ماهان شبکه ایرانیان

با برخی از ویژگی های جدید به روز رسانی Creators برای ویندوز ۱۰ موبایل آشنا شوید

مایکروسافت عرضه به روز رسانی Creators برای ویندوز ۱۰ موبایل را آغاز کرده است. آخرین نسخه این سیستم عامل برای موبایل، بر خلاف انتظارها برای دیوایس های محدودی در دسترس قرار گرفته و در مجموع ۱۳ تلفن هوشمند از شرکت های مختلف را می توانید به این نسخه به روز رسانی کنید.

با برخی از ویژگی های جدید به روز رسانی Creators برای ویندوز 10 موبایل آشنا شوید

مایکروسافت عرضه به روز رسانی Creators برای ویندوز 10 موبایل را آغاز کرده است. آخرین نسخه این سیستم عامل برای موبایل، بر خلاف انتظارها برای دیوایس های محدودی در دسترس قرار گرفته و در مجموع 13 تلفن هوشمند از شرکت های مختلف را می توانید به این نسخه به روز رسانی کنید.

بسیاری از ویژگی هایی که با این نسخه از سیستم عامل در دسترس کاربران قرار می گیرد آنچنان که باید و شاید در حد انتظارات نیست و شاهد برخی قابلیت ها در آن نیستیم. این در حالیست که به روز رسانی Creators برای رایانه ها به مراتب اوضاع بهتری دارد و فهرستی بلند بالا از ویژگی ها جدید را برای آن ها به ارمغان می آورد.

در هر صورت، در این مطلب قصد داریم تا شما را با ویژگی های جدید به روز رسانی Creators برای ویندوز 10 موبایل آشنا سازیم؛ پس تا پایان با ما همراه باشید.

دستیار هوشمند ویندوز 10 به نام کورتانا

شاخص ترین این تغییرات پیش از هر چیزی به دستیار دیجیتال مایکروسافت یعنی کورتانا باز می گردد. صفحه راه اندازی این دستیار مجدداً طراحی شده و در کنار ارائه طرحی بهینه، پس زمینه آن نیز از رنگ خاکستری تیره به رنگ سیاه و سفید تغییر پیدا کرده است.

کورتانا هم اکنون می تواند پخش موسیقی تان را از طریق بیشتر اپلیکیشن ها کنترل کند و  به شما اجازه دهد که بتوانید روی سایر عملیات های دستگاه همچون تغییر حجم صدا مانور بیشتری بدهید. همچنین کورتانا پیش از این قادر به تشخیص آهنگ ها بود، اما کاربران هم اکنون می توانند با استفاده از صدا آن را فعال کنند.

این دستیار دیجیتایل همچنین می تواند آهنگ ها را در کشور چین شناسایی نموده و تشخیص دهد.

به روز رسانی وای فای و تنظیمات دستگاه

مایکروسافت در بخش تنظیمات برخی موارد را اصلاح کرده است تا این بخش بیش از پیش به نسخه دسکتاپ آن نزدیک شود. اهالی ردموند در برخی موارد اقدام به افزودن گزینه هایی جدید به بخش تنظیمات دستگاه کرده اند.

مایکروسافت در بخش تنظیمات برخی موارد را اصلاح کرده تا این بخش بیش از پیش به نسخه دسکتاپ آن نزدیک شود.

با این حال بسیاری از تغییرات به ارائه تنظیمات موجود با وضوح بیشتر و استفاده از برچسب ها و توضیحات قابل فهم برای آن ها ختم می شوند. یکی از مهم ترین ویژگی های جدید، ابزار App Reset است که پیش از این با به روز رسانی Anniversary Update برای نسخه دسکتاپ ویندوز معرفی شده بود.

این ابزار کاربران را قادر می سازد تا با باز گرداندن اپلیکیشن های خود به حالت اصلی و تنظیم مجدد آن ها، با مشکلات غیر قابل حل مقابله نمایند. همچنین برخی پیشرفت های سودمند نیز در بخش بلوتوث اعمال شده که کار اضافه و مدیریت کردن دیوایس ها را آسان تر می کند.

