سرویس جامعه فردا: براساس هشدار سازمان مدیریت بحران، بارش باران همراه با رگبار و رعد و برق، وزش باد، وقوع سیلاب و طغیان رودخانهها در اکثر استانها را خواهیم داشت که احتمال سیلابی شدن مسیلها و رودخانهها میشود.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با هشدار به مردم گفت: بارش برف در ارتفاعات و جادههای کوهستانی شمال غرب، زاگرس و البرز، وزش باد شدید در استانهای هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان، نیمه شرقی اصفهان، جنوب سمنان و خراسان جنوبی را خواهیم داشت لذا ازمردم میخواهیم فعلا سفر نکنند و مسافرت خود را به تأخیر بیندازند و در صورت اجبار برای مسافرت حتماً با دستگاههای امدادی هماهنگی لازم را داشته باشند.
آخرین خبرها از وضعیت بارندگی و احتمال وقوع سیلاب در مناطق مختلف کشور دراین گزارش خبری بدین شرح است:
سد مروک تا ساعاتی دیگر سر ریز میشود؛ خطر بیخ گوش 23000 دورودی
سرپرست فرمانداری دورود با بیان اینکه بیش از 23 هزار دورودی در معرض خطر سیل هستند، گفت: سد مروک به احتمال زیاد تا سه-چهار ساعت دیگر سر ریز میشود.
فریبا بهاری در دورود اظهار داشت: روستاهای لبان، سفیدکن، حیدرآباد، پهلوانکل در معرض خطر سیل است؛ ما در روستاهای سفیدکن و لبان مشکل داریم.
وی افزود: 10 روستای بخش مرکزی در صورت وقوع سیلاب محصور میشوند، در شهرستان دورود وضعیت قرمز است و نیاز است این روستاها تخلیه شود.
سرپرست فرمانداری دورود عنوان کرد: سپاه بهعنوان دبیر کمیته اطلاعرسانی با همکاری آتشنشانی از طریق بلندگو اطلاعرسانی لازم را از طریق اعلام حضوری و فضای مجازی انجام دادهاند، همچنین بنرهای نیز در 15 نقطه سطح شهرستان دورود نصب کرده و به خانوارهای روستایی پیامکهای اطلاعرسانی ارسال شدهاست.
وی بیان کرد: ستاد اسکان در شهرستان دورود مشکلی ندارد، برای بخش مرکزی صنایع دفاع را هماهنگ کردهایم؛ صنایع دفاع برای احشام روستاییها مکان ندارد.
بهاری گفت: مرکز خدمات ژان را آماده کردهایم یک سوله و محوطه برای احشام در نظر گرفته شده، چون نزدیک به روستاهای در معرض خطر هستند؛ همچنین صنایع غذایی گهر از طریق هلالاحمر با ایجاد کمپ برای اهالی و احشام برای بخش مرکزی اعلام آمادگی کردهاست، برای بخش سیلاخور نیز یک سالن ورزشی، مدارس و حسینیهها را هماهنگ کردهایم.
سرپرست فرمانداری دورود خاطرنشان کرد: سد مروک بهاحتمال زیاد تا سه ساعت دیگر سر ریز میشود، حجم بارشها را داریم و ازطرفی دریچههای سد باز است 38 متر مکعب در ثانیه تخلیه آب سد را داریم؛ فعلا سد مروک به حد سرریز نرسیدهاست.
بهاری اظهار داشت: سر ریز سد مروک، حجم بارشها، تخلیه آب سد ازطریق دریچهها به اندازه 38 متر مکعب در ثانیه وارد رودخانه تیره میشود و سد کمال صالح با 70 مترمکعب به سد مروک وارد میشود.
وی افزود: میزان 60 میلی متر برثانیه حداکثر 800 متر مکعب ورودی و دبی رودخانه تیره است، در نوبت گذشته ماکزیمم حجم رودخانه تیره 400 مترمکعب در ثانیه بود.
سرپرست فرمانداری دورود عنوان کرد: امیدواریم باتوجه به بارندگیها خسارت جانی مالی نداشته باشیم، ستاد بحران در روز گذشته در ارتباط با نحوه اطلاعرسانی، اسکان و مشکلات و کمبودهای موجود تشکیل جلسه دادهاست.
وی بیان کرد: بهطور حتم آبگرفتگی معابر و طغیان رودخانه را در دورود داریم و مسلما حاشیه رودخانه هم درگیر هستند، 300 جفت چکمه و بادگیر قرار است از طریق هلالاحمر به نیروهای بسیج برای امدادرسانی تحویل داده شده، هزار و 200 چادر برای روستاهای شهرستان دورود در انبار هلال احمر موجود و آماده است.
بهاری گفت: 18 هزار و 800 نفر ساکنان مجاور رودخانه تیره دورود، 3 هزار و 500 نفر در بخش مرکزی و حدود هزار نفر در بخش سیلاخور باید خانههایشان را تخلیه کنند؛ 70 درصد ساکنان مجاور رودخانه تیره شهرستان دورود منازل خود را تخلیه کردند و روستاهای سفیدکن 50 درصد و لبان سفلی 90 درصد تخلیه شدهاست.
احتمال طغیان رودخانهها در چهارمحال و بختیاری/مسدود شدن گردنه چری/ آماده باش 100 تیم امدادی
سرپرست پلیس راه چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به آغاز بارندگیها در سطح استان، در حال حاضر گردنههای چری و شاهمنصوری در شهرستان کوهرنگ مسدود است.
سرهنگ غلامعلی نوربخش اظهار کرد: با توجه به لغزندگی معابر، لازم است رانندگان سرعت مطمئنه را رعایت و از سرعت و سبقت غیرمجاز خودداری کنند.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت محرهای استان، افزود: هم اکنون تردد در محور بروجن – لردگان – یاسوج و همچنین محور شهرکرد – سورشجان نیمه سنگین گزارش شده است. تردد در بفیه محورها روان است.
گردنههای چری و شاه منصوری در شهرستان کوهرنگ، محور ارتباطی شهرکرد از مسیر منطقه بازفت را به استان خوزستان متصل میکند.
آمادهباش مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری برای مقابله با حوادث احتمالی بارندگی
مدیرکل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: این استان با فراخوان امکانات، نیروی انسانی و تجهیزات، آمادگی کاملی برای مواجهه با مخاطرات طبیعی ناشی از بارندگی دارد.
ستار فرهادی با اشاره به آغاز بارشها و پیشبینی تداوم بارش در نقاط مختلف استان، گفت: تاکنون هیچگونه خسارتی بهعلت بارشها از روز گذشته در هیچ یک از نقاط استان گزارش نشده است.
وی افزود: 300 پایگاه ثابت و سیار در قالب 7500 نفر خدمات امدادی و سفر را به مردم ارائه میدهند. برای 20 نفر از مدیران استان برای استقرار در شهرستانها و انجام عملیات مدیریت بحران و امداد و نجات و کمک به فرمانداران ابلاغیه صادر شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری از مردم استان و مسافران نوروزی خواست از عصر امروز تا عصر فردا از سفرهای غیر ضرور در محورهای استان اجتناب کنند.
آمادهباش 100 تیم امدادی هلال احمر در چهارمحال و بختیاری به دلیل احتمال وقوع سیل
مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری از آمادهباش 100 تیم امدادی هلال احمر در استان با آغاز بارشها و پیشبینی وقوع سیل خبر داد.
سید احمد مرتضویفرد اظهار کرد: 100 تیم امدادی در قالب 400 امدادگر و نجاتگر جمعیت هلال احمر در استان به حالت آمادهباش هستند، همچنین تیم واکنش سریع شامل 16 نفر تجهیز و در حالت آمادهباش کامل هستند.
وی با اشاره به پیشبینی بارشهای شدید باران در استان، تصریح کرد: بارش شدید باران در کنار آب شدن برف، احتمال طغیان رودخانهها را چندین برابر کرده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: واحدهای مسکونی خسارت دیده 20 تا 60 درصد در شهرها 500 واحد و در روستاها 1000 واحد گزارش شد که براساس گزارشات واصله مجموعا 2 هزار و 150 واحد مسکونی شهری و روستایی در سیل اخیر آسیب دیدند.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان، سهراب رییسی اظهار کرد: در راستای رسیدگی و برآورد خسارت اولیه سیل در برخی از شهرستانهای استان 7 گروه ارزیابی خسارت تشکیل شده است.
وی با اشاره به میران خسارت اولیه، افزود: تعداد واحدهای مسکونی خسارت دیده 60 تا 100 درصد در شهرها 230 واحد و در روستاها 400 واحد بوده است.
رییسی با اشاره به مبلغ تسهیلات برای واحدهای آسیب دیده، خاطرنشان کرد: سقف تسهیلات فردی احداثی در شهرها 400میلیون ریال و در روستاها 300 میلیون تومان و تسهیلات تعمیراتی نیز 120 میلیون ریال است.
وی از تخریب 380 هزار مترمربع معابر روستایی خبر داد و گفت: از این مجموع 12 هزار متر مربع مربوط به زیرسازی و آسفالت بود است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: تامین اعتبار برای آماده سازی سایت جدید اسکان واحدهای در معرض خطر و تامین مصالح خسارت دیدگان 25 میلیارد ریال پیشبینی شده است.
تویسرکان در آمادهباشبه گزارش فارس، براساس پیشبینی هواشناسی مبنی بر بارشهای شدید باران و برف از یازدهم فروردینماه تا 13 فروردین سال جاری در بخش اعظمی از کشور به ویژه غرب، استان همدان نیز با بکارگیری تمام توان خود در آمادهباش قرار گرفته است.
فرماندار تویسرکان با بیان بر اینکه تمام شهروندان باید هشدارهای هواشناسی درباره بارشهای امروز تا چند روز آینده را جدی بگیرند اظهار کرد: همه باید برای سیلاب احتمالی آمادگی کامل داشته باشیم.
حبیب مومیوند با تاکید بر حضور همه شهرداران در شهر تویسرکان، سرکان و فرسفج و دهیاران در روستاها گفت: تلاش همه باید بر پاکسازی مسیرهای رودخانهها و آبراهههای سطح شهرستان باشد.
وی بر گرم نگهداشتن مساجد و حسینیهها در سطح شهرستان تاکید کرد و افزود: مردم از ترددهای غیر ضروری خودداری کرده و به هشدارهای ایمنی توجه کنند چراکه در این زمان با وحدت، تعامل و همکاری همهجانبه مشکلات و آسیبها کمتر میشود.
مدیر امور آب و فاضلاب شهری تویسرکان نیز در این خصوص از آمادگی تیم واکنش سریع بخش حوادث آب و فاضلاب این نهاد به منظور جلوگیری از بروز بحران احتمالی و خدماترسانی به مردم خبر داد و اظهار کرد: ایجاد مانع و خاکریزی برای جلوگیری از ورود سیلاب به چاهها و ایستگاههای پمپاژ، پایش مداوم پارامترهای کیفی آب نظیر کلر و کدورت در ایستگاههای پمپاژ، مخازن و شبکه انجام میشود.
مجید یاراحمدی افزایش ظرفیت تصفیه آب با ایجاد پکیج شماره 2 به منظور جلوگیری از وارد آمدن شوک ناشی از افزایش کدورت آب ورودی از سد مخزنی سرابی، ذخیرهسازی حداکثری آب در مخازن و حفظ ارتفاع آنها، همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط برای لایروبی رودخانهها در محل پلها، اصلاح نقاط حادثه خیز شبکه فاضلاب و اخطار به مشترکان در معرض پس زدگی فاضلاب بخشی دیگر از اقدامات این نهاد عنوان کرد.
وی گفت: تداوم سرکشی از تاسیسات آب اعم از چاهها، مخازن و کلرزنی، تاسیسات فاضلاب و تصفیهخانهها و حضور مداوم مسؤول کشیک شهرستان در ساختمان اداری و پیگیری گزارشهای واحدهای مختلف انجام میشود.
رئیس شورای شهر تویسرکان نیز با اشاره به لایروبی مسیر رودخانهها و آبراههای داخل شهر در مسیر امامزاده کوه، شهرک طالقانی، خیابان سعدی، اظهار کرد: بیلهای مکانیکی در چهار نقطه شهر مسیر پل قاضی، مسیر پیر خراط و محدوده پارک نبوت و قائم هماکنون مستقر و در حالت آمادهباش قرار دارد.
مسعود حمیدیان با بیان اینکه پیشبینی فرصت زمانی جابجایی بیل مکانیکی در داخل شهر مدنظر قرار گرفته خاطرنشان کرد: علاوه بر تجهیزات شهرداری تجهیزاتی نیز به صورت اجارهای از بخش خصوصی به منظور تسریع در عملیات احتمالی سیلاب تامین شده است.
وی با اشاره به بازدید میدانی کمیسیون عمرانی شورای اسلامی شهر تویسرکان از نقاط خطرساز و سیل خیز تویسرکان و برگزاری جلسه فوقالعاده با حضور شهردار افزود: طبق تصمیمات گرفته شده تکمیل و لایروبی مسیر رودخانههای موجود در محدوده حریم شهر، استقرار ماشین آلات مناسب برای پایش و اقدام اجرایی و عملیاتی مناسب در حین بارشهای شدید احتمالی طبق پیشبینی سازمان هواشناسی در نقاط حساس و شناخت نقاطی که به لحاظ فنی امکان بهرهگیری برای کاهش خطرآفرینی در طول زمان سیلاب احتمالی انجام شد.
رئیس شورای اسلامی شهر سرکان با بیان اینکه تقسیم وظیفه متناسب بین کارشناسان فنی شهرداری با شرح وظایف مشخص و روشن در صورت بروز حوادث غیرمترقبه انجام دادیم تاکید کرد: نیروهای آتشنشانی به عنوان زیرمجموعه شهرداری تویسرکان و گروههای مختلف مدیریت بحران شهرداری آماده انجام عملیات در شرایط بروز سیلاب احتمالی هستند.
شهردار شهر سرکان همچنین از آمادهباش این شهر در صورت بروز سیلاب ناشی از بارشهای اعلام شده از سوی شهرداری خبر داد و اظهار کرد: کل مسیر رودخانه و مسیرهای منتهی به رودخانه شهر سرکان پاکسازی شده است.
محمود رضیئی با اشاره به آمادگی آتشنشانی شهر سرکان از تدبیر تمهیدات لازم در خصوص کنترل سیلاب احتمالی از امروز تا روز سهشنبه در شهر سرکان خبر داد و گفت: همه امکانات و تجهیزات شهرداری برای این منظور آماده کردهایم.
بخشدار بخش مرکزی تویسرکان با اشاره به وجود 60 روستا در این بخش به آمادهباش همه دهیاران و شورای اسلامی روستاها و مکلف به ماندن دهیاران در روستاها به عنوان مدیر مدیریت بحران اشاره کرد و گفت: از شب گذشته مساجد، مدارس و حسینههای روستاهای این بخش برای کنترل و کاهش حجم آسیبها ناشی از سیلاب احتمالی بارشها پیشبینی شده هواشناسی مهیا و آماده شدهاند.
سعدی عبدلی با اشاره به پاکسازی پل شاهزید، نجفآباد، ترمیانک و لایروبی رودخانه جعفریه گفت: اخطار لازم در خصوص رعایت اصول ایمنی در این برهه به مردم قسمت جنوب روستا فریازان به دلیل قرار گرفتن در حاشیه رودخانه قلعه قاضی داده شده است.
وی با اشاره به اینکه بازدید از همه مسیرها و معابر و جداول داخل روستاها و رفع و پاکسازی گرفتگیها انجام شده و اخطارهای ضروری در راستای ایمن سازی از خطرات احتمالی داده شده خاطرنشان کرد:امکانات و ماشین الات دهیاران آماده شدهاند و هر گونه هزینهای که دهیاران برای جلوگیری از بروز آسیبهای سیلاب احتمالی توسط دهیاریها از لحاظ بخشداری مشکلی ندارد.
بخشدار بخش قلقلرود هم در این باره اظهار کرد: پاکسازی تمام مسیرهای رودخانه و دهانه پلها در سه دهستان بخش قلقلرود توسط دهیاران انجام شده و مساجد و حسینیهها برای خدمات دهی در این زمان گرم و آماده کردیم.
محمدرضا محمدیدوست با اشاره به تخلیه سه واحد مسکن روستایی که احتمال تخریب در زمان بارشها دارند یادآور شد: این افراد در صورت نداشتن خویشاوند نزدیک در خانه دهیاری اسکان شدند.
وی با بیان اینکه برای هر دهستان بخش قلقلرود یک بیل مکانیکی اجاره و امکانات لازم فراهم شده گفت: شوراهای اسلامی و دهیاران از طریق تریبون مساجد و فضای مجازی هشدارهای هواشناسی را به مردم اطلاعرسانی کردند.
مرکز فوریتهای پیش بیمارستانی، راهدارخانهها، گروه امداد و نجات جادهای هلال احمر و همه مراکز بهداشت و درمان تویسرکان نیز در آماده باش قرار دارند.
بارش باران با شدت و با تداوم درسطح شهرستان تویسرکان از ساعات آغاز روز یکشنبه در حال بارش است، در این برهه از زمان میطلبد همه همشهریان عزیز به هشدارهای داده شده در خصوص احتمال سیلاب توجه کنند.
19 هزار خانوار کرمانشاهی مناطق خطرناک اخطار تخیله دریافت کردهاند
مدیریت بحران استان کرمانشاه گفت: 19 هزار خانوار در سطح کرمانشاه در مناطق خطرناک قرار دارند که اخطار مبنی بر تخلیه دریافت کرده اند و در حال تخلیه منازل خود و انتقال به مناطق امن هستند.
به گزارش فارس، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه در خصوص وضعیت شهروندان کرمانشاهی و اقدامات صورت گرفته این ستاد، اظهار داشت: 19 هزار خانوار در استان کرمانشاه در حریم، بستر و یا نقاط مستعد حادثه سیل در استان کرمانشاه قرار گرفتهاند که اخطارهای لازم جهت تخیله و انتقال به نقاط امن به انها اعلام شده است و در حال تخلیه منازل خود هستند.
وی افزود: در سطح کرمانشاه آبگرفتگیهای محدودی داریم، اما هنوز خسارتی متوجه استان کرمانشاه نشده است و ستاد بحران کرمانشاه جهت مقابله با حوادث احتمالی برنامه ریزی کاملی داشته است.
بالایی ادامه داد: در استان کرمانشاه حدود 1300 مکان اسکان در سطح استان در قالب 397 مسجد، 856 مدرسه و 90 سالن ورزشی آماده شده است و در مناطقی از استان کرمانشاه که فاقد فضای دکر شده هستند هلال احمر استان اقدام به برپایی 3600 کمپ اضطراری کرده است.
وی یاد آور شد: آبگرفتگیهای جزئی در سطح استان شکل گرفته است که در حد اضطرار و یا بروز مشکل نیست و ظرفیت دفع آن توسط آبراههای استان فراهم است.
بالایی در پایان خاطرنشان کرد: تمام برنامه ریزیهای لازم صورت گرفته است و امیدواریم 24 ساعت آینده را بدون خسارت و حادثه خاصی پشت سر بگذاریم.
مسیرهای منتهی به رودخانه قزلاوزن مسدود شد
به گزارش فارس، سرپرست فرمانداری طارم با اشاره به مسدودسازی مسیرهای رودخانه قزلاوزن گفت: 90 درصد مزارع اطراف رودخانه که در معرض خطر سیل هستند، مزارع برنج است.
ستار صفری اظهار کرد: از نخستین اخطاری که سازمان هواشناسی درباره بارشها اعلام کرد، چهارم فروردینماه جلسه مدیریت بحران شهرستان به منظور آماده باش نیروهای امدادی برگزار شد.
سرپرست فرمانداری طارم با اشاره به اینکه جلسات مدیریت بحران با اولویت اطلاعرسانی به مردم به ویژه کشاورزان برگزار شد، تصریح کرد: جمعآوری ادوات و منصوبات به کارگیری شده به ویژه در حریم رودخانه قزلاوزن، بحث عدم اطراق در مسیلها، حرکت در مسیر سیلاب، عدم انجام مسافرتهایی که ضروری نیستند از جمله موضوعاتی بود که مورد تاکید قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه در سامانه بارشی نخست مشکلی در شهرستان به وجود نیامد، اضافه کرد: برای هشدارهای سامانه بارشی نیز روز جمعه دومین جلسه تشکیل شد و قرار شد دستگاهها اقدامات خود را درباره لایروبی نهرها و کانالها تشدید کنند.
صفری همچنین با اشاره به اینکه در این جلسه بر رعایت نکات ایمنی از سوی ساکنان روستاهای مسیر سیلاب تأکید شد، گفت: همچنین تاکید کردیم نسبت به جابهجایی محل نگهداری احشام از مسیرهای پرخطر اقدام کنند.
سرپرست فرمانداری طارم با بیان اینکه برای خانوارهایی که احتمال آبگرفتگی وجود داشت هشدار داده شد که تا خروج سامانه بارشی در محل سکونت خود نباشند و به منزل اقوام بروند، گفت: اقدامات خوبی انجام شده است و امیدواریم اتفاق ناگواری رخ ندهد.
وی با بیان اینکه طبق پیشبینی هواشناسی احتمال طغیانی شدن رودخانه قزل اوزن وجود دارد، تصریح کرد: بر همین اساس بندهای انحرافی که چمهای اطراف رودخانه قزلاوزن و آن مسیرهایی که آبشان از طریق آن تامین میشد مسدود شد تا موجب بروز خسارت به اراضی کشاورزی نشود.
صفری با بیان اینکه از امروز هم بارشهای بهاری به صورت ملایم را داشتیم، افزود: البته شدت بارشها زمان عصر زیاد خواهد شد.
سرپرست فرمانداری طارم با بیان اینکه تعداد منازل روستایی در مسیر سیل قابل توجه نیست، اما به همانها هم هشدارهای لازم داده شده است، اضافه کرد: همچنین به ساکنان این منازل پیشنهاد کردیم که نسبت به دریافت تسهیلات از بنیاد مسکن اقدام کنند تا دچار مشکل نشوند.
وی با بیان اینکه به اهالی اراضی که در حاشیه رودخانه قزلاوزن هستند یعنی گیلوان تا سرخآباد هشدارهای لازم داده شده است، گفت: در همین راستا نسبت به مسدودسازی مسیرهای رودخانه قزلاوزن نیز اقدام شده است تا به مزارع حاشیه رودخانه نیز خسارت وارد نشود.
سرپرست فرمانداری طارم ادامه داد: 90 درصد محصولاتی که در حاشیه رودخانه قرار داشته و در مسیر سیل هستند، بیشتر مربوط به کشت برنج است، ولی هنوز محصولی کشت نشده، چون زمان نشاء آن فرا نرسیده است و هشدار ما این است که به زیرساختهای سالهای قبل خسارت وارد نشود.
صفری با بیان اینکه شهرستان طارم تا خروج سامانه بارشی در آمادهباش است، افزود: به صورت مستمر با اعضای ستاد مدیریت بحران جلسات هماهنگی برگزار و نکات لازم گوشزد میشود.
هشدار هواشناسی مازندران نسبت به رانش زمین و سیلابی شدن مسیلها
هواشناسی مازندران نسبت به باراش برف و باران، رانش زمین و سیلابی شدن مسیرها هشدار داد.
به گزارش مهر، محمدرضا رضوی مدیرکل هواشناسی مازندران اظهار داشت: از امشب تا دوشنبه شب با توجه به شدت بارش باران و برف با پدیده مه، کاهش دما و وزش باد گاهی نسبتاً شدید در ارتفاعات و محورهای کوهستانی استان مواجه خواهیم شد.
