به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، سفر محمد بن سلمان به منطقه آسیای جنوبی در کنار سرمایهگذاریهای عظیم این کشور تبعات ناامن کنندهای برای منطقه داشته است. چند روز قبل از سفر ولیعهد عربستان به پاکستان حمله تروریستی کشمیر توسط گروه تروریستی جیش محمد رخ داد و40 افسر هندی در این حمله تروریستی کشته شدند و دقیقاً چند روز بعد از پایان سفر محمد بن سلمان امروز سهشنبه ارتش هند در عملیاتی خاک پاکستان در کشمیر را بمباران کرد که بر اثر این حمله نظامی بین 200 تا 300 نفر کشته شدند.
روزنامه هندوستان تایمز به نقل از مقامات هندی اعلام کرد 12 جنگنده میراژ 2000 نیروی هوایی هند ساعت 4 صبح امروز (سهشنبه) سه پایگاه منتسب به شبهنظامیان در مناطق 'بالاکوت'، 'مظفرآباد' و 'چاکوتی' در خاک پاکستان را بمباران کردند.
شهر بالاکوت واقع در استان خیبر پختونخوا پاکستان در 50 کیلومتری خط واقعی کنترل در منطقه کشمیر قرار دارد.
این نخستین بار از سال 1971 تاکنون است که جنگندههای نیروی هوایی هند از خط واقعی کنترل عبور کرده و وارد حریم هوایی پاکستان شدهاند.
محمد بن سلمان در حالی در تاریخ 28 بهمن وارد اسلامآباد شد که رسانهها و مقامات سعودی یکی از اهداف اصلی این سفر را حل تنش میان دو کشور هند و پاکستان عنوان کردند اما تحولات نشان می دهد این سفر تنش ها را بیشتر هم کرده است .
به گفته کارشناسان منطقه، بهرغم حضور چهارروزه محمد بن سلمان در کشورهای پاکستان و هند هیچ تلاشی برای مصالحه و حل تنش میاندو کشور آسیای جنوبی صورت نگرفت و وزرای کابینه سعودی در کنار ولیعهد تنها به فکر امضای تفاهمنامههای سرمایهگذاری در این کشورها بودند.
«صفوان ام مصری» معاون اجرایی مرکز توسعه جهانی دانشگاه کلمبیای آمریکا، سفر محمد بن سلمان، شاهزاده سعودی به سه کشور آسیایی به ویژه هند و چین را برهم زدن تعامل میان سه کشور هند پاکستان و ایران ارزیابی کرد.
«صفوان ام مصری» در مصاحبه با پایگاه خبری 'دی ان آی' با عنوان تغییر پویاییهای خاورمیانه گفت: این شاهزاده فاسد با دو هدف عمده این تور آسیایی را اجرایی کرد، ابتدا اول اینکه به هر نحو ممکن ارتباط حسنه هند و چین و تا حدودی پاکستان را با ایران مخدوش کند.
ازآنجاییکه او با صدور فرمان قتل فجیع جمال خاشقچی، روزنامهنگار دو تابعیتی در ترکیه دیگر هیچ اعتبار سیاسی برای خود در جهان باقی نگذاشته بود و حتی همپیمانان غربی او (آمریکا و کشورهای اروپایی) نیز ارزشی برای او قائل نبوده و دیگر پذیرای او نیستند، او در وهله دوم سعی کرد بخش ناچیزی از این اعتبار ازدسترفته خود در جهان را ترمیم کند.
روزنامه بریتانیایی «ایندیپندنت» در گزارشی عنوان داشت که محمد بن سلمان در سفر آسیایی خود به دنبال متحدانی جدید است تا از حجم انتقادهای بینالمللی از ریاض بکاهد.
نشریه «تایم» هم در تحلیل این سفر عنوان داشت عربستان سعودی تلاش میکند تا از شرایط بهترین بهره را ببرد و اعتبار خود را بازیابد. یکی از محورهای موردعلاقه ریاض آن است که خود را بهعنوان یک میانجی صلحطلب میان هند و پاکستان نشان دهد. وی همچنین تلاش میکند تا روابط با بزرگترین شریک تجاری خود یعنی چین را بسیار نزدیک نشان دهد.
با در نظر گرفتن تمام این تحلیلها باید گفت که محمد بن سلمان در حالی چهارشنبه هفته گذشته اول اسفندماه کشورهای آسیای جنوبی (پاکستان-هند) به مقصد پکن را ترک کرد که هیچ پیشرفتی در برقراری صلح توسط عربستان بعد از حمله تروریستی کشمیر به دست نیامده است و حتی تنشهای میان اسلامآباد و دهلی به بیشترین سطح خود در چندین سال گذشته رسیده است.