افشین حبیبزاده در گفت وگو با ایسنا، در مورد چرایی رای شورا به ساخت وساز در 62 باغ در تهران براساس مصوبه لغو شده "برج_باغ" با بیان اینکه این روزها این موضوع حساسیت زیادی را ایجاد کرده است، گفت: شهریورماه سال 1396 بعد از آنکه به شورای شهر وارد شدیم دو طرح را به شورای شهر آوردیم که یکی از آنها را جلوگیری از صدور مجوز ساخت در باغات بود که اعلام وصول شد و نهایتاً 22 اسفندماه سال 1396 طرحی تحت عنوان الزام شهرداری تهران به ارائهی لایحه تغییر ضوابط ساختوساز در باغ در راستای جلوگیری از صدور مجوز ساخت در باغات به تصویب رسید.
وی که به این استفساریه رای مثبت داده است با بیان اینکه براساس قانون این مصوبه باید ظرف مدت 10 روز در هیات تطبیق فرمانداری مورد بررسی و تایید قرار میگرفت، اظهار کرد: متاسفانه باید در هفتم فروردینماه سال 1397 مصوبه تایید شده شورای شهر در مورد لغو مصوبه برج باغ به شهرداریهای مناطق ابلاغ میشد، اما به دلیل تغییرات مدیریتی این مصوبه مهم در نهم اردیبهشت ماه سال 1397 ابلاغ شد و بنا به گفته هاشمی رییس شورای شهر هنگامی که شورا متوجه شد که لغو این مصوبه ابلاغ نشده است، پیگیری کرد تا هرچه زودتر ابلاغ شود.
معاون نظارت شورای شهر تهران گفت: در اواخر بهمن ماه و اوایل اسفندماه سال جاری لایحه جایگزین برج باغ تحت عنوان خانه باغ که سطح اشغال را از 30 به 15 درصد رساند و تعداد طبقات نیز حداکثر چهار طبقه شد به عنوان جایگزین مصوبه برج باغ مورد تصویب و بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه شهرداری نباید لغو مصوبه برج باغ را دیر ابلاغ میکرد، چرا که در این زمان برخی از مالکان نسبت به تسویهحساب عوارض اقدام و حقوق مکتسبه ایجاد کردند، گفت: این یک تخلف است و باید رسیدگی شود.
حبیبزاده با بیان اینکه متاسفانه بعد از فروردینماه 1397 نیز برخی از شهرداران مناطق نسبت به دریافت عوارض برج باغ اقدام کردند و بیش از 500 میلیارد تومان بعد از لغو مصوبه پول گرفتهاند، ادامه داد: برایمان جای سوال است که چرا شهرداریهای مناطق آن هم سیستمی از مالکان عوارض گرفتند و ما حالا باید در این اوضاع اقتصادی این پولها را برگردانیم.
معاون نظارت شورای شهر تهران با بیان اینکه اعضای شورای شهر مجبور بودند بین بد و بدتر، بد را انتخاب کنند، اظهار کرد: از زمان لغو مصوبه برج باغ و متوقف شدن ارائه پروانه تا امروز، 570 باغ درخواست صدور پروانه دادند که تنها استفساریه در مورد تعیین تکلیف 62 پروندهای بود که قبل از اسفندماه تشکیل شده و عوارض خود را به صورت کامل و سیستمی پرداخت کرده بودند که تنها پرینت پروانه ساخت مانده بود و لذا حقوق مکتسبه برایشان ایجاد شده بود اما از آن زمان تاکنون کارشان خوابیده بود.
وی با بیان اینکه مالکان میتوانستند به دلیل توقف کارشان آن هم بیش از یکسال به دیوان عدالت اداری بروند و شکایت کنند، ادامه داد: اگر دیوان عدالت اداری بدلیل حقوق مکتسبه مالکان با این پروندهها موافقت میکرد مجبور بودیم به 570 درخواست ساختوساز در باغ رای مثبت دهیم، چرا که برای این افراد حقوق مکتسبه ایجاد شده بود.
حبیبزاده با بیان اینکه شورای شهر به ساختوساز در 62 باغ رای مثبت داد تا 508 باغ دیگر را نجات بدهد، گفت: این مصوبه برگ افتخاری برای شورای شهر پنجم است، شورای شهر از ساخت و ساز طبق ضوابط قبل در 3 هزار قطعه و نزدیک به 1600 هکتار از باغات با این مصوبه جلوگیری کرده اما همان طور که گفتم بین بد و بدتر، بد را انتخاب کردیم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا پول این مالکان را پس ندادید، اظهار کرد: برای آنکه مالکان طبق ضوابط قبل و قانون عمل کرده بودند و برایشان حقوق مکتسبه ایجاد شده بود و شهرداری باید به تعهداتش عمل میکرد.
معاون نظارت شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که با متخلفان در شهرداری تهران که لغو این مصوبه را دیر ابلاغ کردند، ادامه داد: نوع برخورد در شهرداری تهران اداری و همراه با رأفت است، چرا که طبق مقررات داخلی باید این افراد به کمیته تخلفات معرفی و برخورد اداری با آنها میشد، اما اگر قرار باشد برخورد بیشتری در خارج از چارچوب شهرداری انجام شود، میبایست شهرداری تهران این افراد را به قوه قضاییه معرفی کند.
وی افزود: از زمانی که شورای شهر پنجم مدیریت شهری را برعهده گرفته است تمام تلاشمان را برای حفظ باغات انجام دادهایم و نظارت دقیقتری بر روی ساختوساز در این 62 باغ انجام میشود.
به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران روز چهارشنبه 15اسفندماه همزمان با روز درختکاری به استفساریه شهرداری مبنی بر تعیین تکلیف 62 پرونده موسوم به برج باغ رای مثبت و اجازه ساخت و ساز دادند.