بهبود خوانایی برای اپلیکیشن های یونیورسال در حالت کنتراست بالا

مایکروسافت این ویژگی در دسترس را بهبود بخشیده تا به واسطه آن مخاطبانی که در کنتراست بالا مطالب اپلیکیشن های یونیورسال را مطالعه می کنند، تجربه آسان تر و لذت بخش تری از این کار داشته باشند.

این شرکت توضیح می دهد که این به روز رسانی سبب شده فریم ورک XAML حالا به صورت یک لایه مات پشت متن ها به نمایش در بیاید و رابط کاربری نیمه شفاف را مجبور کند تا به طور کامل مات شود.

به روز رسانی ویندوز

بد نیست بدانید که مایکروسافت پلتفرم یکپارچه آپدیت (UUP) را معرفی کرده که برای یکپارچه سازی فرآیند به روز رسانی دیوایس های ویندوز 10 طراحی شده است. یکی دیگر از ویژگی های این پلتفرم، کاهش چشمگیر حجم به روز رسانی های بزرگ خواهد بود.

این متد جدید کمک می کند تا به جای دانلود یک بیلد جدید از ویندوز، تنها تغییراتی که توسط آخرین به روز رسانی روی رایانه تان اعمال نشده اند، دانلود و سپس نصب شوند. این کمپانی همچنین کنترل بیشتری را در اختیار کاربران خود می گذارد.

به عنوان مثال با قابلیتی به نام Active Hours می توانید به روز رسانی های ویندوز  را مدیریت کرده، از حالت Snooze برای یادآوری بهره بگیرید و با استفاده از گزینه تعبیه شده در بخش تنظیمات، سیستم خود را برای راه اندازی مجدد در یک ساعت مشخص تنظیم نمایید.

مرورگر ویندوز 10 به نام مایکروسافت اج

مایکروسافت مرورگر وب مایکروسافت اج را نیز بهبود بخشیده است. حالا به هنگام مشاهده و زوم کردن در یک وبسایت خاص مقیاس نوشته نیز افزایش می یابد که این موضوع خوانایی بهتر مطالب را برای تمام کاربران به دنبال خواهد داشت.

کورتانا هم اکنون می تواند پخش موسیقی تان را از طریق بیشتر اپلیکیشن ها کنترل کند

یکی از واضح ترین تغییرات در مایکروسافت اج پشتیبانی بهتر از کتاب های الکترونیکی و بهبود تجربه خواندن آن ها است. حالا می توانید با مراجعه به بخش Books در مرورگر از طریق فروشگاه ویندوز اقدام به خرید کتاب های الکترونیکی نمایید. این قابلیت در حال حاضر تنها در ایالات متحده آمریکا در دسترس است.

کتاب های خریداری شده با فرمت PDF ارائه می شوند اما بد نیست بدانید که مایکروسافت اج از فرمت باز EPUB نیز پشتیبانی می کند. علاوه بر این همچون نسخه دسکتاپ قادر به پیدا نمودن گزینه Read Aloud خواهید بود. Read Aloud قادر است متن کتاب را با صدایی رسا برای کاربر بخواند.

اپلیکیشن View 3D در مجموع کار خاصی انجام نمی دهد جز این که شما را قادر می سازد تا تصاویری که با استفاده از ابزار Paint 3D روی رایانه خود درست کرده اید را مشاهده نمایید.

View 3D

این اپلیکیشن از پیش نصب شده اجازه می دهد تا محتوای سه بعدی ایجاد شده به وسیله Paint 3D که در به روز رسانی Creators برای ویندوز 10 دسکتاپ عرضه شده بود را ببینید.

بهبود پلتفرم Azure Active Directory

کاربران حالا می توانند تنظیمات خود مانند رمز عبور، پروفایل های وای فای، Reading List های مرورگر اج، علاقه مندی ها در اج و داده اپلیکیشن های مشترک روی دسکتاپ و موبایل را با استفاده از Enterprise State Roaming روی Azure Active Directory همگام سازی نمایند.