وی افزود: همچنین شدت بارندگی ارتفاعات نیمه غربی استان بیشتر است و از این رو کاهش دید، لغزندگی محورها و اختلال در تردد محورهای کوهستانی دور از انتظار نیست.
رضوی ادامه داد: رانش زمین و ریزش سنگ، بالاآمدن آب رودخانه و سیلابی شدن مسیرها را پیش رو خواهیم داشت و لازم است ضمن پرهیز از تردد از مسیرهای کوهستانی به هشدارها و اطلاعیهها توجه ویژه شود.
57 دستگاه پل در لرستان تخریب شد/ راه 40 روستا همچنان مسدود است
مدیرکل راهداری لرستان از تخریب 57 دستگاه پل در جریان سیلاب هفته گذشته این استان خبر داد و گفت: راه دسترسی 40 روستا همچنان مسدود است.
به گزارش مهر، جلسه ستاد مدیریت بحران اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان پیش از ظهر امروز یکشنبه با موضوع آمادگی برای مقابله با بحران احتمالی وقوع سیلاب برگزار شد.
عباس شرفی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان در این جلسه گفت: براساس گزارش کارشناسان فنی این اداره کل، در سیلاب هفته گذشته 57 دستگاه پل، یک هزار و 300 متر دیواره حائل رودخانه و 115 کیلومتر جسم راه تخریب و راه ارتباطی 240 روستا مسدود شد که با تلاش شبانه روزی راهداران تاکنون راه ارتباطی 200 روستا باز شده است و تلاش برای بازگشایی 40 روستای باقیمانده ادامه دارد.
وی افزود: مرمت محور پلدختر در 17 نقطه آسیب دیده شامل ابنیه فنی، شانه راه، جسم راه، دیوار حائل، ریزش برداری، زمین لغزش و رفع انسداد در 72 ساعت گذشته آغاز شده است و تا برقراری تردد کامل در این محور ادامه دارد.
بر اساس این گزارش، استقرار پنج اکیپ ایمنی جهت اعلام، ایمن سازی و انسداد محورهایی که احتمال مسدودی دارند، استقرار 4 تیم سیار تعمیرات ماشین آلات در سطح راههای استان، آماده باش 40 تیم پیشگیری و مقابله با بحران سیل در محورهای استان و نقاط مستعد خطر، استفاده از توان فنی ماشین آلات بخش خصوصی در قالب 8 تیم، استقرار یک تیم پشتیبانی در اداره کل برای تأمین نیازهای احتمالی تیمهای مستقر در محورها، استقرار دو تیم برآورد خسارت در شمال و شرق استان، استقرار تیم اطلاع رسانی و روابط عمومی جهت پیگیری و رسیدگی به شکایات و درخواستهای مردمی، برگزاری جلسه مدیریت بحران به تعداد پنج جلسه در استانداری و راه و شهرسازی و اعلام انسداد محور خرم آباد_ پلدختر و محورهای گردشگری جهت پیشگیری از وقوع حادثه از مصوبات این جلسه بود.
آبگرفتگی معابر در استان البرز/احتمال سیلابی شدن رودخانهها در کرج
هواشناسی با توجه به فعالیت سامانه ناپایدار در استان البرز بارش برف و باران، ریزش سنگ و سقوط بهمن در محورهای کوهستانی و سیلابی شدن رودخانهها را پیشبینی کرده است.
به گزارش مهر، منصور رحمانیان با اشاره به صدور اطلاعیه هواشناسی مبنی بر ورود سامانه ناپایدار از شنبه جاری به استان، اظهار کرد: این سامانه تا روز سه شنبه شرایط جوی استان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
مدیرکل هواشناسی استان البرز پی آمد ورود این سامانه ناپایدار به استان را رگبار شدید باران و رعدوبرق دانست و گفت: در ارتفاعات و جادههای کوهستانی بارشها در بعضی ساعات بهصورت برف خواهد بود.
وی بیشینه بارشها را مربوط به بازه زمانی عصر یکشنبه تا عصر دوشنبه دانست و گفت: به سبب بارشهای رگباری و شدید، آبگرفتگی معابر و اختلال در تردد شهری و سیلابی شدن رودخانهها و مسیلهای فصلی پیشبینی میشود.
کاهش هفت درجهای دما در البرز
رحمانیان همچنین تأکید کرد: ریزش سنگ و سقوط بهمن در جادههای کوهستانی منتهی به منطقه طالقان و طول جاده چالوس مورد انتظار است.
مدیرکل هواشناسی استان البرز از شهروندان البرزی و مسافران نوروزی خواست از تردد غیرضروری یا توقف و چادر زدن در مناطق یادشده به جهت سیلابی شدن رودخانهها خودداری کنند.
وی به کاهش 4 تا 7 درجهای دما در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر کمینه دمای هوای کرج 6 درجه سانتیگراد بوده و کیفیت هوا در وضعیت سالم قرار دارد.
رحمانیان کیفیت هوای شهرهای استان را سالم اعلام کرد و گفت: برای شهرستان طالقان در برخی ساعات بارش برف پیشبینی میشود، همچنین ریزش سنگ و سقوط بهمن و وقوع سیلاب دور از انتظار نیست.
احتمال ریزش سنگ، سقوط بهمن و وقوع سیلاب در محور کرج - چالوس پیشبینیشده است
مدیرکل هواشناسی استان البرز برای منطقه دیزین نیز بارش برف را پیشبینی کرد و گفت: احتمال سقوط بهمن، ریزش سنگ و وقوع سیلاب در این منطقه پیشبینی میشود.
وی در ادامه به وضعیت جوی محور کوهستانی چالوس اشاره کرد و گفت: اسمان در این محور ابری همراه با مه آلودگی است، احتمال ریزش سنگ و سقوط بهمن و وقوع سیلاب پیشبینیشده است.
رحمانیان بیشینه سرعت باد در محور کرج - چالوس را 50 کیلومتر بر ساعت اعلام کرد و گفت: بارش برف در این محور پیشبینیشده است.
تخلیه کل شهر دورود صحت ندارد؛ 8 روستا و 4 محله در شهر تخلیه شود
مدیرکل مدیریت بحران استان و نماینده ویژه استاندار در شهرستان دورود ضمن تکذیب شایعات تخلیه کل شهر دورود از تخلیه 8 روستا و 4 محله در شهر دورود خبر دادند.
غلامرضا آقا میرزایی با اشاره به خطر سرریز سد مروک اظهار داشت: سد مروک 105 میلیون مترمکعب ظرفیت دارد که تاکنون بیش از 90 میلیون مترمکعب آب پشت این سد ذخیرهشده است و با توجه به بارشهای استان احتمال سرریز این سد وجود دارد.
وی افزود: مشکلی که وجود دارد این است که سد کمال صالح استان مرکزی نیز در بالادست این سد قرار دارد که سرریز سد کمال صالح وارد سد مروک دورود میشود و پیشبینیشده اگر سد سرریز کند مشکل ایجاد میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استان لرستان عنوان کرد: استاندار و معاون عمرانی استاندار لرستان در منطقه حضور یافتند و برنامهریزیشده که اگر بارشها شدید باشد یک سری از مناطق پاییندست سد منازل خود را تخلیه کنند.
وی با اشاره به برخی شایعات مبنی بر اعلام تخلیه کل شهر دورود بیان کرد: تخلیه کل شهرستان دورود صحت ندارد، برنامهریزیشده که یکسری کارها و جابهجایی اهالی روستاها انجام شود که اگر اتفاقی رخ دهد حداقل تلفات جانی نداشته باشیم.
آقا میرزایی تصریح کرد: آنچه در این شرایط مهم بوده جان مردم است، خسارات مالی نیز مهم است، اما در این شرایط جان مردم مهمتر است و تلاش بر این است که اتفاقی رخ ندهد.
محمدرضا صفی خانی نماینده ویژه استاندار در شهر دورود در گفتگو با خبرنگار تسنیم ضمن تکذیب خبر تخلیه شهرستان دورود اظهار داشت: با توجه به بارش باران و احتمال سرریز شدن سد مروک، هشت روستا در مسیر سد در حال تخلیه هستند و همچنین چهار محله در شهر دورود که در مسیر رودخانه قرار دارند تخلیه میشوند.
وی افزود: از کلیه اهالی این چهار محله شهر دورود که در معرض سیلاب هستند تقاضا داریم هر چه سریعتر خانههای خود را تخلیه کنند.
شرایط اضطراری در گمیشان/ ارتباط زمینی مناطق سیل زده برقرار شد
ارتباط زمینی بین سیمین شهر و گمیشان برقرار شده است، اما ارتفاع آب در بعضی محلات گمیشان و آق قلا افزایش یافته و مسئولان محلی شرایط گمیشان را اضطراری اعلام میکنند.
به گزارش مهر، گلستان از روزهای پایانی سال گذشته درگیر سیل شد و ابتدا روستاها و شهرهای شرقی گلستان و به ویژه گنبدکاووس دچار آبگرفتگی شدند و سپس سیل به شهرستانهای شمالی گلستان به ویژه آق قلا و گمیشان رسید.
هماکنون ارتفاع آب در فاز سه شهرک صنعتی آق قلا حدود دو تا 2.5 متر است و ارتفاع آب در بعضی از محلات آق قلا مانند کل آباد و همچنین گمیشان در حال افزایش است.
مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان بارندگی روزهای گذشته در پارک ملی گلستان و … را دلیل افزایش ارتفاع آب دانست و گفت: همه تلاشها برای تخلیه آب و هدایت روانابها به سمت دریا ادامه دارد.
مجتبی جمالی تاکید کرد: توصیههای لازم به شهروندان داده شده و مجوزهای لازم برای هدایت آب به خارج شهر برای دستگاههای متولی صادر شده و شهر گمیشان در شرایطی نیست که بخواهیم دستور تخلیه شهر را صادر کنیم.
سرپرست استانداری گلستان هم از حرکت ماندابهای سطح دشت به وسعت 60 کیلومتر مربع به شهرستان گمیشان و رسیدن ماندابها به شمال و شمال شرق شهرستان گمیشان خبر داد.
هم اکنون نیروهای مردمی در کنار دستگاههای خدمات رسان مشغول ایجاد سدهای خاکی برای مانع شدن از ورود آب به شهر گمیشان هستند و تلاش نیروهای نظامی برای بازگشایی مسیرهای مسدود شده بر اثر سیلاب و تخلیه آب ادامه دارد.
توزیع 435 قلم دارو در مناطق سیل زده
تلاش کارکنان دانشگاه علوم پزشکی گلستان برای جلوگیری از شیوع بیماریهای واگیردار در مناطق سیل زده ادامه دارد و تاکنون 380 نمونه گیری التور (وبا) و پنج تُن آهک پاشی در مناطق سیل زد انجام شده است.
بر اساس اعلام عبدالرضا فاضل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم اکنون 70 تیم بهداشت محیط استان در حال بررسی سلامت آب آشامیدنی و مواد غذایی در شهرستانهای آسیب دیده از سیل هستند و 435 قلم دارو در شهرهای سیل زده گلستان توزیع میشود.
بعد از وقوع سیل در شهرهای گنبد، آق قلا و گمیشان بیش از 35 تیم ثابت و سیار سلامت در منطقه مستقر شده است و در بیمارستانهای صحرایی که به همت سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی برپا شده خدمات بهداشتی و درمانی به سیل زدگان ارائه میشود.
به گفته احسان گوهری راد، مدیرکل آموزش و پرورش استان گلستان 29 مدرسه و پنج سالن ورزشی آموزش و پرورش میزبان 26 هزار سیل زده در گلستان بوده است.
علی نظری، مدیرعامل آب منطقهای گلستان هم از لای برداری و پاکسازی اتاقک دریچه محفظه سدهای گلستان خبر داد و گفت: با به کارگیری تجهیزات و نیروی انسانی نسبت به لای برداری و پاکسازی اتاقک دریچه محفظه سدهای استان اقدام و مانور آزمایشی باز و بسته کردن دریچهها با موفقیت انجام شده است.
ترافیک بازدید مقامات کشوری از مناطق سیل زده
از صبح امروز (شنبه) مناطق سیل زده گلستان شاهد ترافیک مقامات کشوری بوده و سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، امیردریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش برای چندمین بار و رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، علی اصغر پیوندی رئیس جمعیت هلال احمر و مهرالله رخشانی مهر رئیس سازمان توسعه و تجهیز مدارس کشور و معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش برای نخستین بار از مناطق سیل زده گلستان بازدید کردند.
وزیر صنعت صبح شنبه وارد آق قلا شد و با حضور وی سه واحد تولیدی و صنعتی آسیب دیده از سیل در شهرک صنعتی آق قلا مجدد آغاز به کار کردند و کارگران این واحدها دوباره مشغول به کار شدند.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم از بسیج شدن نیروها و تجهیزات این نهاد برای تخلیه آب از مناطق سیل زده و لایروبی رودخانههای قره سو و گرگانرود خبر داد.
رئیس سازمان توسعه و تجهیز مدارس کشور و معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش هم با خبرهای خوش برای جبران خسارت وارده به بخش آموزش و پرورش وارد مناطق آسیب دیده از سیل گلستان شد و از اختصاص پنج میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز سیستمهای گرمایشی مدارس و ارسال 50 کانکس و سه هزار میز و نیمکت برای مدارس آسیب دیده از سیل گلستان خبر داد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش هم که برای سومین بار در روزهای گذشته وارد مناطق سیل زده گلستان شده بود از استقرار نیروها، قایقها، تیمهای عملیات ویژه، غواصها و تجهیزات خبازخانه نیروی دریایی ارتش در آق قلا و مناطق سیل زده مستقر خبر داد و گفت: لایروبهای نیروی دریایی را به گلستان میآوریم.
رئیس جمعیت هلال احمر هم که صبح امروز وارد گلستان شده بود، در نشست خبری در جمع خبرنگاران استان حاضر شد و از امداد رسانی به 57 هزار نفر از سیل زدگان گلستان از زمان وقوع سیل و آبگرفتگی در این استان از سوی نیروهای امدادگر و نجاتگر خبر داد و گفت: تا صبح شنبه رقم کل کمک نقدی برای سیل زدگان به حسابهای هلال احمر 14 میلیارد تومان بوده و کل هزینههای هلال احمر تا امروز حدود 25 میلیارد تومان است.
نیاز مبرم به فوکا در گمیشان
با تلاش نیروهای اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای گلستان تاکنون گفت: 23 پل موقت در محورهای مواصلاتی سیل زده گلستان احداث شد و با نصب پل سیار به دست مهندسان ارتش و همکاری راهداری تردد در جاده سیمین شهر به گمیشان به حالت عادی برگشت.
اما با تمام اقدامات انجام شده در مناطق سیل زده گلستان معاون فرماندار گمیشان در گفتگو با خبرنگار مهر وقعیت شهر گمیشان را اضطراری اعلام و اظهار کرد: آب از سمت شرق شهر گمیشان وارد شده و شاهد افزایش حجم هم بودیم، لذا دبی آب بیشتر شده و در بعضی محلات بیش از نیم یا یک متر آب گرفته است.
سیدعلیرضا حسینی افزود: در بعضی جاها رفت و آمد مردم حتی با چکمه هم دشوار است نیاز به فوکا (لباس مخصوص ماهیگیری و شالیکاری) داریم که هزینه آن بالاست.
وی با اشاره به اینکه با وجود تلاشهای بسیار نتوانستیم فوکای لازم را تهیه کنیم، تصریح کرد: از جمعه تلاشهای زیادی انجام شده، ولی در مرحله اضطراری هستیم و تلاش میکنیم از این مرحله عبور کنیم تا به بحران نرسیم.
تخلیه برخی مناطق پرخطر در سرپلذهاب /آمادگی برای مقابله با سیل
فرماندار سرپلذهاب از آمادگی این شهرستان برای مقابله با وقوع سیل احتمالی خبر داد و گفت: برخی مناطق پرخطر تخلیه شدند.
