به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، یک گروه حقوق بشر دولتهای اتحادیه اروپا را به دلیل دامن زدن به افزایش بحران انسانی در مرز مشترک با کشور بوسنی را محکوم کرد. بسیاری از مهاجران گرفتار در این مرز با شرایط بسیار سختی دست و پنجه نرم میکنند.
سازمان عفو بین الملل میگوید: دولتهای اروپایی از بیرون کردن غیر قانونی مهاجرانی که در مرز مشترک با بوسنی هستند، حمایت کردهاند.
به گزارش دویچه وله، محققان در بررسیهای خود دریافتند که پلیس کرواسی به منظور جلوگیری از ورود پناهجویان به بوسنی نیروهای بیشماری را به کار گرفته است. این در حالی است که بسیاری از این پناهجویان از نیازهای ابتدایی همانند مراقبتهای پزشکی، غذا و یا پناهگاه محروم هستند.
به گفته این گروه حقوق بشری، کشورهایی که در سراسر اتحادیه اروپا قرار دارند بخشی از هزینههای پلیس مرزی کرواسی و در برخی موارد حقوق کارمندان پلیس و همچنین تجهیزات آنها را تامین میکنند.
علاوه بر آن، با توجه به اولویت بندی کنترل مرزی که بر اساس رعایت قوانین بین المللی صورت میگیرد، دولتهای اروپایی نه تنها چشم خود را بر رفتار خشونت آمیز پلیس کرواسی با پناهجویان میبندند، بلکه آنها را حمایت مالی نیز میکنند.
این در حالی است که دولت کرواسی اتهامات وارد شده مبنی بر بدرفتاری با مهاجرانی را که قصد ورود به خاک این کشور را داشتند، رد کرده و توافقنامهای با بوسنی هرزگوین در خصوص بازگشت مهاجرانی که غیر قانونی وارد خاک این کشور شده اند را تنظیم کرده است.
افراد بسیاری خواستار پناهندگی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند و تلاش میکنند پس از آنکه از مرز کرواسی و مجارستان که عضو اتحادیه اروپا نیستند وارد خاک بوسنی یا صربستان شوند.
سازمان عفو بین الملل، اتحادیه اروپا را به خاطر سیاستهای اعمال کرده در برخورد با مهاجران محکوم کرد، چرا که اتحادیه اروپا از آسیبهایی که مهاجران گرفتار در مسیر بالکان وارد میشود، آگاهی داشتهاند.