مایکروسافت همچنین اعلام نموده که کاربران به جای حساب کاربری مایکروسافت خود قادر هستند از حساب های کار یا مدرسه برای ورود به کورتانا استفاده نمایند. بدین واسطه در صورتی که سازمان شما حتی اگر از MSA نیز پشتیبانی نکند، قادر هستید از کورتانا استفاده نمایید.

بهبود عملکرد

Creators Update روی تعدادی از تلفن های هوشمند که قادر به دریافت و نصب این به روز رسانی هستند سبب افزایش عمر باتری و عملکرد نرم تر و بهتر می شود. همین امر نشان می دهد که چرا مایکروسافت به روز رسانی مذکور را به گروهی کوچک از دیوایس ها محدود کرده است.

اپلیکیشن View 3D کار خاصی انجام نمی دهد اما شما را قادر می سازد تا تصاویری که با استفاده از ابزار Paint 3D روی رایانه خود درست کرده اید را مشاهده نمایید.

برخی این انتخاب مایکروسافت را مورد انتقاد قرار داده اند. با این حال مایکروسافت طی بیانیه ای اعلام کرده که با بازخوردهای منفی که از صاحبان تلفن های هوشمند قدیمی دریافت کرده، تصمیم گرفته است تا دیوایس آن ها را به وسیله این به روز رسانی جدید ارتقاء ندهد.

همچنین کاربرانی که تلفن هوشمندشان از سیستم بیومتریک Windows Hello برای باز کردن قفل دستگاه و ورود به محیط سیستم عامل بهره می برد نیز باید بهبودهایی چون ورود سریع تر به دیوایس را مشاهده نمایند.

بخش هایی که امیدوار بودیم به ویندوز 10 موبایل بیایند

  • بهبود کانتینیوم

در سپتامبر 2016 بود که مایکروسافت اعلام کرد بهبودهای فراوانی را برای قابلیت کانتینیوم جهت افزایش تجربه کاربری این سیستم در نظر دارد. کانتینیوم اجازه می دهد تا از دیوایس همراه خود که دارای سیستم عامل ویندوز 10 است به عنوان یک کامپیوتر رو میزی استفاده کرده و در صورت نیاز موس و کیبورد را نیز به آن متصل نمایید.

بهبود کانتینیوم به طور کلی تجربه ویندوز 10 موبایل را به نسخه دسکتاپ آن نزدیک تر می کند. با استفاده از این ویژگی می توانید، اپلیکیشن ها را در پنجره های جداگانه باز کنید، برنامه های مورد نظر خود را در بخش تسکبار پین کرده و حتی بدون آن که تأثیری در صفحه شروع تلفن هوشمند خود مشاهده کنید به شخصی سازی منوی استارت در کانتینیوم بپردازید.

کانتینیوم اجازه می دهد تا از دیوایس همراه خود که دارای سیستم عامل ویندوز 10 است به عنوان یک کامپیوتر رو میزی استفاده کنید.

در همین رابطه مایکروسافت اذعان داشته که این ویژگی ها در به روز رسانی های بعدی در دسترس کاربران قرار خواهند گرفت؛ همین سخن به کاربران این امید را می داد که بهبودهای کانیتینیوم بخشی از Creators باشد، اما هنوز هیچ نشانه ای از حضور آن مشاهده نشده است.

با این حال به لطف Creators حالا قادر هستید به هنگام استفاده از کانتینیوم نمایشگر تلفن هوشمند خود را خاموش نمایید. کانتینیوم را می توان یکی از برگ های برنده ویندوز 10 موبایل دانست. در نقطه مقابل سامسونگ با معرفی DeX در کنار گلکسی اس 8 که کار کردی مشابه را از خود نشان می دهد پا به عرصه رقابت گذاشته است.

اهمیت ندادن مایکروسافت به کانتینیوم در Creators Update کمی نا امید کننده به نظر می رسد؛ این شرکت که خود ابداع کننده چنین قابلیتی بوده، باید فکری به حال خود بکند تا در عرصه رقابت از دیگر کمپانی ها عقب نیفتد.