محبت جمالی نیا در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به هشدارهایی که هواشناسی مبنی بر احتمال وقوع سیل در نتیجه بارشهای گسترده داد، تمهیدات لازم در شهرستان پیشبینی شده است.
وی با اشاره به تدابیر اندیشیده شده برای مهار سیل و تأمین امنیت مردم زلزله زده و کانکس نشین این شهرستان افزود: بر حسب هشدارهای هواشناس اطلاع رسانی از طریق بنر و شبکههای مجازی و معتمدان شهرستان، دهیاریها، شوراها صورت گرفته است و توصیههای لازم در این زمینه انجام شده است.
فرماندار سرپلذهاب عنوان کرد: همچنین کانالها، مسیلها و مجموعههای آبرفتی در حوزه رودخانه الوند را لایروبی کردیم و شرایط به گونهای آماده شده است که شاهد کمترین خسارت در شهرستان باشیم.
وی ادامه داد: ساکنان بیش از 5 نقطه از سکونتگاههای موقت که یکسال گذشته در بستر رودخانه زندگی میکردند، را به صورت کاملاً رایگان به اماکن امن انتقال دادیم.
جمالی نیا تصریح کرد: همچنین تمام نیروهای شهرستان که پای کار هستند، هم اکنون در حالت آماده باش قرار دارند و امیدواریم بتوانیم این بحران را، چون بحرانهای گذشته به خوبی پشت سر بگذاریم.
وقوع سیلاب و طغیان در حوزه آبریز کرخه و دز
یک کارشناس سازمان هواشناسی گفت: اوج سیلابها در غرب و جنوب غرب از فرداشب خواهد بود، اما در حوزه آبریز کرخه و دز امروز و فردا است.
به گزارش مهر، مرتضی ضرابی گفت: با ورود سامانه بارشی، از شمال غرب تا جنوب غرب بارشها آغاز شده است.
وی افزود: بارشها در شمال کشور برای امروز خفیف خواهد بود.
ضرابی گفت: منطقه تحت سیطره سامانه بارشی امروز، کل نیمه غربی، مرکز کشور، دامنههای شمالی و جنوبیِ البرزِ غربی و مرکزی، جزایر و بخشهای ساحلی شمالی و مرکزی خلیج فارس خواهد بود.
وی افزود: شدت بارشهایی که میتواند با آب گرفتگی و سیلاب میتواند همراه باشد در آذربایجان غربی، غرب آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه، خوزستان، ایلام، همدان، زنجان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب اصفهان، شمال بوشهر و شمال و غرب فارس خواهد بود.
ضرابی گفت: شدت و اوج سیلابها در غرب و جنوب غربی از فردا شب تا صبح سه شنبه خواهد بود، اما در حوزه آبریز کرخه و دز امروز و فرداست.
بارش باران کردستان را فراگرفت/سنندج در حالت نیمه تعطیل
بارش باران در تمامی شهرستانهای استان کردستان آغاز شده است و پیش بینی میشود که این روند تا پایان هفته جاری ادامه داشته باشد.
به گزارش مهر، بارش باران در استان کردستان از صبح امروز آغاز شده است و بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان کردستان هم اکنون این وضعیت بارشی در سراسر استان وجود دارد.
پیش بینیهای اعلام شده از سوی اداره کل هواشناسی استان کردستان نشان میدهد که طی هفته جاری بارش باران همراه با رعد و برق مهمترین پدیده جوی در این استان است و به همین دلیل هشدارهای در خصوص احتمال وقوع سیلاب نیز در سطح استان منتشر شده است.
هم اکنون در بخش جنوبی استان کردستان بارش باران به صورت رگباری با رعد و برق همراه است و پیش بینی میشود که از ظهر امروز این وضعیت در سراسر استان کردستان حاکم شود.
اداره کل هواشناسی استان کردستان با انتشار اطلاعیههای متعدد از مردم کردستان درخواست کرد که به هشدارها توجه کرده و مسائل ایمنی را به صورت جدی رعایت کنند.
از سوی دیگر و با اعلام شهرداری سنندج، اقدامات مختلفی در راستای جلوگیری از وقوع سیلابهای احتمالی در مرکز استان کردستان صورت گرفته است و هم اکنون شهر در حالت آماده باشد قرار دارد.
روز گذشته با برگزاری جلسه فوق اعاده شورای اسلامی شهر سنندج، آخرین وضعیت این شهر در راستای مقابله با سیلابهای احتمالی مورد بررسی قرار گرفت و شهردار سنندج نیز از آمادگی تمامی نیرو و تجهیزات برای خدمت رسانی به مردم در صورت وقوع هر گونه حادثهای خبر داد.
هم اکنون شهر سنندج در حالت نیمه تعطیل به سر میبرد، بخش زیادی از بازار سنندج امروز تعطیل است و میزان تردد مردم و وسایل نقلیه در شهر سنندج به شکل قابل ملاحظهای کاهش پیدا کرده است.
همچنین بر اساس اعلام فرمانداری شهرستان سنندج، به صاحبان منازل پرخطر در سطح شهر و همچنین نواحی منفصل شهری اطراف سنندج اعلام شده است که در اولین فرصت منازل خود را ترک کرده و در مدارس اعلام شده، اسکان پیدا کنند.
بر اساس تقسیم بندیهای صورت گرفته در هر محله از شهر سنندج یک مدرسه برای اسکان اضطراری مردم مشخص شده است و در صورتی که نیاز باشد از ظرفیت اماکن ورزشی و سایر ظرفیتهای در اختیار نیز استفاده میشود.
از دیگر شهرستانهای استان کردستان نیز خبر میرسد که جلسات ستاد مدیریت بحران به صورت شبانه روزی در حال برگزاری است و مهمترین مسائل مورد نیاز برای مقابله با سیل احتمالی مورد بررسی قرار گرفته است.
همچنین شرکت آب منطقهای کردستان نیز با انتشار اطلاعیههای متعدد و مختلفی از مردم درخواست کرد که از حضور در حواشی رودخانههای استان به شدت پرهیز کنند.
پلیس راه کردستان نیز از ترددهای غیر ضرور برای خروج از مناطق شهری استان کردستان جلوگیری میکند و اعلام کرد که رعایت مسائل ایمنی و همکاری با پلیس یکی از ضرورتهای اصلی برای تردد در جادههای استان کردستان است.
شرکت فرودگاههای استان کردستان نیز اعلام کرد پروازهای امروز یکشنبه فرودگاه سنندج به دلیل شدت بارشها و احتمال وقوع سیلاب لغو شده است.
تخلیه 7 روستای پاییندست سد مروک در دورود/ممنوعیت تردد در محور پلدختر - خرمآباد
رئیس ستاد مدیریت بحران شهرستان دورود گفت: 7 روستای پاییندست سد مروک شهرستان دورود از سکنه خالی شدند.
به گزارش ایسنا، محمدرضا صفیخانی اظهار کرد: 10 هزار نفر ساکن روستاهای پاییندست سد مروک به مناطق امن منتقل شدند.
نماینده ویژه استاندار در مدیریت بحران شهرستان دورود ادامه داد: امکان اسکان 12 هزار نفر در این شهرستان فراهم شده و ساکنان روستاهای سنگر، قلعه کارضا، یوسفآباد، امیرآباد، فرمانآباد، خسروآباد، گوشه پل و شکرآباد منازل خود را تخلیه و در مناطق امن اسکان داده شدند.
با حضور دبیرکل جمعیت هلالاحمر کشور وضعیت شهرستان دورود بهعنوان بحرانیترین شهرستان لرستان در سیل پیشرو، تشکیل و تصمیمات لازم برای برخورد با سیل احتمالی گرفته شد.
بخش عمدهای از پلهای ارتباطی در شهرستان پلدختر و بخش معمولان تخریب شده
محمودرضا پیروی، دبیرکل جمعیت هلالاحمر کشور در بازدید از مناطق سیلزده معمولان، گفت: با وجود اینکه بخش عمدهای از پلهای ارتباطی در شهرستان پلدختر و بخش معمولان تخریب شده، اما با کمک بالگرد جمعیت هلالاحمر امدادرسانی در حال انجام است.
وی افزود: از نظر تامین تجهیزات و کمکهای غذایی مشکلی وجود ندارد و اگر در بخش نیروی امدادی کمبود وجود داشته باشد امکان انتقال نیروهای کمکی به لرستان وجود دارد.
یادآور میشود، با حضور دبیرکل جمعیت هلالاحمر کشور وضعیت شهرستان دورود بهعنوان بحرانیترین شهرستان لرستان در سیل پیشرو تشکیل و تصمیمات لازم برای برخورد با سیل احتمالی گرفته شد.
ممنوعیت تردد در محور پلدختر - خرمآباد و بالعکس
مدیر راهداری پلدختر گفت: تا اطلاع ثانوی تردد در محور پلدختر - خرمآباد و بالعکس ممنوع است.
به گزارش ایسنا، روحالله شریفزاده بیان کرد: به دلیل طغیان رودخانه کشکان و وارد آمدن خسارت به پلها و جادههای این شهرستان تا اطلاع ثانوی تردد در محور پلدختر - خرمآباد و بالعکس ممنوع است.
وی با بیان اینکه تنها دسترسی خودروهای امدادی و محلی در این مسیر مقدور است، افزود: راه جایگزین محور پلدختر - خرمآباد، فقط محور پلدختر _کوهدشت _خرمآباد است.
تردد وسایل نقلیه در محورهای گردشگری لرستان ممنوع شد
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای لرستان گفت: بر اساس مصوبه ستاد مدیریت بحران از امروز تا اطلاع ثانوی تردد وسایل نقلیه در محورهای گردشگری لرستان ممنوع است.
عباس شرفی بیان کرد: با توجه بهپیشبینیهای هواشناسی مبنی بر احتمال طغیان رودخانهها و وقوع سیلاب در این هفته، در جلسه ستاد مدیریت بحران استان مصوب شد همه محورهای گردشگری از روز یکشنبه 11 فروردین تا اطلاع ثانوی مسدود و تردد وسایل نقلیه در آنها ممنوع شود.
وی افزود: در این راستا محورهای گردشگری آبشارهای بیشه و نوژیان در شهرستان خرمآباد، آبشارهای چکان و آب سفید الیگودرز، محور امامزاده ابراهیم (بابابزرگ) دلفان، امامزاده محمد بن حسن الیگودرز و محور کهمان شهرستان الشتر تا اطلاع ثانوی مسدود هستند. تیمها و امکانات راهداری و حملونقل جادهای لرستان در کنار سایر دستگاههای خدمت رسان و امدادی در آمادهباش کامل قرار دارند.
سه روستای بخش مرکزی دورود بهطور کامل تخلیه شدند
نماینده ویژه استاندار لرستان در دورود گفت: سه روستای بخش مرکزی دورود بهطور کامل تخلیه شدهاند.
به گزارش فارس، محمدرضا صفیخانی صبح امروز در جمع خبرنگاران بیان کرد: تمام اقداماتی که برای پیشگیری از هر گونه حادثه احتمالی نیاز بوده تقریباً در شهرستان دورود انجام شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون 3 روستای امیرآباد، کامحمدرضا و سنگر بخش مرکزی دورود بهطور کامل تخلیه شدهاند، افزود: تلاش برای تخلیه سایر روستاهای در معرض سیلاب دورود ادامه دارد و امیدواریم با همکاری مردم این امر بهطور کامل تحقق یابد.
نماینده استاندار لرستان در شهرستان دورود گفت: همچنین اتاق بحران دورود به ریاست فرماندار در تشکیل و 24 ساعته در حال فعالیت بوده و نمایندگان دستگاههای امدادی و خدماتی حضور فعال و مستمری دارند.
وی خاطرنشان کرد: به منظور جلوگیری از جوادث ناگوار تصمیمات لازم اخذ شده و اقدامات لازم نیز در دستور کار قرار دارد.
رانش جاده در محور ایلام به مهران / از سفرهای غیر ضروری خودداری شود
به گزارش فارس، رئیس پلیس راه استان ایلام گفت: صبح امروز محور ایلام - مهران حد فاصل تونل راه کربلا تا دوراهی جاده قدیم وجدید به علت بارشهای اخیر باران دچار رانش شده است.
سرهنگ رضا همتی زاده رئیس پلیس راه استان ایلام لحظاتی قبل اظهار داشت: صبح امروز محور ایلام - مهران حد فاصل تونل راه کربلا تا دوراهی جاده قدیم وجدید به علت بارشهای اخیر باران دچار رانش شده است.
وی افزود: هم اکنون کارکنان راهداری و پلیس راه در حال رفع نقص جادهای بوده لذا از رانندگان تقاضا میشود با سرعت مطمئنه حرکت کنند.
رئیس پلیس راه استان ایلام اذعان کرد: در حال حاضر کلیه محورهای مواصلاتی استان باز و تردد در جریان است.
همتی زاده در پایان تصریح کرد: به علت شدت نزولات جوی محدودیت دید به 200متر میرسد که در جهت پیشگیری از وقوع تصادفات رانندگان از سفرهای غیر ضروری خودداری کنند و قبل از سفر از ایمنی خودرو اطمینان داشته باشند.
آماده باش گیلان برای مقابله با سیل احتمالی
استاندار گیلان از آمادگی کامل دستگاههای امدادی و خدماتی برای مقابله با خطرات سیل احتمالی در روزهای آینده خبر داد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، مصطفی سالاری، استاندار گیلان با اشاره به آمادگی برای مقابله با خطرات سیل احتمالی در روزهای آینده گفت: به منظور کنترل وضع موجود و جلوگیری از بروز هرگونه آسیب، تمامی دستگاههای امدادی و خدماتی استان در وضعیت آماده باش قرار دارند تا نیروهای انسانی و تجهیزات در مواقع ضروری در دسترس باشند.
وی با بیان اینکه لایروبی رودخانهها از اقدامات موثر برای کنترل سیل در استان است که از چند ماه گذشته آغاز شد، افزود: این اقدام میتواند سهولت هدایت آبهایی که از جلگه و مناطق کوهستانی سرازیر تا به دریا منتقل شود را به دنبال داشته باشد.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه امسال در سد منجیل و سپیدرود شاهد افزایش قریب به 15 درصدی آبگیری نسبت به مدت مشابه سال قبل هستیم، اظهار داشت: هم اکنون 900 میلیون متر مکعب ذخیره آب داریم.
سالاری از هموطنان خواست تا برنامه سفر و تردد خود در جادههای استان گیلان را متناسب با شرایط جوی تنظیم و از اسکان در حریم رودخانههای استان و مناطق حادثه آفرین خودداری کنند.
وی همچنین با اشاره به پیش بینی بارش برف برای امروز و فردا در مناطق کوهستانی گیلان گفت: نیروهای راهداری همچون گذشته و بر اساس هشدارهای هواشناسی برای باز کردن مسیرها آمادگی کامل دارند، اما لازم است تا مسافران هم در این ایام از سفرهای غیرضروری به مناطق کوهستانی خودداری و به هشدارهای اعلام شده توجه کنند.
ستاد بحران قروه در حالت آماده باش/دستور تخلیه منازل پرخطر صادر شد
فرماندار قروه از آماده باش نیروهای ستاد بحران با شناسایی 22 منطقه آسیب پذیر و دستور تخلیه مکانهایی که در معرض خطر بیشتری هستند برای روزهای یازدهم و دوازدهم خبر داد.
به گزارش مهر، موحد امان اللهی شامگاه شنبه در نشست فوق العاده ستاد مدیریت بحران شهرستان قروه در راستای هشدار موج بارشی جدیدی که از روز یکشنبه منطقه را فرا میگیرد، از وجود 22 نقطه حادثه خیز در شهرستان و اخطار تخلیه به منازلی که در خطر تخریب قرار دارند خبر داد.
به گفته وی میزان بارش بارانی که برای قروه پیش بینی شده 40 میلی متر بوده و در همین راستا تمامی مناطق پرخطری که در مسیر رودخانههای فصلی و یا در محل مسیل آب قرار دارند، شناسایی و هشدارهای لازم صادر گردیده است.
امان اللهی مناطق آسیب پذیر در داخل شهر قروه را شامل 4 خانوار در شهرک امام خمینی و پشت مرکز جایگاه سوخت گاز طبیعی «CNG» و 8 خانوار در مجاورت رودخانه قلعه دانست که بنا به اظهارات وی به ساکنان این خانهها در خصوص تخلیه منازل خود هشدار داده شده و برای آنان مکانهایی جهت اسکان موقت در نظر گرفته شده است.
فرماندار قروه همچنین از اصلاح مسیرهای پرخطر در شهرهای سریش آباد، دزج و دلبران در کنار مسدود شدن دسترسی محلی شهرک دانش به سمت داخل شهر و آماده باش کامل تیمهای ستاد بحران خبر داد.
موحد امان اللهی با بیان اینکه در شهر دلبران واحد مسکونی مجاور مسجد جامع 2 باید تخلیه گردد، افزود: در برخی روستاها هم خانههایی که در مجاورت مسیل آب قرار دارند دستور تخلیه صادر شده است.
به گفته وی تعدادی از خانههای روستایی که دستور تخلیه گرفتهاند شامل مشیرآباد اوریه، سنگین آباد، قاملو و سراب قحط در بخش مرکزی، مالوجه، طوغان و قزلجه کند در بخش دلبران، حاجی آباد، دوسر، زنگ آباد، برمه تپه و سوتپه در بخش چهاردولی، روستاهای شیخ جعفر، حسن خان، سیلاب، شوراب هزاره، شوراب خان، گیلکلو، عبدل آباد، فیروزآباد در بخش سریش هستند.
امان اللهی از شدت بارشها در قروه از روز عصر یکشنبه تا ساعات ابتدایی بامداد روز دوشنبه یعنی دوازدهم فروردین به مدت 8 ساعت گفت و تصریح کرد: از بامداد روز دوشنبه میزان بارش باران کاهش یافته و بارندگی به صورت برف خواهد بود.
وی همچنین به اماده باش کامل نیروهای ستاد بحران و بیمارستان و خانههای بهداشت اشاره کرد و یادآور شد: برای مادران بارداری که زایمان آنان نزدیک است تمهیدات لازم در نظر گرفته شده و باید تمامی کادر درمان و بهداشتی شهرستان حضور داشته باشند.
هشدار درباره حضور مردم در حاشیه تالاب قوریگل
فرماندار بستان آباد در خصوص حضور مردم و مسافران در اطراف تالاب بین المللی قوریگل هشدار داد.
به گزارش ایسنا، سیدعلی موسوی در جلسه ستاد مدیریت بحران این شهرستان با اشاره به اینکه تالاب بین المللی قوریگل از نقاط مستعد وقوع سیل است، خواستار عدم حضور مسافران نوروزی در اطراف این تالاب شد.
وی با بیان اینکه هر ساله در تعطیلات نوروزی مسافران و گردشگران زیادی از سراسر کشور به این تالاب میآیند، اظهار کرد: امسال به علت اینکه با شروع بارشها احتمال وقوع سیل در این تالاب زیاد است، بنابراین به مسافران و گردشگران توصیه میشود از تردد و چادرزدن در حاشیه این تالاب و دیگر رودخانههای این شهرستان خودداری نمایند.
فرماندار بستان آباد با انتقاد از بیمه نبودن منازل مسکونی در شهرها و روستاهای این شهرستان، از شهرداریها و دهیاریها خواست تا جهت جلوگیری از متحمل شدن خسارت مردم در مواقع بروز بحران و حوادث، نسبت به بیمه منازل مسکونی علاوه بر فرهنگ سازی اقدامات لازم را انجام دهند.
وی در پایان گفت: طی یک هفته اخیر با بررسیهای مکرر بیش از 30 نقطه بحرانی در شهرستان بستان آباد بویژه در مناطق روستایی شناسایی شده و برای کنترل حادثه و بحران در زمان وقوع سیل اقدامات لازم صورت گرفته است.
لایروبی و بازگشایی مسیلها و رودخانههای بستان آباد
سرپرست شهرداری بستان آباد از لایروبی و آزادسازی مسیلها و رودخانهها جهت مدیریت سیل احنمالی در روزهای آینده خبر داد.
مجید ممیزاده با اشاره به اینکه احتمال جاری شدن سیل در بستان آباد طی روزهای آینده وجود دارد، گفت: طی روزهای اخیر بستر رودخانههای اوجان چای و صبری چای لایروبی و بازگشایی شده است.
وی همچنین پاکسازی دهانه پلها و کانالها، رفع انسداد مسیلها و ایجاد آبشکن در رودخانهها را از دیگر عملیات انجام شده عنوان کرد.
سرپرست شهرداری بستان آباد با بیان به اینکه کلیه نیروهای خدماتی و آتش نشانی در آماده باش کامل جهت ورود در مواقع بحرانی است، افزود: دستگاهها، ماشین آلات و تجهیزات شهرداری بستان آباد از آمادگی کامل برخوردار هستند.
همه دستگاهها با تمام امکانات و تجهیزات پای کار هستند
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به پیشبینی سازمان هواشناسی درخصوص افزایش شدت بارندگیها در سه روز آینده، گفت: همه دستگاهها با تمام امکانات و تجهیزات خود پای کار هستند و با اقدامات انجام شده در روزهای اخیر، مشکل خاصی در استان نخواهیم داشت.
محمدرضا پورمحمدی در نشست تخصصی بررسی وضعیت مسیلها و نقاط حادثهخیز شهر تبریز، اظهار کرد: اکنون همه باید به فکر پیشگیری از خسارات ناشی از افزایش بارندگیها باشند و آمادگی خود را تا زمان رفع کامل نگرانیها حفظ کنند.
وی بر وحدت فرماندهی در مواقع بحرانی و هماهنگی همه دستگاهها با ستاد مدیریت بحران استان تأکید کرد و گفت: در هنگام وقوع بحران، امکانات و تجهیزات متعلق به هیچ دستگاهی نیست و همه امکانات باید در خدمت مدیریت بحران قرار گیرد.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان به اینکه اقدامات لازم برای مدیریت بارشها در همه شهرستانهای استان انجام شده و نگرانی خاصی نداریم، افزود: همه مسئولان استانی و شهرستانی در چند روز آینده به حالت آمادهباش کامل هستند و از مردم هم میخواهیم که در کنار مسئولان باشند تا بتوانیم شرایط پیش رو را به شکل شایستهای مدیریت کنیم.
هشدار احتمال وقوع سیل در آذربایجان شرقی
شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی با صدور اطلاعیهای نسبت به احتمال وقوع سیل در استان آذربایجان شرقی هشدار داد.
به گزارش ایسنا، در اطلاعیه شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی آمده است: با توجه به هشدارهای صادره توسط سازمان هواشناسی در خصوص و نفوذ سامانه بارشی جدید و فعال به استان و حسب وجود پوشش برف در ارتفاعات استان و احتمال افزایش دما و ذوب برفی طی روزهای آتی، مطابق نتایج مدلهای شبیه سازی و پیش بینی وقوع سیلاب، انتظار میرود طی روزهای شنبه و یکشنبه 10 و 11 فروردین ماه، میزان جریان آب در رودخانههای استان به ویژه در شهرستانهای میانه، چاراویماق، هشترود، مراغه، آذرشهر، بستان آباد، سراب، هریس و شبستر افزایش یابد.
در ادامه این اطلاعیه تاکید شده است: از کلیه هم استانیهای عزیز به ویژه ساکنان اطراف رودخانههای مناطق تحت تاثیر خصوصاً کشاورزان و روستائیان عزیز درخواست میشود ضمن رعایت موارد ایمنی و احتیاط، از تردد در مناطق خطر آفرین رودخانهها و نیز چادر زدن و توقف در نزدیکی رودخانهها برای استراحت با عکاسی اکیدا خودداری نموده و نسبت به برچیدن تمامی اعیانی و اشجار موجود در حدود قانونی مجاری فوق اقدامات عاجل معمول فرمایند.