLA اندرسون در سال 1998 دریافت کرد.

حرفه

در دسامبر 1998، در همان ماه که گوگل ثبت‌شده بود، بنیان‌گذاران آن لری پیچ و سرگی برین دفتری را در گاراژ وویچیتسکی در ملنو پارک راه‌اندازی کردند. قبل از تبدیل‌شدن به اولین مدیر بازاریابی گوگل در سال 1999، وویچیتسکی به‌عنوان بازاریاب در شرکت اینتل در سانتا کلارا، کالیفرنیا کار می‌کرد و مشاور مدیر شرکت Bain & Company که به‌اختصار R.B خوانده می‌شد، بود. در گوگل او اولین نفری بود که در پروسه‌ی بازاریابی برنامه‌های ویروسی کار می‌کرد. او همچنین در توسعه‌ی بخش‌های موفق گوگل مانند Google Images و BooksGoogle  نقش داشت.

زنان موفق

ویچیتسکی با رشد در گوگل تبدیل به معاون ارشد بخش تبلیغات و تجارت شد و وظیفه‌ی تبلیغ و تحلیل محصولاتی ازجملهAdsense ,AdWords ,DoubleClick  را بر عهده داشت. در این زمان یوتیوب شروع به رقابت با گوگل کرده بود. او در دو خرید بزرگ گوگل یعنی خرید یوتیوب در سال 2006 به ارزش 65/1000000000 دلار و خرید دابل کلیک در سال 2007 به ارزش 1/3000000000 نقش اساسی داشت. در فوریه 2014 او مدیرعامل شرکت یوتیوب شد.

وویچیتسکی با عنوان مهم‌ترین شخص در عرصه تبلیغات در لیست 100 نفر اول پرنفوذ مجله‌ی تایم قرار گرفت و در شماره بعد به‌عنوان مقتدرترین زن در اینترنت توصیف شد.

وویچیتسکی در سال 2013 در لیست Adweek به‌عنوان فرد شماره یک نام‌گذاری شد او در سال 2015 در لیست نمایشگاه غرورآفرینان جدید عنوان 27ام را کسب کرد.

 

زندگی شخصی

وویچیتسکی در تاریخ 23 اوت 1998 در بلومنت، کالیفرنیا با دنیس ترویر ازدواج کرد. آن‌ها پنج فرزند دارند. در 16 دسامبر 2014، پیش از گرفتن مرخصی زایمان پنجم، وویچیتسکی یک مقاله در وال‌استریت ژورنال که به اهمیت مرخصی زایمان می‌پرداخت، نوشت. او اغلب در مورد اهمیت تعادل داشتن بین خانواده و زندگی کاری صحبت می‌کند. او به‌غیراز آمریکا تابعیت لهستان هم دارد. پدربزرگ او فرانسیشک وویچیتسکی سیاستمدار و عضو حزب خلق و حزب مردم لهستان که در انتخابات مجلس لهستان در سال 1947 انتخاب شد.

حال به بررسی دوازده نکته‌ی جالب در مورد سوزان وویچیتسکی مدیرعامل شرکت یوتیوب می‌پردازیم.

1- او اصالتاً به‌عنوان یکی از اعضای شرکت Silicon Valley به شمار می‌آید. او اولین بار کار خود را درزمینه‌ی تکنولوژی و توسعه‌ی استارت‌آپ‌ها در آن‌جا شروع کرد.

2- وویچیتسکی از همان آغاز همراه گوگل بود. او 16000 نفر را در گوگل استخدام کرد و همچنین گوگل ماه‌های اول فعالیتش را در گاراژ خانه‌ی او سپری می‌کرد.

3- بزرگ‌ترین تصمیم او درزمینه‌ی شغلی، ترک کردن آن گاراژ و حرکت دادن کمپانی به‌سوی قله‌های موفقیت بود.

4- شما نحوه‌ی تبلیغات گوگل را می‌د‌انید؟ این موضوع را گوگل مدیون وویچیتسکی است. او با ایده‌های خلاقانه‌اش گوگل را در مسیر تبدیل‌شدن به یک پلتفرم امن قرار داده است؛ چیزی که همین‌ الآن هست.

5- وویچیتسکی پیشگام خرید یوتیوب توسط گوگل بود. در آن زمان او مسئول بخش گوگل ویدیو بود و یوتیوب رقیب سرسخت او به‌شمار می‌آمد. هم‌زمان با خرید یوتیوب توسط گوگل در سال 2006 سرویس ویدیوهای کوتاه آنلاین رشد کرد. تا اینکه در ماه می همین سال یوتیوب باارزش 80000000000 دلار توانست رقبای خود یعنی eBay، Yahoo و Starbuck را پشت سر بگذارد.

6- توسعه‌ی موتور جست‌وجوگر گوگل نیز حاصل تلاش وویچیتسکی بوده است. او مسئول بازاریابی موتور جست‌وجوگر بود و این کار را فقط با بودجه‌ی صفر دلار انجام داد. اما چطور؟ او کار خود را با دانشگاه‌ها شروع کرد به‌گونه‌ای که در وب‌سایت‌های آنان منو باری با عنوان جست‌وجوی گوگل به وجود آورد، به‌این طریق همه‌چیز برای رشد آن فراهم شد.

7- بسیاری از پدیدآورندگان یوتیوب از میزان تلاش‌های وویچیتسکی برای به‌کارگیری و درک نیازهای شرکت در شگرف بودند و درواقع وویچیتسکی دیگر تبدیل به مغزمتفکر یوتیوب شده بود او همواره به دنبال یافتن نیازها و اهداف جدید شرکت بود. در سخنرانی‌اش در کنفرانس VidCon برای مدیران صنعتی، ایده پردازان یوتیوب و طرفداران از علاقه شدیدش برای ارتباط بیشتر اقشار جامعه سخن گفت.

8- او طرح واقعیت مجازی را چشم‌انداز آینده‌ی یوتیوب می‌بیند. او فیس‌بوک را رقیب شماره‌ی یک خود در عرصه‌ی خدمات ویدیویی می‌داند به خاطر همین است که او معتقد است یوتیوب احتیاج به نوآوری دارد. آن‌ها سخت تلاش می‌کنند تا ایده‌ی جدیدشان، یعنی محتوای سه‌بعدی را به صورت همه‌جانبه رشد بدهند، وویچیتسکی می‌گوید: «ما می‌خواهیم برای توانمندسازی این طرح، همه‌ی شماها را به ترسیم این حوزه‌ی جدید دعوت کنیم».

سوزان وویچیتسکی

9- وویچیتسکی همچنین این تصور غلط را برای آن‌هایی که فکر می‌کنند نمی‌شود بین زندگی خانوادگی و رئیس شرکت بودن تعادل ایجاد کرد، ثابت نمود: او مادر پنج کودک است. بااینکه بسیاری از همکارانش فکر می‌کردند بعد از تولد دومین فرزندش او دیگر کار را رها می‌کند ولی او همچنان به کار خود ادامه داد.

10- وویچیتسکی اعتقاد دارد، داشتن فرزند او را در کارش بهتر می‌کند و همچنین کارش هم او را مادر بهتری می‌کند. او می‌گوید: مجموعه هردوی کار و خانواده در زندگی سبب می‌شود که هم من در انتهای روز برای بچه‌هایم مادر بهتری باشم و هم فکر می‌کنم آن‌ها نیز در محیط کاری نیز تأثیر مهمی در دیدگاهم داشته باشد.

12- وویچیتسکی در ایجاد تعادل بین زندگی خانوادگی و زندگی کاری نمونه است. او همیشه برای صرف شام خانه است. و ساعات 6 تا 9 شب را به خانواده‌اش اختصاص می‌دهد که برای هر مدیری می‌تواند مثال جالبی باشد.

امروزه محیط دوستانه‌ای در گوگل برای کار پدران و مادران فراهم آمده است. مادران یک جای پارک مخصوص دارند، زنان باردار می‌توانند 18 هفته مرخصی همراه با پرداخت حقوق دریافت کنند و البته یک اتاق پرستاری هم درون سایت وجود دارد. اما برای اولین بار که خود وویچیتسکی در گوگل کار می‌کرد، وقتی‌که که در ماه چهارم بارداری بود، هیچ‌کس در گوگل سراغ او را نگرفت. حال او به دولت فدرال پیشنهاد داده است که برای مادران باردار حقوق مرخصی در نظر بگیرند تا به‌این‌صورت میزان مشارکت زنان شاغل در محیط‌های کاری افزایش پیدا کند و امیدوار است به‌این‌صورت از زنان حمایت شود.

می‌توانید یک سری هم به «معرفی خانم های موفق ایرانی در سراسر دنیا؛ پریسا تبریز» بزنید.

منبع: inc، reuters

 


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان