ماهان شبکه ایرانیان

تامین ۸۰ درصد دارو‌های حج ۹۸

باشگاه خبرنگاران: «مرکز پزشکی حج و زیارت باید تعامل خود با ارگان‌های مختلف را برای برگزاری بهتر مراسم حج و اربعین بیشتر کند، چرا که تعامل بیشتر موجب برگزاری مراسم‌های بهتری خواهد شد و من این دیدگاه را در سال 98 دنبال خواهم کرد.» این جمله را مردی می‌گوید که به عنوان رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر وظایف سنگینی را هر ساله برای تامین سلامت زائران حج و اربعین بر عهده دارد.

محمد تقی حلی ساز رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر، زاده شهریور 1341 در شیراز است. او تحصیلات دانشگاهی خود را تا مقطع دکتری تخصصی در دانشگاه شیراز گذارنده است و فعالیت‌های زیادی در زمینه کارشناسی برنامه‌های پر مخاطب صدا وسیما، مترجمی و نویسندگی داشته است.

حلی‌ساز همچنین ریاست مرکز پزشکی سازمان حج و زیارت، بیمارستان چمران، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، قائم مقامی مرکز ضایعات نخاعی بنیاد جانبازان انقلاب اسلامی و جانشین ریاست بیمارستان خاتم الانبیا (ص) را بر عهده داشته و اکنون هم به عنوان رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در حال فعالیت است.

در ادامه گفتگوی مشروح با رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر می‌خوانید.

آقای حلی ساز نوروز امسال کجا هستید؟

حلی ساز: قصد دیدن پسرم که خارج از کشور تحصیل می‌کند را دارم. چندسالی است که برای دیدن او برنامه ریزی می‌کنم، اما محقق نمی‌شود.

مسئولیت‌های اجرایی زیادی داشتید و مدتی هم رئیس هیئت پزشکی حج و زیارت بودید. چه شد که دوباره به سمت جمعیت هلال احمر رفتید؟

حلی ساز: از سال 1386 تا 1389 رئیس مرکز پزشکی حج بودم که به دنبال تغییر و تحولات ریاست جمهوری و نگاه‌های متفاوت به درخواست وزیر دفاع وقت ریاست بیمارستان چمران را برعهده گرفته ام و به دلیل شرایط ویژه‌ای که داشتم به مدت 7 سال به هیچ عنوان اجازه سفر به هیچ کشوری را نداشتم.

بعد از ریاست بیمارستان چمران به دلیل علاقه‌ی شخصی ام برای مدتی معاون مرعشی رئیس سابق مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر بودم و بعد از آن به عنوان رئیس این معرفی شدم.

به عنوان نماینده جمعیت هلال احمر ایران در عراق چه برنامه‌هایی برای اربعین 98 دارید؟

حلی ساز: طبق حکم دکتر پیوندی اکنون نماینده تام الاختیار جمعیت هلال احمر در کشور عراق هستم. رویکرد ما این است که هر اتفاقی که قرار است بیفتد با برنامه ریزی باشد، به همین دلیل از دو ماه پیش برنامه ریزی برای اربعین 98 را شروع کردیم.

مهم‌ترین کار در راهپیمایی بزرگ اربعین پیدا کردن نیرو‌های انسانی و گزینش آن هاست. کار مهم دیگر تامین داروست که باید از الان با توجه به میزان مصرف دارو آن‌ها را تهیه کنیم.

اکنون وظیفه‌ی خیلی مهم پزشکی حج و زیارت، مراکز خدمات بهداشتی و درمانی به زائران عتبات و عالیات در کربلا، نجف و کاظمین که در این سه شهر درمانگاه‌های ثابت ارائه خدمات درمانی به زائران می‌دهند؛ ضمن اینکه در تمام سال این اتفاق دارد می‌افتد و در ایام نوروز حجم کار بالا می‌رود.

در حج 98 که تعداد زائران حدودا مشخص است دو مرکز ثابت، یکی در مدینه و یک در مکه داریم همچنین 4 مرکز درمانی در مدینه و 4 تا در مکه است.

 برای تامین دارو‌های حج و اربعین امسال مشکل خاصی وجود ندارد؟

حلی ساز: مرکز پزشکی حج و زیارت زیر مجموعه جمعیت هلال احمر است و حمایت‌های آن باعث شده که این فشار‌های اقتصادی بر روی مردم تاثیری نداشته باشد.

فعلا هیچ کمبودی برای تامین دارو وجود ندارد و 80 درصد دارو‌های مورد نیاز حج تمتع را خریداری کرده ایم.

شیرین‌ترین و تلخ‌ترین خاطره‌ای که به عنوان رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت در ذهنتان ماندگار شده چیست؟

حلی ساز: فکر می‌کنم برای کسی مثل من که مسئولیت‌های متعددی، چون ریاست دانشکده، معاونت آموزشی و دانشجویی و... داشته خاطره‌ی تلخ و شیرین زیادی وجود دارد؛ اما آن چیزی که برای من رضایتمندی درونی ایجاد می‌کند و لذت و شادی خاصی به همراه دارد، خدمت به زائران خانه خدا و عتبات است.

شیرین‌ترین اتفاق زندگی من در همین دورانی که وارد هلال احمر شدم این است که تنها یک نفر از سوی جمهوری اسلامی ایران سهمیه ورود به خانه خدا را داشت که این توفیق نصیب من شد و فکر می‌کنم این شیرین‌ترین خاطره‌ی زندگی من خواهد بود.

مهم‌ترین اقدام سازمان حج و پزشکی هلال احمر در سال 97 را چه می‌دانید؟

حلی ساز: سه رویکرد مهم نسبت به سال‌های قبل را پیش گرفته ایم؛ اول تمرکز زدایی است که اگر کار‌های اجرایی به استان‌ها محول شوند بهتر است.

دوم بحث تکیه و تاکید بر بحث آموزش و پژوهش است، اگر هر دو با هم هماهنگ شوند اتفاق بسیار خوبی خواهد افتاد و خیلی از معضلات قبلی حل خواهد شد.

سومین رویکرد هم خرد جمعی است. ما مشکلات زیادی داریم و مدیریت حج هم مسئله مهمی است، اگر از تجربه افراد استفاده کنیم شاهد اتفاق‌های خوبی خواهیم بود و من برای پیشبرد اقدامات سازمان حج و پزشکی جمعیت هلال احمر این سه رویکرد را سرلوحه قرار داده ام.

برنامه‌های سال جدید سازمان حج و پزشکی چیست؟

حلی ساز: در سال جدید برنامه‌های سال گذشته را ادامه می‌دهیم. ما باید بر معاینات زائران توسط پزشکان نظارت کنیم و افرادی که استطاعت ندارند را متقاعد کنیم که به این سفر نروند؛ زیرا هم وظیفه شرعی شان نیست و هم حق الناس مردم به گردنشان خواهد افتاد.

علاوه بر این مرکز پزشکی حج و زیارت باید تعامل خود با ارگان‌های مختلف را برای برگزاری بهتر مراسم حج و اربعین بیشتر کند، چرا که تعامل بیشتر موجب برگزاری مراسم‌های بهتری خواهد شد و من این دیدگاه را در سال 98 دنبال خواهم کرد.

رابطه‌ی سازمان حج و پزشکی جمعیت هلال احمر را با سازمان تدارکات پزشکی چگونه تعریف می‌کنید؟

حلی ساز: امسال رابطه سازمان تدارکات پزشکی با ما خیلی خوب شد و سیاست خرید دارو را با آن‌ها هماهنگ کردیم. آن‌ها نیز با تمام قوا به کمک ما آمدند. اکنون تامین همه دارو‌ها از طریق کمک سازمان تدارکات پزشکی انجام می‌شود که اگر سال‌های قبل هم این اتفاق می‌افتاد حج بهتری را برگزار می‌کردیم.

طبق گفته سازمان حج و زیارت پس از حج 98، حج عمره راه اندازی می‌شود؛ آیا برنامه‌ای برای آن در نظر گرفته اید؟

حلی ساز: این‌ها گمانه زنی‌هایی است که دارد به واقعیت تبدیل می‌شود و این امکان وجود دارد که انشاالله بتوانیم برای از سرگیری حج عمره رایزنی کنیم. نزدیک به 6 میلیون نفر ثبت نامی داریم که در سال‌های قبل توفیق زیارت خانه خدا را نداشته اند.

حج 98 را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

حلی ساز: بنده با این کار و تلاشی که از همکارانم می‌بینم امیداور و خوش بین هستم که حج 98 بسیار عالی برگزار خواهد شد.

حقوق پرسنل و کادر درمانی در مرکز پزشکی حج و زیارت چگونه است؟

حلی ساز: شرایط معیشتی مردم به گونه‌ای است که ما می‌دانیم همه مشکل دارند، ارزش پول ملی مان کم شده در حالی که حقوق‌ها تغییر زیادی نکرده است؛ اما به نظر می‌آید که پرسنل و کادر درمانی مرکز از حقوقشان ناراضی نیستند، ولی بنده می‌دانم این حقوق تا سطحی که شان و جایگاهشان باشد فاصله زیادی دارد.

چه تدابیری برای زائران حج با بیماری‌های خاص همچون دیالیز دارید؟

حلی ساز: زائرانی که سرطان، بیماری‌های قلبی جدی یا بیماری‌های اعصاب و روان دارند و یا وابسته به مواد و دارو‌های خاصی هستند، منع سفر خواهند داشت؛ اما مواردی هستند که اگر ما به عنوان هیئت پزشکی مستقر در عربستان این بیماران را حمایت کنیم استطاعتشان تامین خواهد شد، مثل بیماران قلبی خفیف یا بیمارانی دیالیزی که در چنین مواردی منع سفر نداریم.

خط قرمز ما مواردی است که فرد نتواند اعمالش را انجام دهد و در انجام اعمال بقیه نیز اختلال ایجاد کند که همه این‌ها منوط به معاینه پزشک کاروان است.

چه خبر خوشی برای زائران مشتاق به اماکن متبرکه دارید؟

حلی ساز: خبر خوش از سرگیری زیارت حضرت زینب (س) و حج تمتع است. در فرودین ماه یک تیم کارشناسی به سوریه اعزام خواهیم کرد تا بعد از بررسی‌ها درمانگا‌ها و مراکز درمانی را در آنجا احداث کنیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان