به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، بحرین از ماه فوریه سال 2011 صحنه تظاهرات علیه رژیم آل خلیفه است و مردم این کشور خواستار برکناری رژیم آل خلیفه هستند.
بحرین از سال 2011 صحنه تظاهرات ضد رژیم آل خلیفه
در فوریه 2011، بیش از 100 هزار معترض در کشوری با جمعیت 650 هزار نفری به صورت مسالمت آمیز به خیابانهای بحرین رفته و خواستار اصلاح شدند. خاندان خلیفه این اعتراضات را تهدیدی بزرگ قلمداد کرده و با نیرویی شدید آن را سرکوب کرد. در این جریان، علیرغم وعدههای اصلاحی حکومت منامه، هزاران نفر دستگیر و دهها تن کشته و صدها نفر مجروح شدند.
گروههای حقوق بشری بارها از دولت بحرین خواستهاند تا به مردم خود اجازه آزادی بیان بدهد.
طی 7 سال گذشته از انقلاب بحرین، رژیم آل خلیفه سرکوب گسترده مخالفان و به خصوص شیعیان را تا حد بی سابقهای افزایش داده و اقدامات این رژیم در راستای اعمال فشار علیه شخصیتهای انقلابی بحرین در موارد بسیاری مورد اعتراض موسسات بینالمللی و گروههای حقوق بشری واقع شده است.
بیشتر بخوانید: دادگاه بحرین نزدیکان فعال مخالف رژیم آل خلیفه را به زندان محکوم کرد
در طول این سالها بحرین تقریبا به صورت روزانه با تظاهرات مردمی علیه رژیم حاکم آل خلیفه روبرو بوده است؛ نیروهای امنیتی رژیم بحرین تاکنون دهها تن از معترضان را کشته و صدها نفر از آنها از جمله برجستهترین چهرههای سیاسی مخالف را بازداشت کردهاند.
گزارش وبسایت سازمان «ADHRB» درباره اوضاع بحرین
ماه سپتامبر 2018 وبسایت سازمان «ADHRB» (آمریکاییها برای حقوق بشر و دموکراسی در بحرین) گزارش داد که رژیم آل خلیفه همچنان به سرکوب شیعیان به عنوان اکثریت جمعیت این کشور ادامه میدهد.
سازمان ADHRB روز 25 سپتامبر و در جریان سیونهمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل گزارشی از اقدامات رژیم آل خلیفه ارائه داده است.
در این گزارش نسبت به اقدامات تبعیضآمیز رژیم آل خلیفه علیه شیعیان در این کشور ابراز نگرانی شده است.
وبسایت ADHRB در این باره مینویسد: دولت بحرین برای مدت طولانی رفتار تبعیضآمیزی با اکثریت شیعه در این کشور داشته است به گونهای که این تبعیض بر حقوق شیعیان تقریبا در تمامی جنبههای زندگی مانند سیاسی، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی تأثیر گذاشته است.
اقدامات گستاخانه رژیم آل خلیفه علیه شیخ عیسی قاسم
از تاریخ 20 ژوئن 2016 یعنی پس از زمانی که رژیم آل خلیفه در اقدامی گستاخانه حکم به سلب تابعیت «شیخ عیسی قاسم» داد همیشه گروهی از هوادارانش برای حفاظت از جان وی در نزدیکی منزلش روزانه تحصن کردند به همین دلیل نیروهای امنیتی رژیم حاکم برای متفرقکردن مردم با تجهیزنظامی کامل به «الدراز» رفتند.
بیشتر بخوانید: دادگاه بحرین حکم قطعی حبس ابد شیخ علی سلمان را تأیید کرد
اما یورش نیروهای مزدور آلخلیفه به منطقه محل سکونت «عیسی قاسم» با مقاومت شدید مردم تحصنکننده روبرو شد به طوریکه مجبور شدند برای متفرق کردن مردم و واردشدن به منزل رهبر شیعیان بحرین از گاز اشکآور، بمبهای دودزا استفاده و بیمحابا به سمت زنان و مردان بحرینی شلیک کنند.
ماه می 2017 دادگاه رژیم آلخلیفه «شیخ عیسی قاسم» را به اتهامهای واهی، چون پولشویی و جمعآوری غیرقانونی پول به یک سال حبس تعلیقی و مصادره تمام اموال محکوم کرد.
تظاهراتهای دامنه دار مردم بحرین و اقدامات سرگوبگرانه رژیم آل خلیفه
تظاهرات مردم بحرین از ژوئن سال گذشته و در واکنش به سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم از سوی رژیم حاکم به صورت تحصن در برابر منزل این روحانی برجسته در منطقه «الدراز» تغییر شکل داده تا اتحاد خود را با رهبر انقلاب بحرین نشان دهند؛ واقعیت انکارناپذر نفوذ بالای عیسی قاسم در میان شیعیان این کشور- که بیش از هرچیز نشانگر رابطهای عاطفی-سیاسی میان رهبر و هوادران آن است- همان فاکتوری است که در محاسبه رژیم آلخلیفه در برخورد با این رهبر محبوب بحرینیها وارد میشود.
از زمان آغاز خیزش مردمی در بحرین علیه رژیم آل خلیفه 14 فوریه سال 2011 (25 بهمن 1390)، یعنی درست سه روز پس از سرنگونی «حسنی مبارک» دیکتاتور مصر، رژیم آل خلیفه طی چند سال گذشته در همدستی با دیگر شیخنشینها مرتجع منطقه همواره به سرکوب شدید مخالفان خود پرداخته پرداخته تا جاییکه حتی اعتراض گروههای حقوق بشری بینالمللی را نیز به صدا درآورده است.
حاکمان مستبد بحرین به منظور سرکوب انقلاب مردمی بحرین که هماکنون «شیخ عیسی قاسم»، روحانی برجسته شیعه، نماد اصلی این خیزش انقلابی مردم علیه خاندان آل خلیفه محسوب میشود و همچنین ایجاد جو رعب و وحشت در بین مردم افزون بر سرکوب و بازداشت فعالان این انقلاب دست به پاکسازی پیشقراولان آن میزند.
در روز 9 ژانویه (20 دی 1395) نیز دادگاه تجدیدنظر بحرین در سامی مشیمع، سه جوان بحرینی به نام «عباس جمیل، طاهر السمیع، و علی عبدالشهید السنکیس» را به اتهام آنچه کشتن چند نیروی پلیس در یک بمبگذاری عنوان شده، مجرم شناخت که در 26 دیماه تیرباران شدند.
رژیم بحرین این سه نفر را به دخالت در یک بمبگذاری که ماه مارس 2014 میلادی در یک روستا در نزدیکی منامه، پایتخت این کشور روی داد متهم کرد. در این بمبگذاری، چند نیروی پلیس، از جمله یک افسر اماراتی، کشته شدند.
این اقدام خصمانه رژیم بحرین علیه انقلابیون، موجی از خشم و نفرت را برانگیخت و روز تیرباران این سه جوان مبارز را روزی سیاه در بحرین توصیف کردند.