  • Night Light

در اصل این ویژگی در نسخه پیش نمایش ویندوز 10 دسکتاپ با عنوان Blue Light معرفی شد. ویژگی مذکور میزان نور آبی ساطع شده از صفحه نمایش را پس از غروب آفتاب کاهش می دهد. در همین رابطه مایکروسافت گفته است که ویندوز می تواند برای آسان تر شدن خوابیدن در شب، رنگ های گرم تر را به معرض نمایش بگذارد.

Night Light و بهبودهایی که قولش را برای کانتینیوم داده بودند در زمان مناسب برای ویندوز 10 موبایل منتشر خواهند شد.

با توجه به این که دیوایس های هوشمند آیفون و اندروید هر دو از قابلیت های مشابه در این خصوص استفاده می نمایند، عرضه ویژگی Night Light روی ویندوز 10 موبایل اجتناب ناپذیر به نظر می رسید، به ویژه آن که بسیاری از کاربران از دیوایس های همراه خود در بستر خواب استفاده می کنند.

Dona Sarkar، رییس برنامه اینسایدر ویندوز طی مصاحبه ای در ماه فوریه گفت که Night Light و بهبودهایی که قولش را برای کانتینیوم داده بودند در زمان مناسب برای ویندوز 10 موبایل منتشر خواهند شد. هیچ کدام از این ویژگی ها در به روز رسانی Creators وجود ندارند و هنوز زمان دقیقی برای عرضه آن ها اعلام نشده است.

Capture 3D در ماه اکتبر معرفی شد اما هنوز در دسترس عموم قرار نگرفته است.

  • Capture 3D and Paint 3D

هنگامی که مایکروسافت اولین جزئیات از به روز رسانی Creators را در ماه اکتبر منتشر کرد، تغییرات عمده ای را برای اپلیکیشن Paint معرفی نمود. ابزار نوپای Paint 3D یکی از اپلیکیشن هایی است که مایکروسافت برای آن برنامه های زیادی دارد.

ابزار نوپای Paint 3D یکی از اپلیکیشن هایی است که مایکروسافت برای آن برنامه های زیادی دارد.

در 28 اکتبر Dona Sarkar عنوان کرد که نسخه ویندوز 10 موبایل این اپلیکیشن در مرحله آلفا توسعه خود به سر می برد. با این حال، در حالی که Paint 3D به عنوان بخشی از به روز رسانی Creators هم اکنون روی ویندوز 10 دسکتاپ عرضه شده است، شاهده نسخه موبایل (حتی نسخه پیش نمایش!) آن نیستیم.

در بخشی از دموی نمایش داده شده، مایکروسافت حتی اپلیکیشن جالب توجه Capture 3D را نیز برای ویندوز معرفی کرد. این اپلیکیشن با استفاده از دوربین تلفن هوشمند قادر است اشیاء را در جهان واقعی اسکن و مدل 3 بعدی آن را روی صفحه نمایش نشان دهد. ظاهرا این ابزار نیز به سرنوشت مشابهی با Paint 3D دچار شده و نباید به این زودی ها شاهد عرضه آن باشیم.

قابلیت های حذف شده

  1. در ماه ژانویه بود که مایکروسافت از قابلیت Apps Corner پرده برداشت. این در حالی است که ویژگی مذکور به دلیل استفاده پایین، توسط به روز رسانی Creators به طور کامل از سیستم عامل ویندوز 10 موبایل حذف شده است. Apps Corner به کاربران این اجازه را می داد تا بخشی جداگانه را با اپلیکیشن های محدود (به عنوان مثال زمانی که می خواهید تلفن خود را در اختیار کودکان قرار دهید) راه اندازی نمایند.
  2. پشتیبانی از سرویس WSUS نیز حذف و پلتفرم یکپارچه آپدیت (UUP) جایگزین آن شده است.

در مورد به روز رسانی Creators ویندوز 10 موبایل چه نظری دارید؟ آیا ویژگی های جدید توانسته اند نظرات شما را جلب نمایند؟ تجربیات خود را در این زمینه با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی